Real Madrid-Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - UEFA Süper Kupa heyecanı!

Real Madrid-Sevilla maçı ne zaman?, Real Madrid-Sevilla saat kaçta?, Real Madrid-Sevilla hangi kanalda? sorularının yanıtlarına istinaden UEFA Süper Kupa maçının tüm bilgileri haberimizde.. Dünya futbolun en prestijli iki kupasının sahipleri bugün UEFA Süper Kupa için kıyasıya mücadele edecek. Futbolseverlerin heyecanla beklediği Real Madrid-Sevilla maçında artık geri sayıma geçildi. Heyecanın son raddede olacağaı Real Madrid-Sevilla maçının öncesinde yaşanan gelişmeleri, Real Madrid-Sevilla muhtemel kadroları kısaca Real Madrid-Sevilla maçı ilgili tüm ayrıntıları haber7.com'da bulabilirsiniz..

Real Madrid-Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - UEFA Süper Kupa heyecanı!
Real Madrid-Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - UEFA Süper Kupa heyecanı!
GİRİŞ 09.08.2016 12:55 GÜNCELLEME 09.08.2016 12:56

Dünya futbolunda sezonun son kupası UEFA Süper Kupa maçı yani Real Madrid-Sevilla maçı ile ilgili son dakika haber ve gelişmeleri siz futbol severler için derledik..

Real Madrid-Sevilla maçı ne zaman?, Real Madrid-Sevilla saat kaçta?, Real Madrid-Sevilla hangi kanalda? sorularının yanıtlarına istinaden UEFA Süper Kupa maçının tüm bilgileri haberimizde.. Dünya futbolun en prestijli iki kupasının sahipleri bugün UEFA Süper Kupa için kıyasıya mücadele edecek. Futbolseverlerin heyecanla beklediği Real Madrid-Sevilla maçında artık geri sayıma geçildi. Heyecanın son raddede olacağı Real Madrid-Sevilla maçının öncesinde yaşanan gelişmeleri, Real Madrid-Sevilla muhtemel kadroları kısaca Real Madrid-Sevilla maçı ilgili tüm ayrıntıları haber7.com'da bulabilirsiniz..

REAL MADRİD-SEVİLLA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

UEFA Süper Kupa maçında Şampiyonlar Lig'ini kazanan Real Madrid ile, UEFA Avrupa Ligi'nin sahibi Sevilla yarın Trondheim'in Lerkendal Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Maç saat 21.45'te başlayacak.

Mücadele, bir bakıma hem İspanya derbisi, hem de 2014 Süper Kupa finalinin rövanşı niteliği taşıyor.

REAL MADRİD-SEVİLLA MAÇI HANGİ KANALDA?

Tüm dünyanın gözünün orada olacağı dev maçı TRT 1'den naklen yayınlanacak.

REAL MADRİD-SEVİLLA MAÇININ MUHTEMEL İLK 11'LERİ 

UEFA Süper Kupa maçı yani Real Madrid-Sevilla maçı ilk 11'leri henüz netlik kazanmazken iki takımın maça götürülen kadroları belli oldu.

REAL MADRİD'İN 20 KİŞİLİK KADROSU

Zinedine Zidane, 18 yaşındaki oğlu Luca'yı ise üçüncü kaleci olarak kadroya dahil etti.  Zidane'nın açıkladığı 20 kişilik kadroda, kalede Casillas, Yanez, Luca Zidane, defansta Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Danilo, Marcelo, orta sahada Rodriguez, Casemiro, Kovacic, Modric, Isco, Asensio, M. llorente, forvette ise Benzema, Lucas Vazquez, Morata ve Mariano yer alıyor.

SEVİLLA'NIN 22 KİŞİLİK KADROSU

Öte yandan Sevilla tarafında ise Sebastian Cristoforo, Juan Munoz ve sakat olan Benoit Tremoulinas kadroya alınmadı. Sevilla'nın başında ilk resmi maçına çıkacak olan Arjantinli teknik direktör Jorge Sampaoli'nin Norveç'e götürdüğü 22 kişilik kadroda şu isimler bulunuyor:

Sergio Rico, David Soria, Juan Soriano, Mariano, Carriço, Nico Pareja, Rami, Escudero, Kolodziejczak, Mercado, Kranevitter, N'Zonzi, Iborra, Franco Vazquez, Correa, Ganso, Kiyotake, Sarabia, Vitolo, Konoplyanka, Ben Yedder ve Luciano Vietto.

UEFA Süper Kupası tarihinde Real Madrid'in 2 (2002, 2014), Sevilla'nın da bir (2006) şampiyonluğu bulunuyor.

