Negredo konuştu! "Quaresma'yla aramda..."

Alvaro Negredo, yaptığı açıklamalarda 35 gol tartışmalarına, Cenk Tosun'a, Quaresma'ya ve genel olarak Beşiktaş'taki günlerine değindi.

Negredo konuştu! "Quaresma'yla aramda..."
Negredo konuştu! "Quaresma'yla aramda..."
GİRİŞ 28.10.2018 17:00 GÜNCELLEME 28.10.2018 17:00


Alvaro Negredo, Beşiktaş'taki ilk aylarında yeterince şans bulamadığını ifade ederken, Ricardo Quaresma'yla ilişkisine yönelik çarpıcı bir açıklamada bulundu.

2017-18 sezonu başında Middlesbrough'dan büyük umutlarla transfer edilen fakat beklenen katkıyı veremeyen Negredo, Teknik Direktör Şenol Güneş'in gözden çıkarmasıyla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Nasr'a transfer olmuştu.

Beşiktaş'a transfer olduktan sonra katıldığı BJK TV canlı yayınında, kanalın o dönemki müdürü Bülent Ülgen'in 35 gol isteğini kabul eden ve esprili bir şekilde buna yönelik kağıdı imzalayan İspanyol forvet oyuncusunun bu demeci "Negredo 35 gol atacağım, dedi" şeklinde algılanmış ve oyuncunun sezonu 15 golle tamamlamasının ardından sıklıkla gündeme getirilmişti.

"35 gol atacağım, demedim"

İspanyol futbolcu, Beşiktaş dönemiyle ilgili sözlerine bu konudan bahsederek başladı

"35 gol olayını açıklığa kavuşturmak istiyorum. Oradaki yayıncı bana kaç gol atmak istediğimi sordu, ben de amacımın kendimi geliştirmek olduğunu söyledim ve bir sayı vermedim. Fakat, geçirdiğim en iyi sezonda 34 gol attığımı ve dileğimin bunu tekrarlamak olduğunu da ifade ettim. Ama 35 gol atacağımı söylemedim."

"Cenk varken devamlılık sağlayamadım"

2017-18 sezonunda Beşiktaş'ın birinci forveti Cenk Tosun olurken, Türk yıldız devre arasında Everton'a transfer olana dek ilk 11'deki yerini korudu. 

Cenk'in varlığında Şenol Güneş'in ilk tercihi olmayı başaramayan Negredo, siyah beyazlı ekipteki kariyerinin istediği gibi gitmemiş olmasının nedenlerinden biri olarak bunu görüyor.

"Cenk Tosun kulüpteyken, Beşiktaş'ta ihtiyacım olan devamlılığı sağlayamadım ama o ayrıldıktan sonra şans bulmaya, goller atmaya ve asistler yapmaya başladım. Elbette istediğim kadar gol atamadım ama bunun nedenlerinden biri de sakatlıklardı. Neticede, istediğim gibi bir sezon geçiremedim."

"Quaresma'yla sorun yoktu, ama..."

Negredo'nun Beşiktaş forması giydiği dönemde Ricardo Quaresma ile Osmanlıspor ve Antalyaspor maçlarında yaşadığı sözlü münakaşalar, ikilinin arasının bozuk olduğu yönünde sorgulanmıştı.

Tecrübeli futbolcu, Q7'nin bire bire dayalı futbol stilinin kendisine uygun olmadığını ifade etmekle birlikte, aralarında bir kavga yaşandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

"Quaresma ile saha içinde ve saha dışında iyi bir ilişkim vardı. Onun stili dripling ve bire birde adam geçmek üzerine kurulu ve yeteneğiyle bunu kolayca başarabiliyor. Fakat biz forvet oyuncuları topu mümkün olduğunca erken almak isteriz. İnsanlar ilişkimizin iyi olmadığını söylüyorlardı ama bu bir yalandı. Tüm takımlarda bazen takım arkadaşından pas alamadığın zaman sinirlenirsin ama bu, Quaresma ile ilişkimizin kötü olduğu anlamına gelmiyor."

Al Nasr'ı neden tercih etti?

"Beşiktaş finansal nedenlerle beni satmak istedi" diyen Negredo, Al Nasr'a transferini şu sözlerle anlattı:

"Buraya gelmeden önce Al Nasr hakkında pek bir şey bilmiyordum. Avrupa'da oynuyordum ve BAE futbolundan pek bahsetmeyiz. Bizim rakibimiz Al Wasl'da oynayan Fran Yeste'nin bazen bahsettiğini duyuyordum. Menajerime Al Nasr'dan teklif geldi. Beşiktaş'ın finansal problemleri vardı ve beni göndermek istediler. Zor bir karardı."

Peki Negredo'nun yeni ülkesinde yaşadığı en zorlu şey neydi? Elbette, sıcak hava.

"Buradaki ilk maçımda hava o kadar sıcaktı ki, ısınma hareketleri esnasında her yerimden ter boşalıyordu. Buradaki havaya ancak 4 maçta alışabildim. Şimdiye kadar en çok zorlandığım şey buydu."