Kulüp satılıyor! Lille'de ayrılıklar kapıda

Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in formasını giydiği Lille, el değiştirme işleminden sonra devre arasında oyuncu satışlarına yönelecek.

Kulüp satılıyor! Lille'de ayrılıklar kapıda
Kulüp satılıyor! Lille'de ayrılıklar kapıda
GİRİŞ 18.12.2020 11:40 GÜNCELLEME 18.12.2020 11:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını nedeniyle daralan futbol ekonomisi kulüpleri zorluyor. 3 milli futbolcunun forma giydiği Fransız ekibi Lille'in sahibi Gerard Lopez, borçları geri ödeyemediği için kulübü satacağını açıkladı.

 

 

Elliott Management ve JP Morgan gibi yatırım fonlarından aldığı 225 milyon Euro'luk krediyi geri ödemekte zorlanan Lille'in sahibi Lopez, futbol ekonomisindeki daralmadan şikayetçi.

Lille'in çoğunluk hisselerinin sahibi ve başkanı olan Gerard Lopez, kulübü Merlyn Parnters'e satmaya hazırlanıyor. Merlyn Partners'ın 200 milyon euro olan borcu da ödemesi bekleniyor. 

 

 

Fransız medyasında yer alan haberlere göre Merlyn Partners, kulübü yatırım amaçlı alacak ve Rennes'in eski başkanı Olivier Letang'ı da kulüp başkanı yaparak sportif hedeflerin devam etmesini sağlayacak.

RMC muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre ise Lille kulübünün, ekonomik durumunu toparlamak için kış transfer döneminden itibaren birçok değerli isimle yollarını ayırması bekleniyor.

LILLE TÜRKGÜCÜ

Lille'de Yusuf Yazıcı 20. resmi maçında 11. golünü attı. Bu, Yusuf'un kariyerindeki en skorer sezon olarak kayıtlara geçti. Zeki Çelik'in 12 maçta 2, Burak Yılmaz'ın ise 18 maçta 8 golü var. 

KİMLER AYRILABİLİR?

RMC muhabirleri, katıldığı bir radyo programında öncelikli olarak Renato Sanches ve Ikone gibi isimlerin satılmasının hedeflendiğini belirtti. Ikone'nin Transfermarkt'taki değeri 36 Milyon Euro, Renato'nun ise 20 Milyon Euro olarak görünüyor. Satılması konusunda dedikodular devam eden Davis'in ise piyasa değeri 26 Milyon Euro. 

Lille'in Türk yıldızlarının piyasa değerleri ise yaklaşık olarak şöyle:

Zeki Çelik - 20 Milyon Euro
Yusuf Yazıcı - 13 milyon Euro
Burak Yılmaz - 1.5 Milyon Euro

YORUMLAR 7
  • Atik 3 yıl önce Şikayet Et
    Paralara bak be trilyonlar nereye akıyor. İnsanlar afrikada çamur içiyor, Suriye de çocuklar kartonların içinde yaşıyor.. Fakir fukara açlıktan ölüyor. Heybe insanoğlunun adaletine bak fakir kulubün kapısına gelip istese kovarlar.
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Zeki nasıl 20 milyon eder? Yan pas yapmaktan başka bir yeteneğini göremiyorum ben.
    Cevapla
  • Mysix 3 yıl önce Şikayet Et
    Seninde boş yapmaktan başka yeteneğin yok
    Cevapla
  • mami 3 yıl önce Şikayet Et
    Acun ılıcalı alsın bu kulübü
    Cevapla
  • Kızıldereli 3 yıl önce Şikayet Et
    Acun aç karnını doyursun
    Cevapla
  • Osman K 3 yıl önce Şikayet Et
    Yusuf la zeki yi karış tirmişin
    Cevapla
  • 49 lu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemşerim 20 ero
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle