Denizde hazırlandı, gölde şampiyon oldu!

ISAF PKRA Kiteboard Dünya Kupası'nın Arjantin ayağına denizde yaptığı antrenmanlarla hazırlanan milli sporcu Merve Ceylan, deniz seviyesinden yaklaşık bin 500 metre yükseklikteki bir gölde yapılan yarışlarda kadınlar slalom kategorisinde şampiyon oldu.

Denizde hazırlandı, gölde şampiyon oldu!
Denizde hazırlandı, gölde şampiyon oldu!
GİRİŞ 13.12.2013 11:48 GÜNCELLEME 13.12.2013 11:48

Milli sporcu Merve Ceylan, ISAF PKRA Kiteboard Dünya Kupası'nın Arjantin ayağında kadınlar slalom kategorisinde şampiyonluğu kazandı.

Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitesörfün kendisi için vazgeçilmez olduğunu, 2008 yılında kazandığı ilk Türkiye şampiyonluğunun ardından çocukluktan gelen yarışmacılık hayalini ileri düzeye taşımak istediğini belirtti.

Son 6 yıldır Türkiye şampiyonluğu unvanını kimseye kaptırmadığını dile getiren Ceylan, uluslararası alandaki ilk derecesini ise 2010'da İzmir'de düzenlenen bir dünya turunda birincilik kürsüsüne çıkarak elde ettiğini söyledi.

Son 2 yıldır uluslararası yarışlara ağırlık verdiğini, özellikle mili sporcu olmasının omuzlarına yüklediği sorumlulukla yıl boyu antrenman yaptığını anlatan Ceylan, "Arjantin'in Mendoza kentinde 2-8 Aralık tarihlerinde düzenlenen ISAF PKRA Kiteboard Dünya Kupası'na 16 ülkeden 90 sporcu katıldı. Bu, profosyonel kiteboart turunun final ayağıydı. Serbest stil ve slalom kategorilerinde yarışlar yapıldı. Kadınlar slalom kategorisinde şampiyon oldum" dedi.

Yarışlara yaklaşık bir yıldır hazırlandığını bildiren Ceylan, "Antrenmanlarımı denizde yaptım ancak Arjantin'e gittiğimde bir gölde, deniz seviyesinden yaklaşık bin 500 metre yükseklikte yarışmak zorunda kaldım. Buna rağmen şampiyonluğu kazanmam beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Arjantin'deki yarışlarda farklı rüzgarla karşılaştığını ifade eden Ceylan, yarışlara gitmeden önce bölgenin rüzgar koşullarına baktıklarını, çok düşük bir rüzgar beklediklerini ama değişken bir rüzgarla karşılaştıklarını kaydetti.

Bu durumun kendileri için risk faktörü olduğunu vurgulayan Ceylan, buna rağmen antrenörü ile iyi bir karar vererek bayanlar arası tüm yarışları açık farkla kazandığını söyledi.

Türkiye'nin adını daha fazla duyurmayı amaçlıyor

Merve Ceylan, su sporlarında Türkiye'nin ismini yurt dışında duyurmak için mücadele ettiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Bu tur benim için çok önemliydi. Çünkü yarışlarda ülkemi sadece ben temsil ediyordum. Tek sporcu olarak gidip birinci dönmek, benim için ayrıca onur kaynağı oldu. Aldığım dereceyle su sporlarının tanınmasına biraz da olsa katkıda bulunduğumu düşünüyorum. Arjantin'de yarışan birçok sporcunun, Türk sporcusuna devlet adına verilen desteği görmeleri, bizi daha da gururlandırdı."

2014 hedefi slalom dünya şampiyonu olmak

Aldığı derecelerin kendisini motive ettiğini, her yarıştan sonra hedef büyüttüğünü vurgulayan Ceylan, "İleriye adım atıp, daha çok yarış tecrübesi kazanarak önümüzdeki yılı slalom dünya şampiyonu olarak bitirmek istiyorum. Bu amaç doğrultusunda antrenmanlarımıza hemen başladık. Hedef artık bir Türk sporcunun turu, dünya şampiyonu olarak bitirmesi" dedi.

"Ceylan, üniversite gençliği için büyük şans"

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fahri Akçakoyun ise verdikleri önemden dolayı üniversitede su sporları merkezi kurduklarını söyledi.

Milli sporcu Ceylan'ın rekreasyon bölümünü başarıyla tamamlayıp öğretim elemanı olmasının önem taşıdığını ifade eden Akçakoyun, Merve Ceylan gibi başarılara imza atan sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını anlattı.

"Merve hem sporcu hem antrenör hem de öğretim elemanı. Omuzlarında büyük yük var" diyen Akçakoyun, "Merve Ceylan, üniversitemiz ve üniversite gençliği için büyük şans. Biz de üniversite olarak her türlü desteği vererek önünün açılmasını, yurt içi ve dışında sesimizi daha iyi duyurmasını sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA