Rum basını: Türk kaleci AEL'i durdurdu

Fenerbahçe deplasmanda Limassol'u Egemen'in attığı golle 1-0'lık sonuçla geçerken Rum basını Volkan Demirel'in performansını göklere çıkarttı.

Rum basını: Türk kaleci AEL'i durdurdu
Rum basını: Türk kaleci AEL'i durdurdu
GİRİŞ 26.10.2012 14:52 GÜNCELLEME 26.10.2012 14:54

Güney Kıbrıs Kesimi'nde yayınlanan gazeteler bugünkü sayılarında AEL-Fenerbahçe maçını manşetlerine çıkardılar.

UEFA Avrupa Ligi'nde dün akşam Lefkoşa'nın Rum kesiminde oynanan Fenerbahçe-AEL Limasol karşılaşması 1-0 Fenerbahçe'nin lehine sonuçlandı ancak Rum basını 72'nci dakikada golü atan Egemen'den çok, Fenerbahçe kalesini koruyan Volkan Demirel'in performansına odaklandı.

Fileleftheros Gazetesi, spor ekinin manşetine ''Türk Parmağı... AEL Kendini İyi Gösterdi Ancak Bir Muhteşem Demirel'e Düştü ve Fenerbahçe Karşısında 0-1 Mağlup Oldu'2 başlığını attı.

AEL'in, kendi sahasında karşılaştığı Türk takımına yenilen ilk Rum futbol takımı dikkat çeken gazete AEL'in kaçırdığı gol pozisyonları detaylı olarak aktardı. Gazete AEL'in dün akşamki oyuna, özellikle ilk yarıda hakim olan tarafın AEL olduğunu birçok gol pozisyonunu Volkan yüzünden değerlendiremediğini belirterek, Rum takımın yeni teknik direktörü Zorze Kosta'nın da, AEL yönetici ve oyuncularının da maç sonucunu ''haksızlık'' diye nitelediklerine işaret etti.

Rum polisinin aldığı güvenlik tedbirlerinin işe yaradığını ve en küçük bir olay dahi yaşanmadan maçın sorunsuz tamamlandığını kaydeden gazete, haberin ''Fenerbahçe Taraftarları... Sahte Devletin Sembolleri Olmadan'' başlıklı bölümünde ise şunlar yazıldı:

''Fenerbahçe taraftarı da, kulüp unsurları da UEFA emirlerine saygı gösterip, stada sahte devlet bayrağı sokmadı. Stadın Kuzey tribünlerinde yer alan bin 150 Kıbrıslı Türk taraftarın elinde yalnız Türk ve Fenerbahçe bayrakları vardı. Taraftarları GSP'ye taşıyan otobüsler stada 5'erli gruplar halinde ulaştı. Hiçbir sorun çıkmadı. Sloganlarıyla gürültü kopardılar ancak nahoş hiçbir şey olmadı''

Politis de spor ekinin manşetinden değerlendirdiği haberine ''Türk Kaleci AEL'i Durdurdu: 1-0... Zorze Kosta: 'Sonuç Adil Değil'...Yenilmez Demirel!'' başlığını attı.

Maçta gelişen pozisyonları detaylı yansıttığı iç sayfasına da ''Türk Uluslararası Kaleci Fenerbahçe'ye Zaferi Bahşetti... Demirel-Şanssızlık!'' başlığını attan gazete, AEL'in daha iyi oynadığını ancak Volkan Demirel yüzünden kazananın Fenerbahçe olduğu yorumunu yaptı.

Gazete, maç sırasında GSP tribünlerinde tam bir sportmenlik hakim olduğuna vurgu yaptığı haberini, Kıbrıs Türk Fenerbahçe taraftarlarının açtığı "Football is peace ...friendship" yazılı pano, stat girişindeki polis denetimleri ve tribünlerdeki taraftarları yansıtan fotoğraflarla destekledi.

KAYNAK: DHA