Ergin Ataman kulüp satın aldı!

Aralarında Ergin Ataman’ın da bulunduğu Türk bir yatırımcı grubu, İtalya İkinci Lig takımlarından Reale Mutua Torino Basket’i satın aldı.

Ergin Ataman kulüp satın aldı!
Ergin Ataman kulüp satın aldı!
GİRİŞ 13.07.2020 14:29 GÜNCELLEME 13.07.2020 19:53

Türk bir yatırımcı grubu, İtalya Liginde mücadele eden Reale Mutua Torino Basket’i bugün yapılan anlaşma ile satın aldı. Anadolu Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman’ın da kulübü satın alan yatırımcılar arasında yer aldığı öğrenildi.

 

 

Yapılan anlaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, anlaşmaya dair detayları paylaştı ve bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini açıkladı.

Başarılı koç, “İki tane üst seviye ortağım var. Bu ortaklardan bir tanesi Türkiye’nin en büyük Spor Menajerlik şirketi. Ortaklarımız arasında önemli bir üçüncü isim daha olacak. Ben Anadolu Efes‘in koçu olarak görevimin başında olmaya devam edeceğim. Eğer Torino, Serie A’da oynarsa kulübün tamamını satın alacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

Koç Ataman’ın birlikte Torino Basket’i satın aldığı yatırımcı grubu içerisindeki menajerlik şirketi olan Possible’ın kurucu ortaklarından birisi ise milli futbolcu Arda Turan.

Ergin Ataman, yaptığı açıklamalarda takımın şu anki teknik ekibinin başarılı olduğunu ve önümüzdeki sene de görevine devam edeceklerini ekledi. Bununla birlikte Ergin Ataman, takıma teknik anlamda yardımcı olabilmek için yoğun takvimi nedeniyle fazla mesai harcayamayacağını fakat mümkün olduğu kadar yardımcı olmaya çalışacağını belirtti.

Torino Basket’in önümüzdeki yıl İtalya İkinci Liginde oynaması durumunda kulübün şu anki sahibi Stefano Sardara ile ortak olarak yoluna devam edecek olan Türk yatırımcı grubu, takımın İtalya Birinci Ligine yükselmesi durumunda ise kulübün %100’ünü satın alacak.

Geçtiğimiz sezon İtalya İkinci Ligi’nde mücadele eden Torino Basket, Coronavirüs sebebiyle sezonun arada kaldığı esnada 18-8’lik derecesiyle ikinci sırada bulunuyordu. (eurohoops)