Fenerbahçe Beko, ilk kez kaybetti!

THY EuroLeague'de Barcelona'ya konuk olan Fenerbahçe Beko, parkeden 81-80 mağlup ayrıldı. Temsilcimiz bu sezon ilk kez mağlup oldu.

Fenerbahçe Beko, ilk kez kaybetti!
Fenerbahçe Beko, ilk kez kaybetti!
GİRİŞ 05.11.2022 00:37 GÜNCELLEME 05.11.2022 00:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

THY EuroLeague'in 6. haftasında Fenerbahçe Beko, deplasmanda Barcelona ile karşılaştı.

Johnathan Motley'nin basketiyle maça başlayan Fenerbahçe Beko, 6-0'lık seri yakalarken ilk çeyrekteki televizyon molasına 8-8'lik eşitlikle girildi. Yakın geçen mücadelenin ardından ilk çeyrek 21-19 Barcelona'nın üstünlüğüyle tamamlandı.

Mücadelede ikinci çeyreği Fenerbahçe Beko'nun basketiyle başladı. İlk çeyrekte olduğu gibi yakın geçen ikinci çeyreğin ardından devreye, Barcelona'nın 39-36'lık üstünlüğüyle girildi.



Barcelona üçüncü çeyrekte farkı açtı

Karşılaşmanın ikinci yarısı Fenerbahçe Beko'nun basketiyle başlarken 3. çeyreğin bitimine 5 dakika kala Barcelona, 52-42'lik üstünlük yakaladı. Çeyreğin son bölümünde Kalinic'le basketler bulan ev sahibi ekip, son çeyreğe 62-49 önde girdi.

Son çeyrekte ilk sayı Barcelona'dan gelirken Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu, Şehmus Hazer ve Johnathan Motley'nin basketleriyle skoru 64-57'ye getirdi.

Çeyreğin son bölümünde Melih Mahmutoğlu ve Devin Booker'ın basketleriyle sayılar bulan sarı-lacivertliler, bitime 4 dakika kala farkı 5 sayıya kadar indirdi. Karşılaşmanın son dakikasına ev sahibi ekibin 78-73'lük üstünlüğüyle girilirken Melih Mahmutoğlu'nun 3 sayılık basketiyle skor 78-76'ya geldi.  

Son bölümde Barcelona, üstünlüğünü korumayı başarırken sahadan 81-80'lik skorla sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu. 



İlk kez kaybetti

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, EuroLeague'deki ilk yenilgisini alırken Barcelona, ligdeki 4. galibiyetini elde etti.

THY EuroLeague'de gelecek hafta Fenerbahçe Beko, Kızılyıldız'ı ağırlayacak. Barcelona ise Maccabi Tel Aviv'e konuk olacak.



Barcelona: 81 - Fenerbahçe Beko: 80

Salon: Palau Blaugrana

Hakemler: Matej Boltauzer (Slovenya), Tomislav Hordov (Hırvatistan), Uros Nikolic (Sırbistan)

Barcelona: Sertaç Şanlı 6, Kalinic 14, Satoransky 2, Laprovittola 26, Tobey 13, Pauli, Vesely 4, Abrines 1, Higgins 3, Jokubaitis 8, Nnaji 4

Fenerbahçe Beko: Motley 23, Wilbekin 6, Hayes-Davis 3, Pierre, Calathes 8, Metecan Birsen 2, Edwards 2, Melih Mahmutoğlu 11, Jekiri 4, Guduric 11, Booker 4, Şehmus Hazer 6

1. Periyot: 21-19

Devre: 39-36

3. Periyot: 62-49

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Gücü yetmedi zayıflar için kullanılır. Avrupa takımları fb ve efesi yenebildiklerinde sırat köprüsünü geçmiş gibi sevindirik oluyorlar. Kaç yıldır sürekli faynılfor oynayan takımlarımız var. Ya Yurolig şampiyonu oluyoruz, ya final oynuyoruz. Ezikliği bırakalım gayrı. Barselona kimmiş.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    son iki dakikada inanılmaz hatalar yaptı fener.Bu hiç yakışmadı ben buna üzülüyorum.Cok rahat yenebilirdik 17 sayı fark kapatıp adamları yenebilirdik
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    1 sayu veya benzeri farkli buten maçlarda mutlaka ev sahibi ve ismi daha büyük olan takım galibiyetlerinde genelde hakemler payı vardır maçı izlemedim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    arada bi sayı fark var gücü yetmiş bence
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonspor ve efesi takip ederim genelde. Ama bu sene eurolig de feneri destekleyeceğiz gibi görünüyor. yine de son dk. tercihi trajikomik idi. oyuncunun skordan habersiz olması çok ilginçdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle