Fenerbahçe, yıldız ismi Türk yapıyor!

Fenerbahçe Doğuş, Türk statüsünde oynayan ancak yaşı ilerleyen Ali Muhammed'in(Bobby Dixon) yerine yeni transferi Brad Wanamaker'ı bu statüde kullanmayı planlıyor.

Fenerbahçe, yıldız ismi Türk yapıyor!
Fenerbahçe, yıldız ismi Türk yapıyor!
GİRİŞ 12.09.2017 10:52 GÜNCELLEME 12.09.2017 11:51
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

A Milli Basketbol Takımımız, Avrupa Şampiyonası'nda mücadelesi ile mutlu etse de, bunu sonuçlara yansıtacak seviyeye çıkamayınca, ülkemizde yapılan bir organizasyonu çeyrek finali göremeden tamamlamak zorunda kaldı. Şimdi gözler, jenerasyon değişikliği yaşıyor denen ekibimizin atacağı adımlarda.

35 yaşındaki Bobby Dixon'ın sakatlığı nedeniyle Avrupa Şampiyonası'nda forma giyememesi, millileri yeni bir devşirme arayışına itti. Daha önce de adı geçen Brad Wanamaker isminin gündeme getirileceği ve yeni sezonda Fenerbahçe forması giyecek olan yıldız guardın Türk vatandaşlığına geçirilerek ay-yıldızlı formayı giymesinin önünün açılacağı öğrenildi. Ancak oyuncunun gelecek yıl sonu yine NBA'den kontrat almak istemesi nedeniyle durumunun konuşulacağı ve B planı olarak da Darüşşafaka forması giyen Scottie Wilbekin ile temasa geçileceği belirtildi.

Ersan İlyasova'nın son iki organizasyona gelmemesi nedeniyle 4 numara pozisyonunda sıkıntı yaşayan A Milli Basketbol Takımımız bu pozisyon için de kolları sıvadı.

Milli Takım'a aday oyuncuların sezon içinde gerekli çıkışı göstermemesi durumunda devşirme hakkının 4 numara için de kullanılabileceği ifade edildi.

Elemelerde kim oynayacak?

Kasım ayında başlayacak Dünya Şampiyonası elemelerinde hangi oyuncuların forma giyip giyemeyeceği de büyük bir sorun olarak gözüküyor. NBA'de forma giyecek isimlerin kesin olarak bulunmayacağı eleme maçlarında FIBA ile Euroleague arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Euroleague oyuncularının da oynaması beklenmiyor.

A Milli Basketbol Takımımız'ın son şampiyonadaki formda oyuncuları Cedi Osman, Furkan Korkmaz ve Melih Mahmutoğlu gibi isimlerin oynamama durumları Coach Ufuk Sarıca'yı kara kara düşündürüyor.

Bu nedenle, alt yapılarda önemli başarılar elde eden oyuncuların takımlardaki sorumlulukları ve sürelerinin artışı için formüller aranıyor.

YORUMLAR 5
  • sedat kalfa 6 yıl önce Şikayet Et
    valla bir fb li olarak ismimizi de değiştirelim fbjkl olsun Fenerbahçe jimnastik kulbü lejyonerler futbolu da çıkaralım literatürden bu ne ya fb li olmaktan utanmaya başladım
    Cevapla
  • canan 6 yıl önce Şikayet Et
    almanyada mesut alman mi? lewandosvki alman mi? bizde de olabilir..
    Cevapla
  • Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar futbolcu deyil basketnolcu normal fenerbahcenin yaptigi milli takimdada oynuyacak ozamman.
    Cevapla
  • sencer 6 yıl önce Şikayet Et
    evet mesut ve lewandowski alman. Çünkü almanyada doğmuş büyümüş, anadili almanca, o kültürün ürünleri. >Wanawaker de erik dalı oynuyomuş yerli sayılır :)
    Cevapla
  • sencer 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli oyunculara kıran mı girmiş de devşirme yapıyorsunuz? futbolda da öyle, illa 4 büyüklerden mi alacaksınız. Şu Başakşehirdeki Mahmut 10 Tane ozan tufan 5 tane selçuk inan yapar.
    Cevapla