F.Bahçe yenilse bile tur atlıyor! İşte ihtimaller

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda mücadele eden Manchester United, Feyeneoord'u konuk etti.

F.Bahçe yenilse bile tur atlıyor! İşte ihtimaller
F.Bahçe yenilse bile tur atlıyor! İşte ihtimaller
GİRİŞ 25.11.2016 01:00 GÜNCELLEME 25.11.2016 08:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiliz temsilcisi karşılaşmadan Wayne Rooney (35'), Mata (69'), Brad Jones (k.k. 75') ve Lingard (90') golleriyle 4-0 galip ayrıldı.

Manchester United bu sonuçla birlikte geride kalan 5 maçın ardından puanını 9'a yükseltti. Hollanda ekibi Feyenoord ise 7 puanda kaldı.

GRUPTA HESAPLAR KARIŞIK...

Manchester United'ın Feyenoord'u yenmesiyle Fenerbahçe'nin grubunda hesaplar karmaşık hale geldi. Fenerbahçe grubun son haftasında Feyenoord deplasmanına gidecek. Grubun diğer maçında ise Manchester United, Ukrayna'da Zorya Luhansk ile karşılaşacak. A Grubu'nda son haftaya Fenerbahçe 10 lider, Manchester United 9 puanla ikinci, Feyenoord ise 7 puanda sırada girecek. 2 puanda kalan Zorya'nın elenmesi kesinleşti.

Fenerbahçe'nin gruptan çıkma ihtimallerini sizler için derledik;

Manchester United deplasmanda Zorya'yı yenerse; Fenerbahçe'nin Feyenoord deplasmanından puan alması temsilcimiz için yeterli olacak. Bu durumda Fenerbahçe, grubu 11 puanla ikinci sırada bitirerek üst tura çıkacak. Temsilcimizin Feyenoord'dan alacağı galibiyet ise liderliği getirecek. Fenerbahçe, Feyenoord'a 1-0 yenilse dahi grubu ikinci olarak tamamlayacak. 2-0 ve üzeri galibiyetler Feyenoord'u üst tura taşır.

ÜÇLÜ AVERAJDA HESAPLAR KARIŞIK

Manchester United, deplasmanda Zorya ile berabere kalırsa; Fenerbahçe, Feyenoord deplasmanında puan alması halinde grubu lider tamamlayacak. Fenerbahçe'nin Feyenoord'a yenilmesi halinde grup üçlü averaja kalacak. 10 puana çıkacak üç takımın üçlü averajdaki puanları eşit (6 puan). Bu durumda aralarındaki maçlarda gol averajı daha iyi olan Manchester United grubu lider bitirecek. Fenerbahçe, Feyenoord'a 1-0 yenilmesi halinde dahi üçlü gol averajında rakibinden önde ve gruptan ikinci sırada çıkabiliyor. Fenerbahçe, Feyenoord'a 2-0 yenilirse üçlü hesaptaki gol averajları eşitlenecek ve genel averaja bakılacak. 1-0 yenilgi sonrası genel averajda Fenerbahçe Feyenoord'dan üstün olduğu için grubu ikinci tamamlayacak. Ancak Feyenoord Fenerbahçe'yi 2-0 yenerse grubu ikinci sırada noktalayacak ve United'ın ardından üst tura çıkan ekip olacak. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    millet olarak yumurtayı illa kapıya dayandıracağız. bu işi şu aşamaya getirmeden ne zaman bitireceğiz merak ediyorum herhalde bu dünyada görememekten korkuyorum
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bjk ve fener sayesinde milletimiz olasilik hesaplama uzmani oldu.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    fetöcü olmadıklarından
    Cevapla
  • turnusağ 7 yıl önce Şikayet Et
    yuh be oooluuum bu nasil hesap
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi haber ne okuyorum okuyorum goremedim
    Cevapla
  • adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi hayirlisiyla yensin ciksin böyle karisik hesaba gerek kalmasin milli takim gibi olmasin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle