Christian Eriksen Ada'da kaldı

Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Christian Eriksen'i transfer ettiğini açıkladı.

Christian Eriksen Ada'da kaldı
Christian Eriksen Ada'da kaldı
GİRİŞ 15.07.2022 17:53 GÜNCELLEME 15.07.2022 17:54

Premier Lig'de yeni sezon öncesinde hazırlıklarını Avustralya'da sürdüren Manchester United, Tyrell Malacia'nın ardından bir transferini daha açıkladı.

Eriksen ile 3 yıllık imza

Kulüpten yapılan açıklamada, serbest oyuncu statüsünde olan Christian Eriksen'le 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Geride kalan sezonda Brentford forması giyen Danimarkalı oyuncu, sözleşmesinin bitmesinin ardından takımdan ayrılmıştı.

"Kırmızı forma ile Old Trafford'da oynamak harika olacak"

İlk açıklamasını kulübün internet sitesine yapan Eriksen şunları söyledi, "Manchester United özel bir kulüp ve takıma katılmak için sabırsızlanıyorum. Old Trafford'da farklı formalarla oynama şansı yakaladım ama kırmızı formayla orada oynamak harika bir duygu olacak." 

Inter'den ayrıldı Premier Lig'e döndü

İtalya Futbol Federasyonu, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda geçirdiği kalp krizinin ardından ameliyat olan Eriksen'in İtalya'da futbol oynayamayacağını açıklamıştı. 

Bu kararın ardından Inter'le olan sözleşmesi fesheden Eriksen, geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde Brentford'la 6 aylık sözleşme imzaladı.

2021/22 sezonunda 11 maçta süre alan Eriksen, 1 gol ve 4 asist kaydetti. 30 yaşındaki oyuncu Premier Lig'de daha önce Tottenham'da da forma giymişti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.