Burak Yılmaz dev maça damga vurdu!

Burak Yılmaz, PSG maçında fileleri havalandıramadı ancak maçın son saniyelerinde yaptığı hareketle karşılaşmaya damga vurdu.

Burak Yılmaz dev maça damga vurdu!
Burak Yılmaz dev maça damga vurdu!
GİRİŞ 21.12.2020 10:56 GÜNCELLEME 21.12.2020 12:23
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Ligue 1’de kaydettiği 6 golle takımının en skorer ismi olan Burak Yılmaz, zirve mücadelesi niteliği taşıyan karşılaşmada centilmence davranışıyla bu kez fair-play golü attı.

 

 

Bitime saniyeler kala ilginç anlar

Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Lille’in gol bulmak için yüklendiği sırada top, PSG köşe gönderine yakın bir yerde Burak Yılmaz’a çarparak taca çıktı ancak hakem taç atışını Lille lehine verdi.

 

 

Hakem teşekkür etti, kararını değiştirdi

Ancak Burak topun kendisinden çıktığını hakeme anlattı. Bunun üzerine maçın hakemi François Letexier, yıldız futbolcuya centilmence hareketinden dolayı teşekkür ederek kararını değiştirdi, atışı PSG’ye verdi.

Kritik anda hücumdan feragat etti

Takımının ileri bölgede son anlarda bir şans bulması fırsatından feragat ederek, kritik bir anda dürüstçe davranan 35 yaşındaki milli futbolcunun davranışı alkış topladı.

PSG’li oyuncular saha içinde tebrik etti

Bu pozisyondan kısa bir süre sonra çalan mücadelenin son düdüğünün ardından Paris Saint Germainli bazı oyuncular, saha içinde yanına giderek Burak’ı sergilediği davranıştan dolayı tebrik etti.

Lille taraftarları da alkışladı

Sosyal medyada bazı Fransız futbolseverler de bu hareketle ilgili paylaşımlar gerçekleştirdiler. Burak Yılmaz’ın yaptığı hareketi Lille taraftarları da alkışlarken, centilmenlik örneği olarak gösterdiler.

‘Burak Yılmaz fair play sergiledi’

Lille taraftarı @DarKaV1 twitter hesabından alkış emojisi eşliğinde “Hakem tacı bize verdi ama Burak PSG’nin kullanmasını sağladı. Fairplay” şeklindeki paylaşım, sosyal medyada gerçekleştirilen paylaşımlardan bir tanesiydi.

Fransız basınında da yer verildi

Fransız basınında da futbolcunun hareketi yankılandı. So Foot internet sitesinde “Burak Yılmaz tacın el değiştirmesini sağlayarak fair play örneği gösterdi” ifadeleri kullanıldı.



İki gün üst üste L'Equipe'in kapağında

L'Equipe gazetesi pazar günü kapağında Burak Yılmaz fotoğrafıyla yayınlanmıştı. Bundan bir gün sonra gazetenin bugünkü sayısı da milli futbolcunun resmiyle çıktı. Maçın en kritik anı olan, Burak'ın gole gittiği anda Kimpembe'nin yatarak yaptığı savunma ilk sayfadan verilirken, Burak Yılmaz iki gün üst üste ünlü gazetenin kapağında yer bulmuş oldu.

Maç öncesi açıklamaları da ses getirdi

Golsüz tamamlanmasının ardından Lille’in Fransa liginde liderliğini sürdürdüğü karşılaşmanın hemen öncesinde Burak Yılmaz’ın yaptığı açıklamalar da çok konuşuldu. Yıldız santrfor, geçtiğimiz günlerde Lille kulübünün satılması ve sahiplerinin el değiştirmesi hakkında konuştu.

Kulüp geçtiğimiz günlerde el değiştirdi

Fransız kulübü, Merlyn Partners şirketi bünyesindeki Callisto Sporting'e geçmiş, bu gelişmenin ardından Olivier Letang başkanlığa getirilmişti. Canal+ mikrofonlarına konuşan Burak şunları söyledi:

‘Başkan için değil, taraftar için oynuyorum’

“Ben Lille’e imza attığımda Gerard Lopez benim başkanımdı. Şimdi kendisi yerini yeni başkana bırakıyor. Ama ben takım için ve taraftarlar için oynuyorum. İki yıllık sözleşmem var, herhangi bir endişem yok. Maçlarıma odaklanmış durumdayım”.

Fransızlar Yazıcı’yı bu kez beğenmedi

Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan ve ikinci yarı oyundan alınan bir diğer Türk futbolcu Yusuf Yazıcı ise bu maçta son haftaların aksine etkileyici bir performans sergileyemedi. Vasat görüntüdeki oyuncu için La Voix du Nord sitesinde şu satırlara yer verildi:

‘Yusuf Yazıcı hayal kırıklığı yarattı’

“Genel olarak sergilediği performansla karşılaştırıldığında Yusuf Yazıcı bu kez hayal kırıklığı yarattı. Kendisinin yerine Jonathan David’i oyuna almak tercih sebebi oldu”.

Yusuf bu kez manşet olamadı

Ülkenin önde gelen günlük spor gazetesi L’Equipe, Lille-Paris Saint Germain maçının olduğu gün Yusuf Yazıcı’nın özel röportajını yayınlamıştı. Yusuf burada "Milano’da attığım gollerden sonra gol sevincimi kapağa koyduğunuz için çok teşekkür ederim. Ama endişelenmeyin. Sık sık ilk sayfanızda olacağım" dese de PSG maçında yeniden manşet olacak performansı sahaya koyamadı. (Milliyet)

YORUMLAR 32
  • Alim 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de yapsaydı bu hareketleri. Haksız penaltı alıp kaç tane takımın hakkını yedi?
    Cevapla
  • davut 3 yıl önce Şikayet Et
    yalandan yerlere yatip kazandigi penaltilari da yazin
    Cevapla
  • ümit*korku 3 yıl önce Şikayet Et
    burak helal sana gittigin her takımda başarılı oldun
    Cevapla
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Onu siz birde bize sorun
    Cevapla
  • Dadas 3 yıl önce Şikayet Et
    Burak kendisinden çıkan top konusunda yanlış karar veren hakemi uyararak topu rakibe verdi. Fıkra bu kadar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle