Serie A'da nefes kesen maçta kazanan Lazio

İtalya Serie A'da liderlik yarışını yakından ilgilendiren maçta Lazio evinde ağırladığı İnter'i 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup etti.

Serie A'da nefes kesen maçta kazanan Lazio
Serie A'da nefes kesen maçta kazanan Lazio
GİRİŞ 17.02.2020 01:44 GÜNCELLEME 17.02.2020 01:48

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan ligde uzun süredir mağlubiyet yüzü görmeyen 2 takımın puan mücadelesini hakem Gianluca Rocchi yönetti.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Karşılaşmanın ilk yarısında her 2 takım da rakip kaleyi yoklarken, konuk Inter 44'üncü dakikada Ashley Young ile 1-0 öne geçti ve soyunma odasına üstün girdi.

2'nci yarının başında Inter'in savunma oyuncusu Stefan De Vrij'in ceza sahası içinde Lazio'nun golcüsü Ciro Immobile'ye yaptığı harekete hakem Rocchi, Video Yardımcı Hakem (VAR) yardımıyla penaltı kararı verdi.

50'nci dakikada penaltı atışını gole çeviren Immobile, takımı adına maçta yeniden eşitliği sağladı: 1-1.

69'uncu dakikada ev sahibi takım, Sırp oyuncu Sergey Milinkovic Savic'in attığı golle 2-1 öne geçmeyi başardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Lazio, Inter'i 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup ederek 3 puan aldı.

YENİLMEZLİK SERİSİ 19 MAÇA YÜKSELDİ

Bu sonuçla mavi-beyazlı başkent ekibi, puanını 56'ya çıkartarak puan tablosunda Inter'in önünde 2'nci sırada yer aldı. Bu galibiyetle yenilmezlik serisini 19 maça çıkaran Lazio, rakibi Inter'in 16 maçlık yenilmezlik serisine de son vermiş oldu.

Konuk Inter başkent deplasmanında aldığı mağlubiyetle şampiyonluk yarışında yara alırken, 54 puanla 3'üncü sıraya geriledi. Serie A'da bu sezonki 2'nci yenilgisini alan mavi-siyahlı takım, ligde son olarak 7'nci haftada evinde Juventus'a yine 2-1'lik skorla boyun eğmişti.