Liverpool Sevilla Maçı Özeti (GENİŞ) - Avrupa Ligi Finalinde Tarih Yazıldı - İZLE

Liverpool Sevilla maçı geniş özetini izlerken nefesiniz kesilecek. Büyük bir heyecana sahne olan Liverpool Sevilla maçında İspanyol temsilcisi UEFA Avrupa Ligi finalini üst üste 3. kez kazanarak bir ilke imza attı ve tarih yazdı. İngiliz temsilcisi Liverpool, teknik direktör Jürgen Klopp ile iyi bir çıkış yakalamış ancak bir türlü istediği sıralara yerleşememişti. Hakeza Sevilla'da ligi istediği yerde bitirememişti, Sonuç olarak iki takımın da bu finalde zaferden başka düşüncesi yoktu. Ancak Liverpool Sevilla karşısında Sturridge ile öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü ikinci yarıda koruyamadı ve sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Liverpool Sevilla maçıyla ilgili tüm detayları, geniş özet ve gollerine haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

Liverpool Sevilla Maçı Özeti (GENİŞ) - Avrupa Ligi Finalinde Tarih Yazıldı - İZLE
Liverpool Sevilla Maçı Özeti (GENİŞ) - Avrupa Ligi Finalinde Tarih Yazıldı - İZLE
GİRİŞ 19.05.2016 15:56 GÜNCELLEME 19.05.2016 15:57

Avrupa Ligi final maçı dün akşam Liverpool ve Sevilla arasında nefesleri kesen bir mücadeleye sahne oldu. İspanyol  Sevilla takımı, İngiltere'nin Liverpool ekibini 3-1 yenerek şampiyon oldu. Avrupa'nın en büyük iki numaralı organizasyonunda üst üste 3. kez şampiyon olarak kupa tarihine geçti. İşte o tarihi  Liverpool Sevilla maçın geniş özeti ve Liverpool Sevilla maçı sonunda yaşanan gelişmeler.Futbolseverler dün gece İspanya ve İngiltere'nin köklü kulüplerinden Sevilla ile Liverpool'un heyecan dolu kapışmasına şahit oldu. Avrupa'nın kulüpler düzeyinde en büyük ikinci kupası UEFA Avrupa Ligi finalinde ilk yarıyı önde bitiren Liverpool takımını ikinci yarı 3 gol atarak 3-1 mağlup eden Sevilla kupaya uzandı.

İsviçre’nin Basel kentindeki St. Jakob-Park’ta oynanan maçta Liverpool, 35. dakikada Daniel Sturridge ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken, Sevilla 46. dakikada Kevin Gameiro, 64 ve 70. dakikalarda Coke’nin golleriyle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Sevilla bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi’nde 3 yıl üst üste şampiyonluğa ulaşıp bu kategoride tarihe de geçmiş oldu. Sevilla toplamda ise 5’inci kez kupayı müzesine götürerek Avrupa Ligi'nde ne kadar etkili bir kulüp olduğunuda kanıtlamış oldu. Ayrıca Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp Avrupa Kupaları'nda oynadığı 6 finalden boynu bükük ayrıldı.

LİVERPOOL SEVİLLA MAÇI GENİŞ ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

LİVERPOOL SEVİLLA MAÇINI ÖNEMLİ ANLARI

Liverpool, 35. dakikada Daniel Sturridge ile öne geçti. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Roberto Firmino pasını ceza yayı gerisindeki arkadaşı Philippe Coutinho'ya gönderdi. Philippe Coutinho bekletmeden ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen arkadaşı Daniel Sturridge'i gördü. Daniel Sturridge sol ayağının dışı ile çok şık bir vuruşla topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

Sevilla, ikinci yarının hemen başında Kevin Gameiro ile beraberliği yakaladı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Mariano Filho rakibini geçerek son çizgiye iniyor ve pasını ön direğe hareketlenen Kevin Gameiro'ya gönderdi. Kevin Gameiro gelen topu tek vuruşla filelerle buluşturdu.

