Mutlugil: Avrupa'yı titretiyoruz ama...

Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, voleybolun başarılara rağmen gerekli ilgiyi görememesinden şikayet etti.

Mutlugil: Avrupa'yı titretiyoruz ama...
Mutlugil: Avrupa'yı titretiyoruz ama...
GİRİŞ 04.03.2015 15:19 GÜNCELLEME 04.03.2015 15:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mutlugil, geçtiğimiz hafta içerisinde Beşiktaş’ın futbolda gördüğü kadar ilgiyi hakettiklerini belirterek, "Beşiktaş Avrupa’nın iki numaralı kupası olan Avrupa Ligi’nde son 16’ya kaldı ve bu başarı ile çok büyük bir gündem oluştu. Voleybola bakacak olursak; Avrupa’nın bir numaralı kupası olan şampiyonlar ligi’nde bayanlarda ve erkeklerde toplam dört takımımız son altıya kaldı ve şampiyonluğun en önemli adayları arasındalar. Aynı şekilde iki ve üç numaralı kupalar olan CEV Kupası ve Challenge Kupası’nda da toplam dört takımımız son sekiz arasına girmeyi başardı. Bunlar futbolda olsa medyada nasıl yankı bulurdu acaba?" dedi.

"TÜRK TAKIMLARI AVRUPA’YI SALLIYOR"

Eczacıbaşı Vitra, Fenerbahçe, Vakıfbank ve Halkbank’ın Avrupa’da elde ettiği başarılarla gurur duyduklarını belirten Mutlugil sözlerini şöyle sürdürdü; "Son dört sezonun üçünde Vakıfbank ve Fenerbahçe Grundig takımları Şampiyonlar Ligi’nde zirveye çıkmayı başardı. Bu sene de Eczacıbaşı Vitra ile birlikte şampiyonluk için en önemli adaylar arasında yer alıyorlar. Şampiyonlar Ligi statüsü müsaade etse Dörtlü Final’de üç Türk takımı yer alabilir ama ne yazık ki statü gereği en fazla iki takım bizi orada temsil edebilecek. VakıfBank da Fenerbahçe Grundig de Eczacıbaşı VitrA da Şampiyonlar Ligi’nde şampiyon olabilecek güçte. Bu üç takımımızdan biri Avrupa’nın en büyük kupasını tekrar Türkiye’ye getirecektir." 

"SEYİRCİ SAYISI ARTMALI"

Polonya’da gerçekleştirilen Erkekler Dünya Voleybol Şampiyonası’nın açılış maçını 60 binin üzerinde insanın seyrettiğini vurgulayan Mutlugil, her sporun seyirciyle güzelleştiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı; "Ülkemize büyük başarılar kazandıran voleybolcularımıza tüm sporseverlerin sahip çıkmasını ve salonları doldurmasını bekliyoruz."

YORUMLAR 1
  • voleybol 9 yıl önce Şikayet Et
    adam hakli.. basketbol yine bir nebze de olsa ilgi goruyor ama voleybola ilgi cok az.. avrupanin en iyileri arasindayiz
    Cevapla