Edin Dzeko'ya devlet nişanı verildi!

Roma'nın Bosna Hersekli futbolcusu Dzeko'ya, ülkesinin tanıtımı ve milli takım başarılarına katkısından dolayı Devlet Spor Ödülü verildi

Edin Dzeko'ya devlet nişanı verildi!
Edin Dzeko'ya devlet nişanı verildi!
GİRİŞ 24.03.2017 15:27 GÜNCELLEME 24.03.2017 15:27

İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma'nın Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko, ülkesinin tanıtımı ve milli takım başarılarına yaptığı katkıdan dolayı Devlet Spor Ödülü'ne layık görüldü.

Başkent Saraybosna'da düzenlenen törende, ödülünü Sivil İşler Bakanı Adil Osmanovic'ten alan Dzeko, gururlu ve mutlu olduğunu belirtti.

Başarılı sporcuların, çeşitli zorluklarla mücadele eden Bosna Hersek'in olumlu yüzü olduğunu ve devletin spor branşlarına desteğini arttırması gerektiğini söyleyen Dzeko, "İnsanlara destek olunursa bu kürsüye ülkemizi en güzel şekilde temsil edecek daha nice sporcular çıkacağına inanıyorum." dedi.

Osmanovic de ödülün Dzeko'ya verilmesinin, ilgili komisyonda oy birliğiyle kabul edildiğini belirterek, "Büyük sporcuların zirveye dikenli yollardan çıktığını biliyoruz. Arjantin'de Messi, Portekiz'de Ronaldo, İsveç'te İbrahimovic varsa bizim de gurur duyduğumuz Dzeko var." diye konuştu.

Dzeko, verilen para ödülünü ise Saraybosna, Mostar ve Tuzla'daki kimsesiz çocuklar yurtlarına bağışladı.

Sivil İşler Bakanlığının tavsiyesi ile Bosna Hersek Bakanlar Konseyi tarafından verilen ödül, ülkenin tanıtımı ve başarılarına katkı yapan sporculara takdim ediliyor.

2007 yılından beri Bosna Hersek A Milli Takımı'nın formasını giyen Dzeko, bugüne kadar çıktığı 84 milli maçta 49 gol kaydetti.

KAYNAK: AA