Farnolle'e ırkçı saldırı!

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Sergen Yalçın, Olimpija Ljubljana maçında kalecisi Farnolle'un ırkçı saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Farnolle'e ırkçı saldırı!
Farnolle'e ırkçı saldırı!
GİRİŞ 01.08.2019 23:24 GÜNCELLEME 02.08.2019 17:19
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Olimpija Ljubljana'yı deplasmanda 1-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turuna yükselen Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Sergen Yalçın, maçın ardından çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sergen Yalçın, Slovenya'da oynanan karşılaşmada kaleci Farnolle'un ırkçı saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

"IRKÇI BİR SALDIRI VAR"

Konu hakkında maç sonu açıklama yapan Sergen Yalçın, "Müsabakanın üzücü anları oldu, kalecimize yapılan ırkçı bir saldırı var, çocuk içeride ağlıyor. Maymun hareketi yapmışlar, Avrupa'da bunun olmasını yadırgadık." dedi.

"İĞRENÇ BİR MAÇ YÖNETTİ"

Hakemi de eleştiren Sergen Yalçın, "Hakem arkadaş maalesef, böyle bir düşmanlık olamaz. İğrenç bir maç yönetti. Böyle hakemlerle tur geçmek büyük başarı." şeklinde konuştu.

"KENDİLERİNDEN UTANMALILAR"

Irkçı saldırıya maruz kalan Beninli kaleci Farnolle ise; "Maç sırasında olacak olaylara her zaman hazırlıklıyımdır ama bu tarz utanç duyulacak hareketler ülkenin itibarı için de kötü. Bundan dolayı bu hareketleri kınıyorum. Futbolda bu durumlar olacaktır ama utanç duyulacak bir olay ve bunu yapanlar kendilerinden utanmalı. Bu durumu bütün ülkeye mal etmiyorum ama bunu yapan taraftarlar utanç duymalı" diye konuştu.

"BUNU ÇEVİRMEK İSTEMİYORUM"

Taraftarların davranışını anlatan Farnolle'ün sözlerinden etkilenen takım tercümanı Damir Ibric, açıklamanın devamını çevirmek istemediğini söyledi.

Ibric, "Bunu çevirmek istemiyorum. Bu utanılacak bir şey. İnsanlara örnek olacak bir şey değil. Olayı kınıyorum. Utanç duymaları gerektiğini düşünüyorum. Farnolle, ne yapıldığını söyledi. Onun söylediklerini çevirmek istemiyorum çünkü hiçbirini hak etmedi." ifadelerini kullandı.

UEFA YETKİLİLERİNE İLETİLDİ

Farnolle'e yapılan ırkçı saldırının maçı takip eden UEFA yetkililerine Yeni Malatyaspor yöneticileri tarafından iletildiği belirtildi.


 

 

 

YORUMLAR 18
  • huseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    medeniyet orf gelenek gercegi Turkiyedir. gerisi yalan
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimizin hadisi var kim ırkçılık için savaşır ölürse müşriklerin ölümü gibi olur diyor.Sakın takım tutar gibi ırkçılık yapmayın müslümanın ırkı olmaz dini olur.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu Avrupa'yı gözümüzde büyütmeyelim. Hertürlü bela ordan yayılıyor dünyaya.
    Cevapla
  • amenna ve saddakna 4 yıl önce Şikayet Et
    Ebu Zerr r.a dan. Resulullah s.a.v buyurdular ki : Bak ey Eba Zerr ; şüphesiz ki sen takva ile üstün olma durumun hariç, kırmızı ve siyah insanlardan hayırlı değilsin. } kaynak: İbni Kesir : 13.c.7421.s
    Cevapla
  • Amenna 4 yıl önce Şikayet Et
    "Ey insanlar! Sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Hem de sizi şubeler ve kabilelere ayırdık ki, birbirinizi tanıyasınız. Şüphesiz ki, Allah katında en şerefliniz, takvaca en ileride olanınızdır"(Hucurât sûresi, 13)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle