Chelsea'den seyircisiz oynama talebi

F.A. Cup çeyrek finalinde Middlesbrough ile karşılaşacak Chelsea, mevcut kısıtlamalar altında maç bileti satamadığı için maçın seyircisiz oynanmasını talep etti.

Chelsea'den seyircisiz oynama talebi
Chelsea'den seyircisiz oynama talebi
GİRİŞ 15.03.2022 17:17 GÜNCELLEME 15.03.2022 17:17

Kulüpten yapılan açıklamada, hükümet yetkilileriyle yapılan uzun görüşmelere rağmen 19 Mart Cumartesi günü oynanacak maça gitmek isteyen Chelsea taraftarlarına bilet satılması konusunda izin alınamadığı belirtildi.

Chelsea taraftarları için ayrılan 4 bin 620 biletin, kulübe gelir kaynağı olarak görüldüğü ve bu nedenle izin verilmediği vurgulanan açıklamada, "Söz konusu şartlar altında en adil seçeneğin, maçın seyircisiz oynanması olduğunu düşünüyoruz. Bunun için İngiltere Futbol Federasyonu'na gönülsüzce başvuruda bulunduk. Bu durumun Middlesbrough ve yaptırımlar öncesi bilet alan taraftarlar için büyük bir darbe olacağının farkındayız." ifadelerine yer verildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından İngiltere hükümetinin, Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in de arasında yer aldığı 7 oligarka yönelik yaptırımları, İngiliz kulübünün birçok yaptırıma maruz kalmasına yol açmıştı.

Hükümet tarafından verilen özel bir lisansla maaşları ödeme ve ligde mücadele etme hakkı tanınan Chelsea'nin transfer yapması, yeni sözleşme imzalaması, bilet satması, lisanslı üründen gelir elde etmesi yasaklanırken, banka hesapları ve kulübe ait kredi kartları ise dondurulmuştu. Abramovich'in kulüpteki tüm yetkileri ise elinden alınmıştı.

F.A. Cup çeyrek finalinde maçlar, 19-20 Mart'ta oynanacak. Bir önceki turda Luton Town'u eleyen Chelsea, Middlesbrough ile 19 Mart Cumartesi günü 20.15'te karşı karşıya gelecek.