Sergen Yalçın: Yediğimiz goller bize yakışmadı!

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-2 berabere kaldıkları Hatayspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın: Yediğimiz goller bize yakışmadı!
Sergen Yalçın: Yediğimiz goller bize yakışmadı!
GİRİŞ 10.01.2021 21:40 GÜNCELLEME 10.01.2021 22:49
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 18. haftasında Hatayspor'a konuk olan Beşiktaş, sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Hatay'da kritik 2 puan bırakan ve zirve yolunda önemli bir kayıp yaşayan Beşiktaş, 35 puanla liderliğini sürdürdü. Siyah Beyazlı ekipte teknik patron Sergen Yalçın, 90 dakikanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

 

 

'1 puan, 1 puandır, kaybetmekten iyidir'

Aldıkları 1 puanın kaybetmekten iyi olduğunu vurgulayan Sergen Yalçın, "1 puan, 1 puandır, kaybetmekten iyidir. Böyle zor deplasmanlarda 1 puanla dönmek ligin totalinde işe yarayabilir. Bu 1 puanı arayabileceğiniz zamanlar olabilir." dedi ve ekledi:

 

 

 

'Böyle golle yememeliydik'

"Bizim bugün savunma anlayışımız problemliyi, böyle golle yememeliydik. Sıkıntı yaşayıp basit hatalar yaparak gol yedik. Bunlar istediğimiz hatalar değil. 3-4 günde bir maç oynarken kolay değil, oyuncuları da anlamak lazım, bazen mental olarak düşebiliyorlar."

'Ligin totalinde böyle sonuçlar olacak'

"İkinci yarı kontrol bizdeydi, rakibe 1-2 kontra dışında müsaade etmedik. İlk yarıda oyunu da kaybedebilirdik. Kazanabilir miydik? kazanabilirdik de. Ligin totalinde böyle sonuçlar olacak. 5 haftadır kazanıyoruz, oyuncularım ciddi çıkış içinde ama Hatay deplasmanı çok zor deplasman. Çok hızlı ve iyi kontraya çıkan oyuncuları var. Böyle maçlar kolay değil. Ligde böyle maçlarda herkes kaybedip takılabiliyor."

 

'O bölgede oynayacak oyuncularımız var'

Kart cezası nedeniyle Galatasaray derbisinde oynamayacak olan Welinton ile ilgili konuşan Yalçın, "O bölgede oynayacak oyuncularımız var, başka bir oyuncumuz oynar Welinton'un yerine. Welinton'u çarşamba günü kullanıp derbide başka bir oyuncuyu kullanacağız. Önce kupa maçına bakıp sonra derbiye bakacağız." dedi.

'Transfer için net olan bir şey yok'

Transfer ile ilgili sorulan soruya da cevap veren başarılı hoca, "Transfer için net olan bir şey yok şu an. Herhangi bir planlama yapamıyoruz çünkü fazla yabancımız var, ekonomik durum var. Şu an için bekliyoruz." diye konuştu.

'Talisca'nın kaç paraya oynadığını biliyor musunuz!'

Talisca, Talisca diye sürekli konuşuyorsunuz. Nasıl alacağız? Talisca'nın kaç paraya oynadığını biliyor musunuz! Çok fazla gündeme getiriyorsunuz. Çok zor bir durumdan geçiyoruz ekonomik olarak, fazla yabancımız var, şu anda bir değişim zaten planlayamıyoruz. Biz de isteriz 2-3 tane iyi transfer yapalım. O yüzden biraz bekleyeceğiz. İmkan olursa zaten başkanımız gereğini yapar.

BASIN TOPLANTISI

 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Yalçın, dengeli bir oyun olduğunu belirtti. 

Öne geçtikten sonra yenen 2 golün oyun anlayışlarıyla bağdaşmadığını anlatan Yalçın, şunları söyledi:

"Çünkü temassız, rakibin oynamasına müsaade eden bir takım değiliz. Ama uzun bir maratonda arka arkaya maçlar oynuyoruz. Oyuncular için kolay değil. Hatay deplasmanı da kolay bir deplasman değil. Çok zor bir deplasman. İyi bir takıma karşı oynadık. Çok çabuk kontraya çıkan, skoru koruyacak oyuncuları olan bir takım. Bugün 1 puanla ayrıldık. Üzgünüz, tabii ki de kazanmak isterdik. Ligin toplamında puanlar kaybedilir, bu doğaldır. Hatalarımızı tespit edip, onlara bakacağız. Bugün oyunu kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Yine de iyi mücadele ettiler. "

Oyunla ilgili de bir şeyler söylemek istediğini aktaran Yalçın, Hatayspor'un sarı kartı bulunan 9 numaralı futbolcusunun 4 kez ceza sahasında kendini yere attığını kaydetti.

 

"Daha fazla konsantre olmamız lazım"

Oyunun tamamında çok basit pas hataları yaptıklarını vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

"Aslında bunu çok beklemiyorduk. Bazen maçlarda bu tür basit pas hataları oluşuyor. Daha fazla konsantre olmamız lazım. Zor bir maraton, zor bir lig oynuyoruz. Basit pas hatalarının olmaması gerektiğiyle ilgili maçtan önce konuşmuştuk. İlk yarıda yapılan bir pas hatasında neredeyse yüzde yüzlük pozisyon verdik rakibe. Bu konuda futbolcuları çok uyardım, ama sahanın içinde değiliz. Oyuncuların ne yapacağını biz belirlemiyoruz. Bunun önlemini almaya çalışacağız. "

Gelecek hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinin önemli bir karşılaşma olduğunu ifade eden Yalçın, şöyle devam etti:

"Yıllardır oynanan bir derbi. Hazırlanacağız çıkacağız ve oynayacağız. Çok düşünecek bir şey yok. Talisca ismi sürekli söyleniyor. Nasıl alacağız? Talisca'nın kaç paraya oynadığını biliyor musunuz? Çok fazla gündeme getiriyorsunuz. Şu anda ekonomik olarak biliyorsunuz zor bir süreçten geçiyoruz. Fazla yabancımız var. Şu anda bir değişim planlayamıyoruz. Transfer yapmak o kadar kolay değil. Biz de isteriz takıma 2-3 tane iyi oyuncu takviye yapalım. Her şey istediğimiz gibi olmuyor maalesef. Federasyonun belirlediği rakamlar var. Onları kaldırmak biraz zor. O yüzden biraz bekleyeceğiz. Bir şey yapabilecek imkanımız olursa başkanımız zaten gerekeni yapar."

 

YORUMLAR 20
  • Türkkkkk 1234512345 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes Hatayın verilmeyen golünü ve verilmeyen penaltısını söylüyor öylemi??? Peki Boupendzanın sarı kartı varken kendini ceza sehası içinde 3-4 sefer yere atmasına rağmen hakemin ikinci sarıyı vermemesi? Veya Welintonun gördüğü sarı kartta avantaja bırakıp umut vaad eden atağı kesdiği için sarı kart göstermesi? Madem avantaja bırakıyorsun demek ki umut vaad eden atak bozulmamış. Sonra da bjk kollandı hakem yardım etti diyin. Herkes görmek istediğini görür hesabına gelmeyince görmez ...
    Cevapla
  • atilla 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen okadar objektifsen son dakikakalrda hatayın verilmeyen penaltısınıda yazsana. Bir emzikte sergenle beraber sana lazım bu yorumlarınla.
    Cevapla
  • el_turco 3 yıl önce Şikayet Et
    hakem kararları ile yenince çok iyi oynadık, hakettik hakem kararları ile zorla berabere kalınca hakem hatalı... yürü git ya..
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    beşiktaşlılar dışında herkes yorum yapmış korkuyosunuz demekki bizden çekemiyorsunuz :)
    Cevapla
  • Hayret Lee 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizden korkan siz gibi olsun. Güzel ağlıyorsunuz ondan buraya geliyoruz!
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Sergen söyleseydin ya hakim amcaya o 9 numaraya kırmızı verirdi. Çok ayıp ettin hakim sizi kolluyor çok şanslısın öyle olmasa şuan Beşiktaş'ın başında olamazdin
    Cevapla
  • Ebubekir dağ 3 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaş ın yapacağı tek şey iyi bir KALECİ alması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle