Otoparkta koronavirüs testi yapılıyor!

Koronavirüs test sayısını arttırmak isteyen İngiltere, Tottenham'ın 1 milyar euroluk stadyumunun otoparkında test yapmaya başladı.

Otoparkta koronavirüs testi yapılıyor!
Otoparkta koronavirüs testi yapılıyor!
GİRİŞ 16.04.2020 12:15 GÜNCELLEME 16.04.2020 12:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tüm dünyada koronavirüs vakaları 2 milyonu geçerken test sayılarının önemi bir kez daha akıllara geldi.

 

 

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, sınırlı test imkanları nedeniyle yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin gerçek vaka sayılarının tespit edilemediğini belirterek, gerçek vakaların resmi açıklamaların üzerinde olduğunu açıklamıştı.

Dünyada en çok corona virüs testi yapan ülke ABD'de bu sayı 3 milyonu geçti. Almanya'da 1,728,357, Rusya'da 1,517,992, İtalya'da ise 1,117,404 test yapılmış durumda.

 

 

İngiltere'de ise test sayısı 400 bine yaklaşırken bu sayının arttırılması için uğraş veriliyor.

İngiltere'de sokağa çıkma yasağının süresi uzatılırken insanlara 'acil bir işiniz yoksa dışarı çıkmayın' uyarısı sık sık yapılıyor.

Tottenham, 1 milyar euro maliyeti bulunan stadyumda doktorları ağırlarken stadın otoparkında corona virüs testleri yapılıyor.

Pazartesi - Cuma günleri arasında saat 10'dan 2'ye kadarlık 4 saat bölümünde 10'ar kişilik hemşireler günde 70 kişiye corona virüs testi yapacak.

Hemşireler ve doktorlar, ayrıca stadyumun cafe ve diğer tüm olanaklarından faydalanabilecek.

Tottenham Başkanı Daniel Levy, yaptığı açıklamada ''Stadyumumuzu açıp sağlık çalışanları ile birlikte COVID-19'a karşı birlikte savaştığımız için çok gururluyum. Stadyumun tüm olanaklarından faydalanabilirler. Onları hastanelerindeymiş gibi hissetmesini istiyorum.'' sözlerini kullandı.

Tottenham Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun basın toplantısı yaptığı oda ise hemşirelerin toplantı odası haline dönüştürüldü.

İngiltere'de 9 gündür corona virüs nedeniyle ölüm sayısı 700'ün altına düşmedi.

YORUMLAR 1
  • Covid18 4 yıl önce Şikayet Et
    Olur mu yav stadin icine yapaydiniz 45 gunde bitecek bir sahra hic ornek almiyonuz hic yazik size
    Cevapla