CEV'e 3 takımımız fazla geldi! 1'i elenecek

Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde yer alan 3 Türk takımı da gruplarında zirveden inmezken, bu sayı Avrupa Voleybol Konfederasyonu'na (CEV) fazla geldi.

CEV'e 3 takımımız fazla geldi! 1'i elenecek
CEV'e 3 takımımız fazla geldi! 1'i elenecek
GİRİŞ 10.12.2012 13:46 GÜNCELLEME 10.12.2012 13:52

Ligin dörtlü finallerinde aynı ülkeden 3 takımın birden yer almasını istemeyen CEV, grup maçlarından sonraki aşama olan play-off'larda bu 3 takımdan birisini eleme yoluna gidecek.

Ligde grup maçlarının tamamlanmasına bir hafta kala, (A) Grubu lideri Vakıfbank, (C) Grubu lideri Galatasaray Daikin ve (D) Grubu lideri Eczacıbaşı VitrA play-off'lara yükselmeyi garantiledi. Ancak, statü gereği bu 3 takımdan birisinin play-off'larda elenmesi gerekiyor. CEV bu tür durumlarda aynı ülke takımlarından ikisini play-off'larda eşleştiriyor ve birinin elenmesini garanti altına alıyor.

Bu arada dörtlü finallere doğrudan katılmayı hedefleyen Galatasaray Daikin'in, organizasyonun ev sahipliğine başvurduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, play-off'larda elenme riskini göze almak istemeyen sarı-kırmızı takım, ev sahipliği için gerekli başvuru belgelerini bugün CEV'e gönderdi.

Galatasaray Daikin, organizasyonu aldığı takdirde, elenme riskinden kurtulacak. Bu durumda kupaya play-off turunda veda eden takım, Eczacıbaşı VitrA ya da Vakıfbank olacak.

KAYNAK: AA