Geceye damga vuran pozisyon için kim ne dedi?

Dün akşam oynanan Kayserispor - Beşiktaş maçındaki penaltı pozisyonu taraftarları ikiye ayırırken eski hakemler pozisyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geceye damga vuran pozisyon için kim ne dedi?
Geceye damga vuran pozisyon için kim ne dedi?
GİRİŞ 04.01.2021 12:41 GÜNCELLEME 04.01.2021 14:56
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Siyah beyazlılar mücadeleden 2-0'lık galibiyetle ayrılarak ligde zirveye yükselirken maça iki penaltı pozisyonu damga vurdu.

 

 

Peki spor yazarları ve eski hakemler bu pozisyon için ne dedi?

Fanatik Gazetesi yazarı Deniz Çoban, Süper lig'in yayıncı kuruluşunda Kayserispor - Beşiktaş maçının önemli pozisyonlarını değerlendirdi.

 

 

"Nkoudou pozisyonu bence penaltı"

Nkoudou'ya müdahale var, iki ayağıyla da dikkatsiz şekilde müdahalesi var, ben bu pozisyonun penaltı olduğunu düşünüyorum. Düşen oyuncunun hareketine bakarsak yanılırız.

"Nsakala-Lopes pozisyonu için MHK penaltı istiyor"

Daha önce buna benzer pozisyonlar için MHK 'Biz bunun için penaltı istiyoruz' dedi. MHK böyle istiyor, hakemler de böyle uyguluyor. Bu pozisyonda çok fazla tartışılacak şey yok. Fırat hocanın disiplin kurallarında hatası olsa da, maçın kaderini etkileyecek pozisyonlarda doğru yaptığını düşünüyorum.

AHMET ÇAKAR: Kimse penaltılara bahane bulmasın

Sabah Spor yazarı Ahmet Çakar, köşe yazısında penaltı pozisyonlarını değerlendirirken "Dün gece kimse penaltılara bahane bulmasın. İkisi de kesin penaltı. Hele son dakika penaltısı mutlak doğru. Aynı penaltıyı Fırat Aydınus birkaç yıl önce, Fenerbahçeli Isla'ya da vermişti." ifadelerini kullandı.

ERMAN TOROĞLU: Biri tartışılır ikincisi net

Erman Toroğlu, Fırat Aydınus'un performansını değerlendirirken ilk penaltı pozisyonunun tartışılabileceğini ikinci pozisyonun ise net penaltı olduğunu belirtti.

RIDVAN DİLMEN: İlki 'Ararsan bulursun' penaltısı... İkincisi de 'Aradılar bulamadılar' penaltısı... 

Beşiktaş'ın 1-0 öne geçtiği penaltı golü öncesi oluşan pozisyonunu değerlendiren Dilmen, VAR hakemi Cüneyt Çakır'ı çok sert bir şekilde eleştirdi ve "Yahu Cüneyt (Çakır) sanane ya... Penaltı olduğuna inanırsın da tamam. İlki 'Ararsan bulursun' penaltısı... İkincisi de 'Aradılar bulamadılar' penaltısı... Sen, son dakikada top öbür tarafa gitmiş niye çağırıyorsun hakemi? Burada Fırsat Aydınus'a bir şey diyemiyorum. Ben sana bir şey söyleyeyim mi, iki penaltıyı da Beşiktaş'ın aleyhine vermezler. Niyetleri iyi değil" şeklinde konuştu.

beIN SPORTS'ta değerlendirmelerde bulunan 3 eski futbolcu Tümer Metin, Ali Gültiken ve Ayhan Akman penaltı olduğu görüşünde hemfikir oldu.

MUSTAFA TOKGÖZ: Bence hakem kararları bugün doğruydu

Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, kararların doğru olduğunu belirterek "Daha önce hakemleri çok fazla eleştirdim ama bu karşılaşmada verilen penaltının bir benzeri daha önce bize de verilmişti. Bence hakem kararları bugün doğruydu." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 49
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi de maç Beşiktaş Kayseri maçıydı burada fb ve gs liler niye ağlıyor? :))
    Cevapla
  • ATİLLA 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağle sergen ağla daha çok alırsınız böyle beleş penaltıları.
    Cevapla
  • 1903 3 yıl önce Şikayet Et
    Hele nasil aliniyo penaltilar. bir ogret bizler acemisiyiz. yillarca aglayarak hakemlerin tffnin destegini anlma tecrubeniz var anlasilan.
    Cevapla
  • Azrail 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz bu kafalarla Avrupa'daki cokk vurulur gelirsiniz ne penaltısı komik olmayın İngiltere izleyin öğrenin sergen agladi diye veriliyor o penaltılar
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    kim ne dedi, kim ne dedi. türkiye de büyükler ve kücükler var. burda ne gs ne bjk nede FB aglamasin. her hafta biri avantaj li cikiyor bu isten. Gaziantep in hakki yendi kimse ilgilenmiyor.
    Cevapla
  • Vayki vay 3 yıl önce Şikayet Et
    Ridvan dilmen penaltı değil diyor ey Ridvan dilmen hemen hemen ayni pozisyon olan fb bjk maçında fb lehine çalınan Velintonun müdahalesine penaltı doğru karar diyen Ridvan dilmen hemen hemen ayni pozisyona bugün penaltı değil diyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Wellingtononun pozisyonunada penaltı değil demişti. Ayrıca penaltı ile alakası yok. Beşiktaşlı futbolcular bile güldüler. Lütfen kimse kimseyi kandırmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle