Ronaldo'nun geleceği kalan beş haftaya bağlı

Juventus gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alamazsa, Portekizli yıldız takımdan ayrılma kararı alacak.

Ronaldo'nun geleceği kalan beş haftaya bağlı
Ronaldo'nun geleceği kalan beş haftaya bağlı
GİRİŞ 27.04.2021 21:26 GÜNCELLEME 27.04.2021 21:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Serie A'da son dokuz sezonu şampiyonlukla tamamlayan ancak Andrea Pirlo yönetiminde girdiği sezonda bitime beş hafta kala lider Inter'in 13 puan gerisinde kalan Juventus'ta yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo'nun kulüpteki geleceği belirsiz bir hal aldı.

İtalyan basınından Tuttosport, Ronaldo'nun yol ayrımında olduğunu öne sürdü. 

Geleceği son beş haftaya bağlı

Gazetenin haberine göre Ronaldo'nun takımda kalması için Juventus'un önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alması gerekiyor.

Sezonu ilk dörtte tamamlayan takımların Şampiyonlar Ligi bileti aldığı Serie A'da beşinci Milan ile eşit puana sahip olan Juventus, an itibarıyla averajla dördüncü sırada yer alıyor. 

Kalan beş haftada Udinese, Milan, Sassuolo, Inter ve Bologna ile karşılaşacak olan Juventus, Devler Ligi'ne kalamaması halinde Ronaldo'nun yıllık 60 milyon euro'yu bulan yüklü maliyetini karşılamamak için oyuncunun takımdan ayrılmasına izin verecek.

Feda diyebilir

Kariyerinin son bölümününde UEFA Avrupa Ligi'nde oynamak istemeyen Ronaldo da bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde daha düşük bir maaşla oynaması gerekse bile takımdan ayrılıp, Şampiyonlar Ligi'ni altıncı defa kazanmak için mücadele edecek. 

Portekizli olması nedeniyle İtalya'da yabancılara uygulanan vergi indiriminden yararlanan ve oldukça yüksek bir ücret kazanan Ronaldo, transfer olması ihtimaller dahilinde yer alan Manchester United ve PSG'ye gitmesi halinde büyük bir olasılıkla Juventus'ta kazandığından daha düşük bir ücrete oynayacak.

Buna rağmen UEFA Avrupa Ligi'nde forma giymek istemeyen Ronaldo'nun Juventus'un Şampiyonlar Ligi'ne katılamaması halinde takımdan ayrılması bekleniyor. (Goal)

YORUMLAR 2
  • Burak bile 2 yıl önce Şikayet Et
    Lig 1 de harikalar yapıyorsa ronaldo gökdelenler yapar
    Cevapla
  • ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle son 2 sezondur kadro derinliği olmayan ne oynadığı/oyun karakteri belli olmayan bir takım görüntüsü veren bir takım'da bu kadar durduğu kabahat, PSG yada Manu'ye giderek daha az kazanabilir ama oyunu ve golcülüğü zarar görmez. Bu oyun kalitesiyle ilk dört için en kötü 4 galibiyet 1 beraberlik almaları lazım, daha azı olursa milan'a geçilmeleri normal bir durum.
    Cevapla