Roman Abramovich, Chelsea'yi satıyor!

Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin sahibi Rus iş insanı Roman Abramovich, kulübü satışa çıkardığını resmen açıkladı.

Roman Abramovich, Chelsea'yi satıyor!
Roman Abramovich, Chelsea'yi satıyor!
GİRİŞ 02.03.2022 21:37 GÜNCELLEME 02.03.2022 22:50
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Rus iş insanı Roman Abramovich, sahibi olduğu Chelsea Kulübünü satmaya karar verdiğini açıkladı.

Abramovich, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Herhangi bir borcun ödenmesi gibi bir talebim yok. Bu benim için hiçbir zaman iş veya parayla ilgili olmadı. Tamamen futbol ve kulüp için duyduğum saf tutkuyla ilgiliydi. Ayrıca ekibime satıştan elde edilecek tüm gelirin bağışlanacağı bir hayır vakfı kurma talimatı verdim. Vakıf, Ukrayna'daki savaş kurbanlarının yararına olacak. Mağdurların acil ihtiyaçlarına yönelik kaynak sağlanmasının yanı sıra uzun vadeli toparlanma süreci de desteklenecek." ifadelerini kullandı.

Kendisi için çok zor bir karar aldığını kaydeden Abramovich, "Kulüpten bu şekilde ayrılmanın beni üzdüğünü bilin. Ancak bu kararın kulübün menfaatine olduğuna inanıyorum. Umarım hepinize şahsen veda etmek için Stamford Bridge'i son bir kez ziyaret edebilirim. Chelsea'nin bir parçası olmak benim için bir ayrıcalıktı ve tüm ortak başarılarımızla gurur duyuyorum. Chelsea Futbol Kulübü ve taraftarları her zaman kalbimde olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Abramovich, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle kulübün yönetimini Chelsea Vakfının mütevelli heyetine devretmişti.

Rus milyarder Abramovich, 2003'te İngiliz iş insanı Ken Bates'e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea'nin sahibi olmuştu.

Chelsea, Abramovich döneminde yapılan yüksek bedelli transferlerin ardından 2005'te Premier Lig'de zafere ulaşarak 50 yıllık şampiyonluk özlemine son vermişti. "Maviler", Abramovich döneminde beşer kez Premier Lig ve Federasyon Kupası ile ikişer defa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşamıştı.

YORUMLAR 20
  • belde 2 yıl önce Şikayet Et
    haraç mezat olarak artık satar Abromoviç. şu an bu kıtlıkta kim alır Chelsi yi. en iyisi Acun alsın hazır düşmüşken. mezat piyasası hazırdır şimdi. başvuru yapsın
    Cevapla
  • Taner 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerdesin acunn
    Cevapla
  • Ömer çevik 2 yıl önce Şikayet Et
    Belliki sahte kahramanın Putin'in kopeyi kulübe ab el koyucak gitmesin elden ben yardımda bağış yapiyim sahtekardi kahraman desinler her halde aklı da Putin vermiştir .
    Cevapla
  • Can Itın 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun kalbini açıp mı baktın? Suizan nedir bilir misin?
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Satmasa avrupada tüm ruslarin mal varliklarina el koyacaklardi. Putin karsiti olup ne kurtaririm derdinde
    Cevapla
  • Ahmet sahan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir musluman cikip bugune kadar filistin icin bir seyini satmadi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle