Limassol'un Avrupa'da başarısı yok

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda yarın karşılaşacağı Kıbrıs Rum Kesimi'nin takımı AEL Limassol'un Avrupa kupalarında başarısı bulunmuyor.

Limassol'un Avrupa'da başarısı yok
Limassol'un Avrupa'da başarısı yok
GİRİŞ 24.10.2012 12:29 GÜNCELLEME 24.10.2012 12:29

Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi, Avrupa arenasında oynadığı 18 maçta 9 yenilgi, 6 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Avrupa arenasında ilk kez 1968-69 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yer alan AEL Limassol, İspanya'nın Real Madrid takımına iki maçta da 6-0'lık skorlarla mağlup olarak, 1. turda elendi. Kıbrıs Rum Kesimi ekibi, Avrupa'daki en farklı skorlu yenilgilerini de bu maçlarda Real Madrid karşısında aldı.

Avrupa'da 3 kez Kupa Galipleri Kupası, birer kez de UEFA Kupası ve Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yer alan AEL Limassol, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6 eleme maçı oynadı ve UEFA Avrupa Ligi'ne grup aşamasında katıldı.

-En başarılı sezonunu geçiriyor-

Geçmişinde Avrupa'da eleme turlarında ve 1. turlarda elenen AEL Limassol, bu sezon en başarılı sezonunu geçiriyor.

Bu sezona kadar Avrupa'da çıktığı 10 maçta 7 yenilgi, 1 beraberlik ve 2 galibiyet alan Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi, bu sezon Avrupa'da oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı, 2 kez yenildi.

Geçen sezon Kıbrıs Rum Kesimi 1. Ligi'nde şampiyon olan AEL Limassol, 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Kuzey İrlanda'nın Linfield takımını 3-0 ve 0-0'lık skorlarla eleyerek, tur atladı.

3. eleme turunda Sırbistan'ın Partizan takımını kendi sahasında ve deplasmanda 1-0'lık skorlarla yenen Limassol, play-off turunda Anderlecht'i kendi sahasında 2-1 yenmesine karşın, deplasmanda 2-0 mağlup olunca, ''Devler Ligi''ne veda ederken, UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçları oynamaya hak kazandı.

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda ilk maçında kendi sahasında Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımıyla 0-0 berabere kalan AEL Limassol, ikinci maçında deplasmanda Fransa'nın Olympique Marsilya ekibine 5-1 yenildi.

AEL Limassol, Kıbrıs Rum Kesimi 1. Ligi'ne 6. hafta sonunda 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 12 puanla 4. sırada yer alıyor.

-Türk-Kıbrıs Rum Kesimi takımları eşleşmeleri-

Türk takımları, daha önce Kıbrıs Rum Kesimi takımlarıyla 3 kez eşleşti.

1986-87 sezonunda Beşiktaş, Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda Apoel ile eşleşirken, İstanbul'daki ilk maça Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi çıkmayınca iki karşılaşmayı da 3-0 hükmen kazanarak, çeyrek finale yükseldi.

2006-2007 sezonunda ise Trabzonspor, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Apoel'i 1-1 (deplasman) ve 1-0'lık skorlarla eledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda 2005-2006 sezonunda Anorthosis Famagusta ile eşleşen Trabzonspor, deplasmandaki ilk maçı 3-1 yitirirken, kendi sahasında 1-0 kazanmasına karşın elendi.

-Kadrosu-

AEL Limassol'da Fenerbahçe maçı öncesinde teknik direktör Charalampos Christodoulou'nun görevine son verildi.

Limassol'un kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleciler: Matias Degra, Isli Hidi, Vangelis Georgiou

Savunma oyuncuları: Dosa Junior, Maykon, Stelios Parpas, Marios Nikolaou, Christis Theophilou, Marcos Airosa, Carlitos, Edwin Ouon, Andreas Kyriakou

Orta saha oyuncuları: Monteiro, Rui Miguel, Edmar, Paulo Sergio, Luciano Bebe, Gilberto, Dede

Forvet oyuncuları: Orlando Sa, Michalis Konstantinou, Chris Dickson, Vouho

KAYNAK: AA