REAL MADRİD'DE YILDIZLAR SAHADA YOK

2014 Süper Kupa finalinde Sevilla'yı 2-0'la devirip kupanın sahibi olan Real Madrid, bu kez rakibi karşısına bir çok önemli silahından yoksun çıkacak. EURO 2016 nedeniyle henüz tatilden dönmeyen Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Keylo Navas ve Pepe bu kritik maçta forma giyemeyecek. Madrid ekibinde Benzema'nın da durumu henüz netleşmedi. 3 kez üst üste UEFA Kupası'nı kaldıran Sevilla ise, artık Süper Kupa'nın da sahibi olmak istiyor.

Süper Kupa'yı en çok Milan ve Barcelona kazandı

UEFA Süper Kupa'yı en çok müzesine götüren ekipler İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Barcelona takımları oldu. Milan ve Barcelona, bu büyük organizasyonda beşer kez mutlu sona ulaştı. Barcelona 3, Milan ise 2 kez Süper Kupa'da maçlarını kaybetti. Milan, 1989'da Barcelona'yı, 1990'da Sampdoria'yı, 1994'de Arsenal'i, 2003'te Porto'yu, 2007'de de Sevilla'yı geçerek kupaya uzandı. Milan, 1973'te Ajax, 1993'te de Parma'ya kupayı kaptırdı.  Barcelona ise 1992'de Werder Bremen, 1997'de Borussia Dortmund, 2009'da Shakhtar Donetsk, 2011'de Porto, geçen sene de Sevilla karşısında galip gelerek kupayı kazandı. Katalan ekibi, 1982'de Aston Villa, 1989'da Milan, 2006'da da Sevilla karşısında mağlup olarak kupayı müzesine götüremedi. 

2000'de Galatasaray Süper Kupayı müzesine götürmüştü

UEFA Süper Kupa'yı 2000 yılında Galatasaray, kazanma başarısı gösterdi. Monaco'da 25 Ağustos 2000 tarihinde yapılan maçta İspanyolların dünyaca ünlü takımı Real Madrid'i 1-1 biten normal süre sonrasında Mario Jardel'in “altın gol”üyle 2-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, kupayı Türkiye'ye getirdi. 

Süper Kupa'da 24 ayrı takım sevindi 

Süper Kupayı, geçmişte 12 ayrı ülkeden, 24 farklı takım kazandı. Kupada İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Barcelona takımları beşer, İngiltere'nin Liverpool ekibi 3 kez mutlu sona ulaştı. UEFA Süper Kupa'ya ayrıca Ajax, Anderlecht, Juventus, Valencia ve Atletico Madrid ikişer, Aberdeen, Aston Villa, Chelsea, Dinamo Kiev, Galatasaray, Lazio, Manchester United, Mechelen, Nottingham Forest, Parma, Porto, Real Madrid, Steaua Bükreş, Sevilla, Zenit ve Bayern Münih de birer kez sahip oldu. 

1972'deki Süper Kupa resmiyet kazanmadı 

1972 yılında Hollanda'nın Ajax takımıyla, İskoçya'nın Glasgow Rangers ekibi arasında oynanan Süper Kupa, UEFA tarafından resmi değerlendirmeye alınmadı. O yıl Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan Glasgow Rangers'ın, taraftarlarının olumsuz hareketleri sonucu Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmesi nedeniyle, UEFA iki takım arasındaki Süper Kupa oynanmasını desteklemedi. Bir gazetenin desteğiyle oynanan 2 maç sonunda Ajax rakibine üstünlük sağladı. Süper Kupa, 1973 yılından itibaren UEFA'nın resmi programına dahil oldu. 

İspanyollar son 7 kupanın 6'sını aldı

İspanyol ekipleri son 7 Süper Kupa'nın 6'sında şampiyonluğa ulaştı.  Barcelona ile 2009 yılında başlayan seri, 2010 ve 2012'de Atletico Madrid, 2011 ve 2015'te Barcelona, 2014'te de Real Madrid ile devam etti.  Bu süreçte sadece Almanya'nın Bayern Münih ekibi, 2013'te İngiliz temsilcisi Chelsea'yi penaltılarla 5-4 yenerek Süper Kupa'yı kazandı. 

En çok kazanan futbolcular Maldini ve Alves 

UEFA Süper Kupa'yı en çok kazanan futbolcular İtalyan Paolo Maldini ile Brezilyalı Daniel Alves oldu. Maldini, tamamı Milan'da, Alves ise Sevilla ve Barcelona'da dörder kez şampiyonluk sevinci yaşadı.