Okan Buruk: 'Evimizde 2-0 kazanabiliriz'

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, Sporting'e 3-1 mağlup oldukları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk: 'Evimizde 2-0 kazanabiliriz'
Okan Buruk: 'Evimizde 2-0 kazanabiliriz'
GİRİŞ 20.02.2020 23:41 GÜNCELLEME 20.02.2020 23:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Deplasman maçında attıkları golün önemine dikkat çeken Buruk, "Maçın başındaki erken gol yemek psikolojimizi aşağı çekti. Deplasman maçıydı. Avantaj yakalamak önemliydi. İkinci maç için 2-0'lık galibiyet bize turu getirebilir. Burada 1 golü bulmak çok önemliydi. Rakibin sahasına doğru götürmeye çalıştık zaman zaman oyunu. Genelde istediklerimizi yapamadık. İkinci maç daha iyi olmamız gerekiyor. Erken gol istediğimiz şeyleri getirmedi. Rakibe çok fazla kalemize gelme şansı verdik. İkinci maç için attığımız bir gol bizi turun içinde tuttu. Yenebileceğimiz bir takım, 2-0 da yenebileceğimiz bir takım. Ben bu oyunculara güveniyorum, güvenmeye de devam edeceğim." dedi.

"İKİLİ MÜCADELELERDE ÇOK EKSİKTİK"

Daha farklı oynamaları gerektiğini de söyleyen genç teknik adam, "5-6 orta saha da koyabilirsiniz. Duran toptan gol yedik. İstediğiniz kadar savunmacı koyun bazen olmuyor. Biz alışık olduğumuz oyunu oynamak istedik. 4-4-2 sistemiyle sahada yer aldık. İkili mücadelelerde çok eksiktik. Kendimizi daha fazla zorlayabilirdik. Rakibin kendi seyircisi önünde daha istekli olduğu bir oyun oynadık. Topa daha çok sahip olmamız gerekiyor. 10 -15 dk rakip sahaya yıkarak iyi oynadık bir bölüm. Ancak diğer 70 dakikalık bölümde rakip istediği gibi oynadı. Rakibe geçişlerden pozisyon verdik son bölümde, düşen topları engellemek gerekiyor. İkinci maç için iddialıyız." ifadelerini kullandı.

"RİZE MAÇINA HAZIRLANACAĞIZ"

Şampiyonluk yarışına da değinen Okan Buruk, "Üstteki 6 takım birbiriyle oynuyor biz de Rize'ye gidiyoruz. Zorlu bir hafta. Bu haftalar, takımların birbiriyle arayı açabileceği haftalar. Bundan sonra maçların hepsi çok zor olacak. Biz de takım olarak bu maçı unutup, Rize maçına hazırlanacağız." diye konuştu.

 

 

Bu arada, maçı Jose Alvalade Stadı'nda izleyen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, karşılaşma biter bitmez stattan ayrıldı.

Medipol Başakşehir takımının ise cuma günü öğlen saatlerinde özel tarifeli bir uçakla Lizbon'dan İstanbul'a hareket edeceği öğrenildi.

YORUMLAR 7
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Okan kendin ol futbol değişiyor ve gelişiyor. 2000 yılındaki sistem diziliş sökmez şimdi. 4-4-2 yi kullanan takım mı kaldı.
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl olacak o Okan? Burada da 3 yersin kardeşim
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    evinde kazanacakmış. nasıl kazanacan hile mi yapacanda kazanacan.sporting evindede her yerde yener seni. işi bilmeyen hocalar takım çalıştırıyor.
    Cevapla
  • ozan 4 yıl önce Şikayet Et
    türkler edirneden öteye cıkmasın rezillik yoksa
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    buruk veda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle