Yeni Malatyaspor'da çifte imza

Sarı-siyahlı kulüp, Ekvadorlu Arturo Mina ile 3+1 yıllık, Almanya'nın Hamburg takımından Batuhan Altıntaş ile satın alma opsiyonlu 1 yıllık kiralık sözleşme imzaladı

Yeni Malatyaspor'da çifte imza
Yeni Malatyaspor'da çifte imza
GİRİŞ 18.08.2017 19:09 GÜNCELLEME 18.08.2017 19:09

 Evkur Yeni Malatyaspor, Arjantin'in River Plate  takımından Ekvadorlu milli stoper Arturo Mina ile 3+1 yıllık, Almanya'nın Hamburg  Kulübünden Batuhan Altıntaş ile satın alma opsiyonlu 1 yıllık kiralık sözleşme  imzaladı.
 
Güneşli'deki Wyndham Grand Otel'de düzenlenen imza törenine,  sarı-siyahlı kulübün başkanı Adil Gevrek, futbol şube sorumlusu Burak Çakır, yeni  transfer Arturo Mina ve Batuhan Altıntaş katıldı.
 
Toplantıda açıklamalarda bulunan Adil Gevrek, "Bu transfer, bizim için  zor oldu. Futbol şube sorumlumuz Burak Çakır, çok büyük çaba harcadı. Kendisini  geçen sene izlemiştik. Evkur Yeni Malatyaspor ve Türkiye için önemli bir  transfer. Mina, Malatyaspor'a katkı sağlayacağına inandığımız bir futbolcu." diye  konuştu.
 
Mina'yı uzun süredir takip ettiklerini aktaran Gevrek, şunları  kaydetti:
 
"Mina'yı uzun süredir izliyoruz. Kendisine inanıyorum. Bana göre  önemli bir stoper. Malatya'da daha büyük başarıya imza atacağına ve Avrupa'da ses  getireceğine inanıyorum. Yıldız oyuncu olmasının yanında karakterli olması çok  önemli. Takımımızdaki bütün futbolcular, çok iyi bir karaktere ve ahlaka sahip.  İyi ve karakterli bir takımımız var. Transfer sezonu devam ediyor. Bir önemli  forvet, iki de Türk oyuncu alacağız."
 
 Başkan Gevrek, Arturo Mina'nın daha yüksek tekliflere rağmen  kendilerini seçtiğini vurgulayarak, "Bazen bitirme noktasına geldiğimiz  futbolcularda araya giren takımlar oldu. Bunlar doğru şey değil. Mina, bana bir  söz verdi. Belki de yüksek paralar teklif edildi ama kendisi sözünde durdu.  Kendisine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
 
Adil Gevrek, transferi basın toplantısı sırasında sonuçlanan Batuhan  Altıntaş ile ilgili, "Batuhan, genç bir oyuncu. Güvendiğim ve beğendiğim bir  futbolcu. Türk futbolu için de değerli biri. Genç bir oyuncu ve inşallah bize  değer katacak. İnşallah buradan da milli takıma gider." şeklinde konuştu.
 
 Mina: "Çok mutluyum"
 
Evkur Yeni Malatyaspor'a geldiği için mutlu olduğunu aktaran 26  yaşındaki savunma oyuncusu Mina, şu ifadeleri kullandı:
 
"Yeni Malatyaspor, daha önce beni izlemişti ve başkanımızla  görüşmeleri sürdürüyordum. Kendisine söz verdim. Takımımızın özverili ve güzel  bir takım olduğunun farkındayım. İyi bir teknik direktör, iyi ve azimli bir takım  var. Kendilerine söz verdiğim ve takımı başarılı bulduğum için bu kulüpte yer  almaya karar verdim. Evkur Yeni Malatyaspor'a geldiğim için çok mutluyum."
 
Bursaspor altyapısından yetiştikten sonra 2015-2016 sezonunda  Almanya'nın Hamburg takımına transfer olan ve geçen sezonu Kasımpaşa'da kiralık  olarak geçiren golcü Batuhan Altıntaş ise, "Evkur Yeni Malatyaspor'a transfer  olduğum için mutluyum." dedi.