İtalya Serie A'da şampiyon Inter

İtalya Serie A'nın 34. haftasında Atalanta'nın Sassuolo ile deplasmanda 1-1 kalmasıyla beraber, en yakın rakiplerine 13 puan fark atan Inter, şampiyon oldu.

İtalya Serie A'da şampiyon Inter
İtalya Serie A'da şampiyon Inter
GİRİŞ 02.05.2021 17:57 GÜNCELLEME 02.05.2021 19:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İtalya Serie A'nın 34. haftasında Inter dün Crotone'yi Hakimi ve Eriksen'in golleriyle 2-0 yendi. Ligde 82 puana ulaşan Mavi-Siyahlılar en yakın takipçileri Milan, Napoli ve Atalanta'ya 13 puan fark attı. Böylece Inter, bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Milano temsilcisinin şampiyon olmasıyla Serie A'da son 9 sezonu domine eden Juventus'un hegemonyası sona erdi. 11 yıl sonra ligde şampiyonluğa ulaşan Inter 19. şampiyonluğuna ulaştı.

11 yıl sonra şampiyonluk geldi

Inter, Serie A'da en son 2009-10 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. O dönem takımın başında Jose Mourinho vardı. Portekizli önderliğinde Milano temsilcisi Şampiyonlar Ligi ve İtalyan Kupası kazanmıştı.

YORUMLAR 2
  • gral 2 yıl önce Şikayet Et
    pirlo=taktik fukarası.yarramaz adam Fatih Terim e nasıl çamur atıyordu. gördük senide beceriksiz herif
    Cevapla
  • birecikli 2 yıl önce Şikayet Et
    juventus şike den dolayı 2 liğe düşürüldü futbolcularının hepsi darma dagın oldu hepsi terk etti gitti..adamlar bir çıktı pir çıktı 9 yıl şampiyonluk..birde bizim fenere bak ne liğ den düştü nede futbolcu terk etti ..8 yıldır ne şampiyonluk ne bir kupa ne de bir şampiyonlar ligi ne uefa da mücadele. yazıklar olsun
    Cevapla