UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Chelsea!

UEFA Avrupa Ligi finalinde Arsenal'i 4-1 mağlup eden Chelsea kupayı müzesine götürdü.

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Chelsea!
UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon Chelsea!
GİRİŞ 29.05.2019 23:50 GÜNCELLEME 30.05.2019 09:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanan UEFA Avrupa Ligi final maçında iki İngiliz ekibi Chelsea ile Arsenal karşı karşıya geldi. Finali 4-1 kazanan Chelsea kupayı kazanan taraf oldu. İlk yarısı golsüz geçen maçta Chelsea'nin gollerini 49. dakikada Giroud, 60. dakikada Pedro, 65(P) ve 72'de Eden Hazard atarken Arsenal'in tek sayısını 69. dakikada Iwobi kaydetti.

 

 

Mesut Özil final maçında 77 dakika sahada kaldı.

UEFA Kupası'nı kazanan Chelsea, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan ve birinci torbadan katılacak. İngiliz ekip aynı zamanda Liverpool ve Tottenham finalinde Şampiyonlar Ligi şampiyonun olacak takımla Vodafone Park'ta Süper Kupa maçı yapacak.

 

 

Stat: Bakü Olimpiyat

Hakemler: Gianluca Rocchi, Filippo Meli, Lorenzo Manganelli (İtalya)

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Emerson, Jorginho, Kante, Kovacic (Dk. 76 Barkley), Pedro (Dk. 71 Willian), Giroud, Hazard (Dk. 89 Zappacosta)

Arsenal: Cech, Sokratis, Koscielny, Monreal (Dk. 66 Guendouzi), Maitland-Niles, Torreira (Dk. 67 Iwobi), Xhaka, Kolasinac, Mesut Özil (Dk. 77 Willock), Lacazette, Aubameyang

Goller: Dk. 49 Giroud, Dk. 60 Pedro, Dk. 65 (penaltıdan) ve 72 Hazard (Chelsea), Dk. 69 Iwobi (Arsenal)

Sarı kartlar: Dk. 56 Pedro, Dk. 68 Christensen (Chelsea) 

- Cech son maçına çıktı

Arsenal kalecisi Petr Cech, kariyerinin son maçına çıktı ve profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladı. 

2004-2015 yılları arasında Chelsea, 2015 yılından bu yana da Arsenal kalesini koruyan 37 yaşındaki file bekçisi, İngiltere kariyerinde 4 Premier Lig, 5 Federasyon Kupası, 3 Lig Kupası, birer kez de UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Lig şampiyonlukları yaşadı.

- Chelsea kupayı ikinci kez kazandı

Avrupa kupalarında 9'uncu finalini oynayan Chelsea, UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci kez mutlu sona ulaştı. 

UEFA Avrupa Ligi'nin 2013 finalinde Benfica'yı 2-1 yenen Chelsea, 6 yıl sonra da Arsenal'ı 4-1 mağlup ederek kupayı kazanmayı başardı.

Galatasaray ile karşılaştığı 2000'deki UEFA Kupası finalini 0-0 biten maçın ardından penaltılarla 4-1 kaybeden Arsenal, 19 yıl sonra oynadığı finalde de kupaya uzanamadı. 

- Emery bu kez kazanamadı

Avrupa'nın 2 numaralı kupasını İtalyan Giovanni Trapattoni ile en çok kazanan iki teknik adamdan biri olan İspanyol Unai Emery, bu kez finalde istediğini alamadı. 

Sevilla'nın başında 2013-14, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarında üst üste 3 kez Avrupa Ligi'ni kazanan Emery, bu kupayı ilk kez finalde kaybetti.

YORUMLAR 9
  • Tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    Arsenal UEFA finalini kaybetme konusunda deneyimli..... Heyt be Henry çıkıyodu Davor Suker giriyodu be, Seaman vardı kalede, gerçi iki önceki turda Lehmann'a Almana'da iki tane attıgımızdanmıdır nedir Seaman'dan çekinmiyorduk...neyse yenemediler ,o gün maçı şuursuzca izliyorum tabiki... bir kaç yıl sonra tekrar izledim yaw ne top oynamışız arkadaş , şimdi yok öyle maçlarımız ... Aynı takımın temeli 2002 dünya kupası iskeletidir. Yerli futbolcuya önem verelim 14 yabancıya hayır , maksimum 6 yeter ilk 11 de , sesimi duy TFF :)
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kupalarında ispanyol takımlarının başarısının son bulması iyi oldu artık diğer ülke takımlarıda işi daha sıkı tutmalıdır...
    Cevapla
  • emk 4 yıl önce Şikayet Et
    iki ingiliz takımı şampiyonlar ligi finali oynuyor.diğer iki ingiliz takımıda uefa finalini oynuyor.bu nasıl bir kalitedir.biz grupları 3. tamamladıkmı bahtiyar oluyoruz.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gs de 2001 le ovunsun dursun
    Cevapla
  • asdas 4 yıl önce Şikayet Et
    kadrosu iyi olan oynuyo işte bide penaltılarda daha rahat kupayı almak bizimde benfica maçında 3 şut direkten döndü onlar gol olsaydı chelsea yı da finalde yenerdik
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Cimbomlu olarak finalde Arsenal yerine Fener olsun istemezmiydik sanirsin ama Fener beceriksizse bizim mapalim? Kaldiki iyisinide siz yapinda görelim
    Cevapla
  • antekeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Henrih Mhitaryan gelmedi onun yüzünden kaybettik derler şimdi. Ne oldu Azeri gardaşlsrımız ne yaptı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle