Şampiyonlar Ligi'nde Türk 'derbisi'

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turu ilk maçında iki Türk takımı Vakıfbank ile Eczacıbaşı VitrA yarın karşı karşıya gelecek.

Şampiyonlar Ligi'nde Türk 'derbisi'
Şampiyonlar Ligi'nde Türk 'derbisi'
GİRİŞ 06.02.2013 12:55 GÜNCELLEME 06.02.2013 12:55

Bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde oldukça başarılı bir performans sergileyen ve şu ana kadar oynadıkları bütün maçları kazanan Vakıfbank ile Eczacıbaşı VitrA arasındaki karşılaşma Burhan Felek Voleybol Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak.

Kazanan tarafın Dörtlü Final'e yükseleceği eşleşmede rövanş maçı ise 14 Şubat Perşembe günü yine Burhan Felek Voleybol Salonu'nda yapılacak.

CEV Şampiyonlar Ligi ilk turunda İsviçre'nin Volero Zürih, Rusya'nın Uralochka NTMK Ekaterinburg ve Fransa'nın RC Cannes takımı ile yer aldığı (A) Grubu'nu kayıpsız geçen Vakıfbank, 12'li play-off turunda karşılaştığı Polonya'nın Atom Trefl ekibine iki maçta da üstünlük sağladı ve 6'lı play-off turuna yükseldi.

İlk turda (D) Grubu'nda Almanya'nın Dresdner, Polonya'nın Tauron MKS Dabrowa Dornicza ve Azerbaycan'ın Azerrail Bakü ekibi ile mücadele eden Eczacıbaşı VitrA ise grubunu maç kaybetmeden lider tamamladı. 12'li play-off turunda İtalya temsilcisi Asystel Carnaghi ile oynadığı iki maçı da kazan turuncu-beyazlı ekip, 6'lı play-off turuna çıktı.

Bu arada, iki ekip arasında Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Vakıfbank 3-1'lik skorla kazandı.

-Ural: ''Turu geçen taraf olmak istiyoruz''-

Eczacıbaşı VitrA Menajeri Nalan Ural, Vakıfbank karşısında turu geçerek Dörtlü Final'e kalmayı hedeflediklerini, bunun için de iyi hazırlandıklarını söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Ural, Türkiye'de bayan voleybolunun lokomotifi olan iki takımın CEV kuralları gereği 6'lı play-off turunda karşı karşıya geldiğini dile getirerek, ''İki takım da çok iyi oynuyor. Daha iyi konsantre olanın ve maç esnasında taktiği daha uygulayanın kazanacağı maçlar olacak. İki takım arasında güç dengesi var. Eşleşme çok çekişmeli iki maç sahne olacak. Sonunda kazanan Türk voleybolu olacak'' diye konuştu.

Ural, Vakıfbank'ın geniş bir kadroya sahip olduğunu ve oyuncularının birbirleriyle oynamaya alışık olduğunu anlatarak, ''Vakıfbank iyi voleybol oynuyor. Fakat bu tip maçlar psikolojik savaş şeklinde geçiyor. Sinirlerine hakim olan takım maçı kazanacaktır. Şampiyonlar Ligi en önemli hedefimiz. Kendimizi çok iyi hazırladık, turu geçen taraf olmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

-Guidetti: ''Hazırız''-

Bu sezon oynadığı bütün resmi maçları kazanma başarısı gösteren Vakıfbank'ın İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti ise, Eczacıbaşı VitrA ile yapacakları zorlu maçlara hazır olduklarını dile getirdi.

Guidetti, sezon başında koydukları hedeflere adım adım ilerlediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Şimdi önümüzde çok zorlu ve çekişmeli iki Eczacıbaşı VitrA maçı var. Dörtlü Final öncesinde en az o etap kadar önemli olan bu maçlar için hazırız. Oyuncularım da bu maçların önemini çok iyi biliyor. Özellikle son iki sezonda bu tür kritik maçları oynama tecrübesi edindik. Yarın da hem tecrübemizle hem kalitemizle hem de ev sahibi olmanın avantajıyla yolumuza devam etmek istiyoruz.''

KAYNAK: AA