Motta'dan, F.Bahçeli Ze Roberto'ya övgü

A Milli Kadın Voleybol Takımının antrenörü Brezilyalı Marco Motta, geçen sezon Fenerbahçe'yi çalıştıran ve Olimpiyatlarda altın madalya alan Brezilya'nın antrenörü Ze Roberto'nun çok iyi bir eğitmen olduğunu söyledi.

Motta'dan, F.Bahçeli Ze Roberto'ya övgü
Motta'dan, F.Bahçeli Ze Roberto'ya övgü
GİRİŞ 30.08.2012 12:05 GÜNCELLEME 30.08.2012 12:05

Marco Aurellio Motta, AA muhabirine, Ze Roberto'nun Türkiye'de çalıştığı dönemde çok önemli başarılara imza attığını belirterek, sürekli görüştüğü Brezilyalı teknik adamı, 2008 Pekin Olimpiyat oyunlarının ardından Londra'daki oyunlarda da Brezilya'ya bir altın madalya daha kazandırdığı için tebrik etti.

''Ze Roberto, çok iyi bir eğitmendir'' diyen Motta, şunları söyledi:

''Görev yaptığı yerlerde çalıştırdığı takımlara ve o ülkenin voleybol kültürüne büyük katkı yapar. Türkiye'de birlikte görev yapmak, çok bir araya gelemesek de güzeldi. Burada Fenerbahçe ile başarılar elde etti. Bence Türk voleybolu da kendisinden çok şey kazandı. Kariyeri ve başarılarının üstüne bir olimpiyat şampiyonluğu daha ekleyerek, hepimizi çok mutlu etti.''

Londra Olimpiyatlarında ABD Voleybol Takımının kesin favori olduğunu herkesin kabul ettiğini belirten Motta, ancak Ze Roberto yönetimindeki Brezilya'nın beklenmeyeni yaparak, final maçındaki iyi oyunuyla altına uzandığını, sporun güzelliğinin de böyle sonuçlarda kendini gösterdiğini dile getirdi.

-Sözleşme yenileme görüşmeleri-

A Bayan Voleybol Milli Takımı antrenörü Motta, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile 2012 Aralık ayında bitecek sözleşmesi konusunda bir görüşme yaptıklarını kaydetti.

Sözleşme uzatma görüşmelerinin Ekimde yapılacak federasyon başkanlığı seçimleri nedeniyle henüz sonuçlanamadığını kaydeden Marco Motta, gelecekte uygulanmak istenen projeler konusunda anlaşmaları halinde Türkiye'de çalışmaya devam etmek istediğini sözlerine ekledi.