9 yaşında sezonu süpürdü! 21 madalya...

Bir sezonda aldığı 21 madalyayla dikkati çeken 9 yaşındaki Ömer Şaydak, milli formayı giymek istiyor.

9 yaşında sezonu süpürdü! 21 madalya...
9 yaşında sezonu süpürdü! 21 madalya...
GİRİŞ 05.12.2017 12:03 GÜNCELLEME 05.12.2017 12:03

Hatay'da 4 yaşındayken antrenör olan amcası Murat Şaydak'ın yönlendirmesiyle yüzme sporuyla tanışan Ömer, amcasının koordinesinde çok sayıda müsabakaya katıldı.

Girdiği tüm ulusal yarışmalarda çeşitli dereceler elde eden Ömer Şaydak, son bir yılda çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışlarda 21 madalya aldı.

Yüzmedeki yeteneği nedeniyle kendisine "Torpido" lakabı verilen Ömer, milli sporcu olma hayalini gerçekleştirmek için sıkı şekilde çalışıyor.

Ömer Şaydak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılı bir sporcu olmak için çalıştığını söyledi.

Hem çok sevdiği yüzme sporunun hakkını vermeye hem de derslerinde başarılı olmaya gayret gösterdiğini anlatan Ömer, "Okuldan sonra derslerime çalışıyorum, derslerim biter bitmez de havuza gidip kulaç atıyorum. Hedefim milli sporcu olmak." dedi.

- Murat Şaydak: "Hedefimiz milli takıma Hatay'dan bir sporcu kazandırmak"

Ömer'in antrenörü olan amcası Murat Şaydak ise yeğeniyle gurur duyduğunu anlattı.

Ömer'in küçük yaşta olmasına rağmen çok güzel işler başardığının altını çizen Murat Şaydak, şunları kaydetti:

"Yeğenim 4 yaşındayken yüzmeyle tanıştı. Onu izlerken çok daha iyi olabileceğini gördüm ve çalışmalara başladık. 2016- 2017 sezonunda Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün ve Yüzme Federasyonunun düzenlediği yerel ve ulusal müsabakalarda toplam 21 madalya aldı. Ömer şu an 9 yaşında ve 2017-2018 sezonunda 10 yaş grubuyla müsabakalara başlayacak. Yeni sezon için hazırlıklarımız devam ediyor. Hedefimiz Ömer'in milli takım seçme kriterlerini başarıyla geçmesi ve milli takıma Hatay’dan bir sporcu kazandırmak."

KAYNAK: AA