Pogba yarışına PSG de dahil oldu

Manchester United’ta mutlu olmayan Paul Pogba’nın transferi için Barcelona’dan sonra PSG de devreye girdi.

Pogba yarışına PSG de dahil oldu
Pogba yarışına PSG de dahil oldu
GİRİŞ 03.10.2018 16:10 GÜNCELLEME 03.10.2018 16:10

Paul Pogba’nın ikinci Manchester United serüveni de kısa sürecek gibi duruyor. 2016 yazında dünyanın en pahalı oyuncusu olan Fransız yıldız hakkındaki ayrılık dedikoduları her geçen gün artıyor.

The Sun gazetesinin haberine göre, Jose Mourinho ile sık sık karşı karşıya gelen Fransız orta saha oyuncusu Paul Pogba’nın Manchester United günleri sayılı olabilir. İkilinin anlaşamadığı biliniyordu, antrenmanda tartıştıkları görüntülerin basına sızması ile aralarındaki gerilim iyice su yüzüne çıkmış oldu. Fransız yıldızın, Jose Mourinho’nun takımda kalması durumunda, kesin olarak ayrılmak istediği söyleniyor.

Olası bir ayrılık durumunda, yeni takım adaylarından biri Barcelona’ydı. 2017/2018 sezonunda 914 milyon euro gelir elde eden Katalan kulübünün kağıt üstünde bu transferi gerçekleştirmesi kulağa hoş geliyor. Ancak madalyonun öbür yüzünde 882 milyon euro değerinde toplam gider bulunuyor. Vergiler sonrası kulübün kasasına giren toplam gelir ise 13 milyon euro oluyor. The Telegraph'in haberine göre, Kırmızı Şeytanlar’ın Paul Pogba’yı 150 milyon euro'dan aşağı bir fiyata satması beklenmiyor, bu da Katalan Kulübünün elini oldukça zorlayacak.

Fransız ekibi PSG, Financial Fair Play kurallarını ihlal ettiğine dair inceleme altında ancak bu iddiaların altından kalkıp, önümüzdeki transfer dönemlerinde yine sansasyonel isimlerle anlaşacaklarına inanıyorlar. Paul Pogba’nın, Neymar ve Kylian Mbappe ile olan dostluğu da PSG nin elini güçlendiriyor.