Sergen Yalçın, Fenerbahçe maçını değerlendirdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 3-2 yendikleri Medipol Başakşehir maçı sonrası camiaya umutlu mesajlar verdi.

Sergen Yalçın, Fenerbahçe maçını değerlendirdi
Sergen Yalçın, Fenerbahçe maçını değerlendirdi
GİRİŞ 17.03.2021 00:29 GÜNCELLEME 17.03.2021 01:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Medipol Başakşehir'i 3-2 yendikleri maçın ardından değerlendirmelerde buluntu.

"Yarı finale yakışır bir mücadele oldu" diyen Sergen Yalçın, "Sahada final oynamak için koşan, mücadele eden, savaşan iki takım oyuncuları vardı. Oyun saha içinde kaldı. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. İki takım oyuncularını da bu anlamda tebrik etmek lazım" dedi. 

"Fenerbahçe karşılaşması büyük bir maç olacak"

İlk yarının kendi kontrollerinde geçtiğini kaydeden Beşiktaş çalıştırıcısı, "İkinci yarı Aboubakar'ın çıkması dengemizi bozdu. İkinci yarı onlar daha iyi oynamaya başladılar: Üzerimize gelmelerine neden oldu ve iki gol yedik. Oyunun uzatma bölümünü biz daha iyi oynadık. Daha güçlü olan taraf bizdik. Takımımızın fizik gücü yüksekti. Oyunda güçlü olan taraf bizdik " ifadelerini kullandı. 

"Kafamızda çizdiğimiz golleri attık" şeklinde daha önce bir açıklaması olduğu yönündeki ifadeler üzerine, "Bunları nereden buluyorsun" diye yanıtlayan Sergen Yalçın şöyle devam etti, "Fenerbahçe maçıyla ilgili bir şey oynamadık. Başakşehir maçını oynadık. Hiçbir zaman sonraki maçı düşünmedik. Önümüzdeki maçı kazanamazsak sonraki maçı düşünemeyiz. Bu maç bizim için çok değerliydi. Antrenörlük hayatımda ilk defa bir kupa finali oynayacağım. Beşiktaş yaklaşık 10 sene Türkiye Kupası'nı kazanamadı. İnşallah bu uzun süreli hasrete son veririz. Önümüzde bir 90 dakika daha var. Bundan sonra tüm dikkatimizi derbiye vereceğiz. Hafta sonu oynayacağımız derbi zor bir derbi. Fenerbahçe'nin kötü gitmesi onların kötü takım olduğunu göstermez. Güçlü bir kadroları ve iyi oyuncuları var. Çok zor bir maç olacak. Çok iyi hazırlanacağız. Kolay değil. Oyuncuların tarafından bakmak lazım. Oyuncular en büyük özelliği şudur. Oyuncular hata yapar. Futbol bir hata oyunudur. Herkes çok güzel oynasa zaten maçlar 0-0 biter. Oyuncularımızın çok fazla maç oynadığını yorgun olduklarını unutmayalım. Artık final bölümüne giriyoruz" diye konuştu. 

İlk yarının sonlarında sakatlanarak oyundan çıkan Aboubakar'ın durumuyla ilgili olarak ise Sergen Yalçın, "Doktorla konuşmadık. Ciddi bir problem var mı yok mu bilmiyorum ama oyuncuların hepsine ihtiyacımız var. Gökhan var. Mensah izin istedi. Bu oyuncular döndükten sonra daha geniş kapsamlı bir kadromuz olabilir. Onlar geldiğinde geniş kadroyla ligin final bölümünü oynarız" açıklamasını yaptı. 

"Sergen attı, şampiyonluk geldi- gibi bu yıl yeni bir slogan gelecek mi?" sorusuna ise Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Çok erken. Çok maç var. Küçük de olsa bir puan avantajımız var. Ama yaklaşık 11-12 maç var. Bu süreçte 2,3-5 puanın avantaj olacağını düşünmüyorum. Herkes herkesi yenebiliyor. Her yerde bir savaş var. Zor bir lig. İnşallah burada finali yakaladık. En azından bir kulvarda hedefe ulaştık. İnşallah diğer tarafta da hedefe ulaşırız. Son dakikaya kadar bu takım neyi varsa şampiyon olmak için verecek" dedi. 

 

BASIN TOPLANTISI

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Medipol Başakşehir'i 3-2 yenerek finale yükselen Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, finale çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Yalçın, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Finale yükselmek bizim için değerli, 10 senedir kupayı müzemize götüremedik. Benim için de ayrı önemi var, antrenörlük hayatımda ilk defa final oynayacağım. Kupa kazanma şansı yakaladım." dedi.

İki farklı ilk yarının oynandığını vurgulayan Yalçın, "İlk yarı biz oynadık, ikinci yarı Başakşehir oynadı. Uzatma bölümünde takımın ayakta kalması, güçlü olması ve tur atlaması bizim için sevindirici. Cuma günkü maçtan sonra zor tempoda oynamak kolay değil." diye konuştu.

Az süre alan 4 oyuncuyu kupada görevlendirdiklerini kaydeden Yalçın, "Bizim için güzel akşam oldu, oyunculara teşekkür ediyorum. Finali camiaya, taraftarlara armağan ediyorum. İnşallah kupayı alan biz oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynayacakları maçı düşünmeden kupa mücadelesine çıktıklarını belirten Yalçın, "Kafamız derbide değildi, sadece bu maça konsantre olduk. Oyuncular çok dirençli, birbirlerine inanıyorlar. Psikolojimizi, motivasyonumuzu kaybedip dönebiliyoruz. Zorlu takıma karşı tekrar dönmek kolay değil. Derbi, zor müsabaka olacak. Beş günlük süre var. Kadromuzu hazırlayacağız, planımızı hazırlayacağız. Kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 5
  • Eskimalatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş'ın, Fenerbahçe maçını kaybetme lüksü var ama Fenerbahçenin kaybetmeye asla lüksü yok. Zaten şampiyonluk hayal gibi bir şeydi. Tamamen hayal ürünü olur. Beşiktaş biraz akıllıca oynarsa maçı farklı kazanabilir. Fark derken yani tarihi bir farkı kastediyoruz. Çünkü Streste olan taraf Fenerbahçe olacağından oyuncular çok hata yapacaklardır. Bence Fenerbahçe'nin oyun planı Trabzon Spora uyguladığı taktiği Vodafone Parkta'da uygulamaya çalışacak. Beşiktaş rahat olacağından maçı alma şansı bir hayli yüksek. Bakın Beşiktaş favoridir demiyorum. Sadece çok rahat diyorum.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    sen fenerin ne zaman stres yaptını gördün adamlar yenilse kıllarını kıpırdatmıyor cok rahatlar hic bir önemli macı alamadı şimdiye kadar lig sonuncusunada yenildiler stres hic yok yani
    Cevapla
  • Ahmet Yvz 3 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş ezer geçer.
    Cevapla
  • Insaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Her habere Fenerbahce lafini sokmazsaniz zaten haberleri kimse okumaz.
    Cevapla
  • Pişmanoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sergen Türkiye kupası başını ağrıtır. Demedi deme. Geçen yıl Ts Fb ile Kupa maçı yapınca onları elemişti. Wkayeme o maçta sakatlamıştı.
    Cevapla