Premier Lig'de gündem Zaha!

Premier Lig'de 9 maçta ortaya koyduğu performansla büyük takımların radarına giren Wilfred Zaha için girişimler devam ediyor.

Premier Lig'de gündem Zaha!
Premier Lig'de gündem Zaha!
GİRİŞ 22.10.2022 16:13 GÜNCELLEME 22.10.2022 16:13

     
   Haber 7 Spor Servisi   

Premier Lig'de uzun süredir Crystal Palace'ta oynayan ve kulübün sembol isimlerinden olan Zaha, için Arsenal ve Chelsea'nin takipte olduğu konuşuluyor.

Bu sezon dokuz karşılaşmada attığı beş golle dikkat çeken ve Crystal Palace ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Zaha'yı Premier Lig'den birçok takımın takip ettiği bilinirken Arsenal'in eski oyuncularından Paul Merson ise transfere biraz mesafeli yaklaşmayı seçiyor.



54 yaşındaki futbol adamı, Daily Star'da 29 yaşındaki oyuncunun olası Arsenal transferini kaleme aldı. Paul Merson, yazısında şu görüşleri paylaştı:

"Wilfried Zaha her hafta Crystal Palace'ta düzenli forma şansı buluyor. Orada kötü bir maç geçirebilir ancak bir sonraki maça yine ilk 11'de başlayabilir. Bu, 'Büyük Altılı' takımlarda olmayabilir. Bonservis bedeli ödenmeden gidiyorsunuz. 85 milyon sterline mal olan ve bu nedenle oynamak zorunda olan Darwin Nunez gibi değilsiniz. Bir hafta oynayıp sonra yedek kulübesine düşebilir. Tercihinin Zaha için olumlu olup olmayacağı konusunda emin değilim.

"Palace'ta bir efsane"

Bence sözleşmesini bitirmeden önce seçeneklerini ciddi olarak düşünmeli. O, Palace'ta bir efsane ve menajer onu seviyor. Şampiyonlar Ligi'ne giderlerse Arsenal gibi bir takımın onun için büyük gelebileceğini düşünüyorum. Oraya gitme riskini alır mısınız? Kariyerinin en iyi futbolunu oynuyor ve bunun bir nedeni var. Oturup geleceği hakkında iyi düşünmesi gerekiyor."

Palace, Zaha ile devam etmek istiyor

Arsenal ve diğer İngiliz kulüplerin Zaha'ya ilgisi sürerken, Palace'ın da oyuncusuna uzun süreli yeni bir kontrat teklifinde bulunacağı ifade ediliyor. Ancak Fildişi Sahilli oyuncunun, üst sıralara oynayan ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir takımda formak giymek istediği biliniyor.


Zaha'nın hayali Liverpool

Zaha'nın hayalinde yatan kulübün ise Liverpool olduğu öne sürülüyor. Uluslararası arenada Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşamak isteyen 29 yaşındaki hücum oyuncusunun Jürgen Klopp faktöründen dolayı da kırmızıların formasını giymek istediği dile getirildi.



Chelsea de kadrosuna katmak istemişti

Yaz transfer döneminde Londra temsilcisi Chelsea de Wilfred Zaha'yı kadrosuna katmak istemiş fakat Palace takımının yüksek bonservis istemesinin ardından oyuncunun transferini sezon sonuna bırakmıştı.


 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.