Devrim gibi karar! İlk kez bir kadın...

İran'da devrim niteliğinde bir karar alındı ve Voleybol Federasyonu Başkan Yardımcılığı'na eski bir kadın sporcu Zohreh Mirsepasi getirildi.

Devrim gibi karar! İlk kez bir kadın...
Devrim gibi karar! İlk kez bir kadın...
GİRİŞ 13.04.2015 13:48 GÜNCELLEME 13.04.2015 17:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kadın taraftarların maç izleme yasağının kalkmasının ardından İran’da bir adım da voleybolda atıldı ve Voleybol Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevine eski kadın sporculardan Zohreh Mirsepasi atandı.

Mirsepasi’nın atanmasının ardından İran Kadın Voleybol Milli Takımı'na bir yabancı hoca getirileceği ve bu sayede sporcuların Avrupa ile daha da entegre hale gelmesinin sağlanacağı vurgulandı.

MIRSEPASI: 3 AŞAMALI BİR PROJE GELİŞTİRDİK

1987-1991 yılları arasında Kharazmi takımında smaçör olarak oynayan Mirsepasi, “Ülkemizde kadınlarla ilgili sorunları çözmek için 3 aşamalı bir proje geliştirdik. Ülkede kadın voleybolunun gelişmesi ve Asya düzeyinde erkek sporları ile eşit seviyeye gelmesini umuyorum” dedi.

YORUMLAR 1
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın yapıp ettikleri bir ölçü müdür ki bizim için? Neyi temsil ettiği, İslam coğrafyasında ne korkunç irtikaplarda bulunduğu açıkça belli bir ülkenin yaptıkları bizim için ölçü veya örnek olmamalı.
    Cevapla