Sevilla, 64. dakikada Coke ile öne geçti. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Vitolo, takım arkadaşı Ever Banega ile duvar pası yapıyor ve topu ceza yayı sol tarafına hareketlenen arkadaşı Coke'ye bıraktı. Coke bekletmeden sağ ayağı ile plase vuruşunu yaptı ve topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

İspanya temsilcisi Coke kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti. Sergio Escudero sol kanattan ceza sahasına sokuluyor ve topu penaltı noktasına doğru çevirdi. Savunmadan seken top atlıpas sağ çağrazında Coke'nin önünde kaldı. Coke topu düzelterek vuruşunu yaptı ve kaleci Simon Mignolet'nin müdahalesine rağmen top sol köşeden filelerle buluştu.

Stat: St. Jakob-Park 
Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Wammark (İsveç) 
Liverpool: Mignolet, Clyne, Toure (Dk. 82 Benteke), Lovren, Moreno, Lallana (Dk. 73 Allen), Emre Can, Milner, Coutinho, Firmino (Dk. 69 Origi), Sturridge 
Sevilla: Soria, Ferreira, Rami (Dk. 78 Kolodziejczak), Carriço, Escudero, Coke, Krychowiak, N'Zonzi, Vitolo, Banega (Dk. 90+3 Cristoforo), Gameiro (Dk. 89 Iborra) 
Goller: Dk. 35 Sturridge (Liverpool), Dk. 46 Gameiro, Dk. 64 ve 70 Coke (Sevilla) 
Sarı kartlar: Dk. 30 Lovren, Dk. 72 Origi, Dk. 90+4 Clyne (Liverpool), Dk. 56 Vitolo, Dk. 57 Banega, Dk. 77 Rami, Dk. 84 Ferreira (Sevilla)

EN ÇOK KAZANAN REYES

İspanyol Jose Antonio Reyes, UEFA Kupası'nı 4 kezle en fazla kazanan futbolcu olarak dikkati çekiyor. Bu sezon da Sevilla'nın kadrosunda bulunan ve 5. defa aynı kupayı kaldırmayı hedefleyen Reyes, Atletico Madrid ile 2010 ve 2012, Sevilla ile 2014 ve 2015'te mutlu sona ulaştı.İngiliz Ray Clemence, İtalyan Giuseppe Bergomi ve Nicola Berti ile Portekizli Beto, UEFA Kupası sevincini üçer kez yaşadı. Bergomi ve Berti, kupayı 1991, 1994 ve 1998 yıllarında Inter formasıyla kaldırdı. Clemence, 1973 ve 1976 yıllarında Liverpool formasıyla, 1984'te de Tottenham takımıyla kupaya uzandı. Sevilla'nın kupayı alması halinde 4. kez bu başarının altına adını yazdıracak kaleci Beto ise 2011'de Porto, 2014 ve 2015'te Sevilla ile şampiyonluk gördü. UEFA Kupası'nda en çok forma giyen oyuncu, İtalyanların unutulmaz ismi Giuseppe Bergomi oldu. Bergomi, Inter formasıyla 96 UEFA Kupası maçına çıktı. Frank Rost, Werder Bremen, Schalke 04 ve Hamburg formalarıyla 90 maçla ikinci, Yunan forvet Dimitris Salpingidis ise PAOK ve Panathinakos formalarıyla 76 maçla üçüncü sırada yer aldı. Uluslararası Fuar Şehirleri Kupası adı altında 1955'te başlayan organizasyonun ilk maçı 4 Haziran 1955'te İsviçre'de Charlton ile Basel arasında oynandı. Charlton'ın 5-0 kazandığı bu maçta kupanın ilk golünü de İngiliz takımının Güney Afrikalı oyuncusu Eddie Firmani attı. Turnuvanın ilk hat-trick'ini Arsenal'ın forveti Cliff Holton yaptı. 1971'de UEFA Kupası adı altında düzenlenen ilk kupayı İngiliz takımı Tottenham müzesine götürdü. Başlangıçta iki ayaklı finallerle oynanan kupada, 1998'den itibaren tarafsız sahada yapılan tek maçlı finallere dönüldü. Paris'teki Parc des Princes Stadı'nda Inter ve Lazio arasında oynanan bu finali Inter takımı 3-0 kazandı.