Messi, PSG'ye imzayı attı! İşte ilk sözleri

Paris Saint Germain'e transfer olan Lionel Messi, düzenlenen basın toplantısında, resmi sözleşmeyi imzaladı.

Messi, PSG'ye imzayı attı! İşte ilk sözleri
Messi, PSG'ye imzayı attı! İşte ilk sözleri
GİRİŞ 11.08.2021 12:24 GÜNCELLEME 11.08.2021 15:14
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Paris Saint-Germain'in tarihi transferi Arjantinli yıldız Lionel Messi, düzenlenen basın toplantısıyla medya karşısına çıktı.

Nasser Al-Khelaifi: Dünya futbolu için tarihi bir gün

Basın toplantısında Arjantinli oyuncuyu sunan PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi,  "Dünya futbolu için tarihi bir gün. Messi, tarihin en iyi oyuncularından biri. Dünyadaki en iyi oyuncuyu kadromuza kattığımızı düşünüyoruz. Hala bir şey kazanmış değiliz, daha yeni başlıyoruz. Umarım Messi ile birçok kupa kazanırız. Elimizde çok iyi bir kadro oldu. Dünyadaki en iyi oyuncuyu da almış olduk. Hem biz hem de Leo, bu anlaşmanın olmasını çok istedik. Siz de bu anlaşmanın tamamlanması için fantastik bir iş çıkarttınız" dedi. 

LIONEL MESSI'NİN AÇIKLAMALARI

Al-Khelaifi'nin ardından söz alan Lionel Messi, "Barcelona'dan ayrılmak benim için çok zor olsa da burada olduğum için de çok mutluyum. Buraya çok çabuk alıştım diyebilirim. Heyecanlıyım ve hemen şimdi antrenmanlara başlamak istiyorum. Bugün resmen hayatım değişti. Harika bir transfer oldu. Ben de onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Dünyanın en iyi oyuncularıyla birlikte oynayacağım. Çok heyecanlıyım. Mbappe ve Neymar ile birlikte oynamak güzel olacak, çok mutluyum. Bu bir çılgınlık olacak! En iyilerle birlikte sahada olacağım. Oynayabildiğim ilk anda sahalarda olacağım. PSG her şeyi kazanmaya hazır. Taraftarlar da beni çok iyi karşıladı onlara da teşekkür ediyorum. İlk maçımın ne zaman olacağını bilmiyorum. Umarım en kısa zamanda olur. Oynamak istiyorum. Sokaktaki insanları düşünüyorum, Barcelona’yı düşünüyorum, herkesi düşünüyorum. İspanya’da herkes dışarıdaydı. Onları sokakta görmek unutulmazdı. Onları tekrar görmek istiyorum. Stadyumda onları tekrar görmek istiyorum" diye konuştu.

"Hayalim bir kez daha Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak"

Sezon öncesi hazırlıkları tek başıma yapması gerekeceğini kaydeden Arjantinli, "Umarım en kısa sürede oynayabilirim. PSG çok hazır durumda. Ben buraya sadece yardım etmek için geldim gibi görünüyor. Benim hedeflerim burada kupalar kazanmak ve benim için burası harika bir yer. Takımımız çok iyi. Hiç Şampiyonlar Ligi'ni kazanmadık, bu yüzden her oyunu kazanacak şekilde hazır olmalıyız. Hayalim bir kez daha Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak. Birlikte bunu yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"PSG'ye gelmemin sebeplerinden biri de Neymar"

Lionel Messi, "Bir oyuncu ve insan olarak olayları değerlendirdim" derken, "Bugün aynı heyecanla bir çocuk gibi hissediyorum. O heyecanlı, azimli çocuk olarak yeniden çabalamak istiyorum. PSG'ye gelmemin sebeplerinden biri de Neymar. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Takım arkadaşlarımı da tanıyorum, daha önce de karşılaştık" dedi.

"Barcelona'ya rakip olarak gidersem benim için çok garip bir his olur"

Barcelona ile karşılaşma olasılığını değerlendiren Messi "Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile karşılaşır mıyız bilmiyorum. Eğer oraya rakip olarak gidersem benim için çok garip bir his olur. Çünkü orası benim evim" dedi. 

Messi 30 numaralı formayı giyecek

Nasser Al-Khelaifi: Eğer merak ediyorsanız, Messi'nin çok iyi bir maaşı var

Transfer ve Finansal Fair Play konusunda ise PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, "Eğer merak ediyorsanız, Messi'nin çok iyi bir maaşı var (gülüyor). Merak etmeyin Messi'yi transfer etmek için her şeyi FFP kurallarına uydurduk. Uygulanan yasalar ve kurallar çerçevesinde her şeyden önce kuralları, finansları inceliyoruz. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Leo'nun bize katılması için gerekli düzenlemeleri uyguladık. Sadece kötü olan yönleri değil iyi olan yönleri de görüyoruz. Sonuçta, Leo'nun bizimle birlikte olması çok büyük bir artı. Üç gün içerisinde olanları size anlatamam. Çok büyük olaylar oldu. Çok büyük kararlar verildi. Umarım sonunda hayırlı neticeler alırız" şeklinde yanıtladı.

"Messi'nin kulübe getirdiği, yaptığı etki inanılmaz"

Nasser Al-Khelaifi, Messi'nin transferinin kulüp için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparken, "Messi'nin kulübe getirdiği, yaptığı etki inanılmaz. Rakamları görmeniz lazım. Şehir için, futbol için, kulüp için harika bir adım atıldı" diye konuştu. 

YORUMLAR 14
  • Gs10 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en iyi ve kırılması zor istatisliğine sahip 2 futbolcudan biri olan Messi'yi bonservissiz gönderen Barcelona çok büyük bir transfer hatası yaptı bence. Real Madrid bile Ronaldo'yu 9 sene önce aldığı fiyata sattı Juventus'a.
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Dün ağlıyordu..
    Cevapla
  • realist 2 yıl önce Şikayet Et
    dini imanı para .. formayı tutan ikisininde..sadece para
    Cevapla
  • Maçkalı 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar boş konuşuyorsun, sen bir iş yaparken babanın hayrına ı yapıyorsun.
    Cevapla
  • tarafta 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en iyi Futbolcusu Ronaldo bunu böyle bilesiniz Messi gazoz bunu Paris'te göreceksiniz!
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Fenomen ronaldo dimi? Yaşın yeter mi bilmiyorum ama, bugünkü topçularda gördüğümüz klas hareketleri 25 sene önce patates tarlası gibi sahalarda yapıyordu.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    %1 Neymar %99 Para...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle