Burak Yılmaz'ın sözleri Çin'i rahatsız etti! Herkes onu konuşuyor

Beşiktaş kaptanı Burak Yılmaz'ın, siyah-beyazlı kulübün instagram yayınında yaptığı açıklamalar, koronavirüs salgınının merkezi olan Çin'de büyük yankı uyandırdı.

Burak Yılmaz'ın sözleri Çin'i rahatsız etti! Herkes onu konuşuyor
Burak Yılmaz'ın sözleri Çin'i rahatsız etti! Herkes onu konuşuyor
GİRİŞ 27.04.2020 08:40 GÜNCELLEME 27.04.2020 17:05
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Deneyimli futbolcu Burak Yılmaz salgının, bir zamanlar top koşturduğu Çin'den dünyaya yayılmasıyla ilgili “Çin’de çok enteresan şeyler yeniyor. Ben bir gün merak ettiğim için onların pazarına gitmiştim, pazarda gördüklerimden sonra gerçekten şok olmuştum." diyerek şöyle devam etmişti: "Oradan öyle hastalıkların çıkması çok normal. Orada yaşamış bir insan olarak Çin'den daha çok hastalık geleceğini düşünüyorum. Çünkü yediklerinin sınırı yok. Hatta onların restoranları var. Köpek restoranı gibi şeyler var. Köpek onların yediklerinin yanında iyi bir şey olarak kalıyor. Ama onlar da öyle görmüş, öyle yaşıyorlar, kültürleri bu."

 

 

Burak Yılmaz'ın bu sözleri Çin'de son günlerin en çok konuşulan konularından oldu.

 

 

Çin'deki internet siteleri, 2016-17 döneminde Beijing Guoan'da oynadığını hatırlattıkları futbolcunun o dönemki resimleriyle birlikte manşetten verdikleri haberlerinde, bu konuşmaları okuyucularına aktardılar.

Çin'in Sina internet sitesi, Burak Yılmaz'ın sarf ettiği sözleri "Beijing Guoan'ın eski oyuncusu, Çinliler'in yemekte sınırı olmadığını söyledi", Sohu internet sitesi ise "Beijing Guoan'ın eski futbolcusu Çin hakkında kötü şeyler söyledi" satırlarını başlıklarında kullandılar.

South China Morning Post gazetesinde haber, "Burak Yılmaz, Çin pazarlarında gördükleri karşısında şok olmuş" başlığıyla yayınlandı.

Goal.com'un Çince edisyonunda ise Beşiktaşlı futbolcunun sarf ettiği sözler için "Çinli futbolseverlerde tartışma başlattı" ifadeleri kullanıldı. 36 yaşındaki Burak, Beijing Guoan formasıyla 32 maça çıkarken, 19 gol kaydetmişti.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 29
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye'de top oynayan bir yabancı Türkler hayvanlarını kesiyorlar deseler ve bunu çok yadırgadığını söylese... kokoreç, işkembe çorbası, tuzlama konusunda iyyyyyyy gibilerden bir şeyler söylese... herkesin binlerce yıl içinden süzülüp gelen alışkanlıkları, kültürleri var... çinliler çok kalabalık ve savaşlar, kıtlıklar görmüş bir millet... öyle zamanlar olmuştur ki açlıktan kırılmamak için olmadık şeyler yemek zorunda kalmışlar ve bu daha sonra yerleşik bir damak tadına dönüşmüş olabilir... Her hadiseyi kendi çevresi ve şartları içinde değerlendirmek daha doğru bir yaklaşımdır diye düşünüyorum... Çinliler geçmişte açlık tehlikesi yaşarken herhalde diğerleri çok da yardımcı olmamışlardır...
    Cevapla
  • Kazim Peker 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarin buna bile tahammullleri yok , Allah(cc) bu mikrop milletten cumlemizi korusun amin
    Cevapla
  • SON DURAK 3 yıl önce Şikayet Et
    Dogru söyleyeni 7 köyden kovarlar
    Cevapla
  • Murat o 3 yıl önce Şikayet Et
    Sankid oraya giderken milyon lari almak icin bilmiyordun ne yediklerine Ben gidmedigim Halde biliyorum
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Burak sende para için her naneyi yersin burda milleti yeme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle