ManU, Lisandro Martinez'e servet ödedi

İngiltere Premier Lig devi Manchester United, transferi için Arsenal ile yarışa girdiği Ajax'ın 24 yaşındaki stoperi Lisandro Martinez'i kadrosuna kattı.

ManU, Lisandro Martinez'e servet ödedi
ManU, Lisandro Martinez'e servet ödedi
GİRİŞ 27.07.2022 17:24 GÜNCELLEME 27.07.2022 18:15

Gelecek sezon Erik ten Hag yönetimiyle Premier Lig’de zirve mücadelesinin içerisinde yer almak isteyen Manchester United ses getirecek bir transfere imza attı. Savunma bölgesine takviye yapmak isteyen Kırmızı Şeytanlar, Ajax forması giyen Lisandro Martinez’i kadrosuna kattı.

24 yaşındaki savunmacının talipleri arasında bir diğer Premier Lig ekibi Arsenal de yer alıyordu. Transferde ısrarcı olan Manchester United kesenin ağzını açtı ve Erik ten Hag’ın eski öğrencisini bir servet ödeyerek kadrosuna kattı. Yıldız stoper ile 2027 yılına kadar sözleşme imzalandığını açıklayan İngiliz devi Ajax’a bonuslarla birlikte 67 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

5 yıllık sözleşme imzaladı

Sağlık kontrollerinden geçen ve 5 yıllık sözleşmeye imza atan Lisandro Martinez, 2019’da Arjantin ligi takımlarından Defensa’dan Ajax’a 7 milyon Euro karşılığında transfer edilmişti. Arjantin milli takımında da 7 kez forma giyen 1.75 boyundaki stoper Ajax ile çıktığı 74 lig maçında 6 gol 5 asistlik katkı sağladı.

Lisandro Martinez’in tercihinde Ajax’ta birlikte çalıştığı Manchester United’ın yeni teknik direktörü Erik ten Hag’ın büyük payının olduğu da belirtiliyor.

Ajax ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Arjantinli stoper bu sezon MANU’da Christian Eriksen ve Tyrell Malacia’dan sonra transfer edilen 3. isim oldu.

''Bu ana gelmek için çok çalıştım''

İmza töreni düzenlenen Lisandro Martinez, Manchester United ile yepyeni bir sayfa açtığını belirterek şu ifadeleri kullandı, “Bu harika futbol kulübüne katılmak bir onurdur. Bu ana gelmek için çok çalıştım ve şimdi burada olduğum için kendimi daha da ileri iteceğim. Kariyerimde başarılı takımların bir parçası olacak kadar şanslıydım ve Manchester United’da devam etmek istediğim şey de bu. O ana ulaşmak için çok iş olacak, ancak bu menajer ve koçlar altında ve yeni takım arkadaşlarımla birlikte yapabileceğimize yürekten inanıyorum. Bana verdikleri tüm destek için Ajax’a ve taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum. Orada inanılmaz bir zaman geçirdim ama kendimi başka bir ortamda test etmek için doğru anın geldiğini hissediyorum. Şimdi bunu yapmak için mükemmel bir kulüpteyim.”

 

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.