Liverpool Sevilla maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Avrupa Ligi'nde final heyecanı!

Avrupa futbolunun en büyük ikinci kupasında final heyecanı geldi çattı, Bugün oynanacak Avrupa Ligi finalinde Liverpool Sevilla maçı saat kaçta? Liverpool Sevilla final maçı hangi kanalda? Liverpool Sevilla final maçı kadroları ve merak edilen daha fazla ayrıntı haberimizde.

Liverpool Sevilla maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Avrupa Ligi'nde final heyecanı!
Liverpool Sevilla maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Avrupa Ligi'nde final heyecanı!
GİRİŞ 18.05.2016 12:20 GÜNCELLEME 18.05.2016 12:21

Avrupa futbolunun en klas ikinci kupasında artık final heyecanı için son gün. Futbolseverleri iki köklü takımın büyük kapışmasına sahip olacak. Son iki kupayı müzesine götüren İspanyol Sevilla ile bir dönemler Şampiyonlar Ligi'ne damgasını vurmuş İngiltere'nin köklü kulüplerinde Liverpool kıyasıya mücadelesine sahne olacak.Peki Avrupa Ligi finalinde Liverpool Sevilla maçı saat kaçta?  Liverpool Sevilla final maçı hangi kanalda? Liverpool Sevilla final maçı muhtemel kadrolar neler? işte cevapları.

LİVERPOOL SEVİLLA MAÇI CANLI İZLE

LİVERPOOL SEVİLLA MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Liverpool Sevilla maçı 18 Mayıs Çarşamba akşamı saat 21:45'te başlayacak. MücadeleTRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak

LİVERPOOL SEVİLLA MAÇI MUHTEMEL 11'LER

Liverpool: Simon Mignolet, Nathaniel Clyne, Kolo Touré, Dejan Lovren, James Milner, Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Daniel Sturridge, Alberto Moreno, Adam Lallana, Emre Can.

Sevilla: David Soria, Coke, Carriço, Kolodziejczak, Escudero, N'Zonzi, Krychowiak, Konoplyanka, Banega, Krohn-Dehli, Gameiro.

YARI FİNALDE NE YAPTILAR?

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş karşılaşmalarında Liverpool-Villarreal ve Sevilla-Shakhtar maçları oynandı.
İspanya'da rakibine son dakika golüyle yenilen Liverpool, sahasında Villarreal'e acımadı. Jürgen Klopp'un öğrencilerine final biletini getiren goller 7. dakikada Soriano (k.k), 63'te Sturridge ve 81. dakikada Lallana kaydetti.
İspanyol temsilcisinde 30 ve 71. dakikalarda sarı kart gören Victor Ruiz, takımını 10 kişi bıraktı.

SON İKİ YILIN ŞAMPİYONU YİNE FİNALDE

UEFA Avrupa Ligi tarihine adeta damgasını vuran Sevilla ise Lucescu'nun Shakhtar'ını affetmedi! Ukrayna'da oynanan 2-2'lik maçın rövanşına golle başlayan Sevilla, 9 ve 47. dakikalarda Gameiro, 59'da ise Ferreira'nın golleriyle finale uzandı. 3-1 biten mücadelede Shaktar'ın tek golü 44. dakikada Eduardo'dan geldi.
Liverpool-Sevilla arasındaki UEFA Avrupa Ligi finali, 18 Mayıs Çarşamba günü Basel'in stadı St. Jakob-Park'ta oynanacak.

LİVERPOOL İLE SEVİLLA İLK KEZ KARŞILACAK

UEFA Avrupa Ligi finaline çıkacak İngiltere'nin Liverpool ve İspanya'nın Sevilla takımları, Avrupa kupalarında ilk kez karşılaşacak. İsviçre'nin Basel kentindeki St. Jakob-Park'ta yarın oynanacak final maçıyla Liverpool, 35. kez İspanya takımlarına karşı mücadele edecek. Liverpool, önceki karşılaşmalarda 14 galibiyet, 10 beraberlik aldı, 10 mağlubiyet yaşadı. Sevilla ise İngiltere ekipleriyle 9. maçına çıkacak. Sevilla, önceki maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik elde etti, 3 kez de sahadan mağlup ayrıldı.


6.5 MİLYON AVROLUK KUPA

UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan ekip, 6.5 milyon Avro'yu kasasına koyacak.
 
UEFA Avrupa Ligi'nde artık final zamanı... Sevilla ile Liverpool Avrupa'nın iki numaralı kupası için Çarşamba günü kozlarını paylaşacak. Organizasyonda şampiyon olan takım kupa ile birlikte 6.5 milyon Avro'luk gelirin de sahibi olacak.

En çok kazanan Reyes 

İspanyol Jose Antonio Reyes, UEFA Kupası'nı 4 kezle en fazla kazanan futbolcu olarak dikkati çekiyor. Bu sezon da Sevilla'nın kadrosunda bulunan ve 5. defa aynı kupayı kaldırmayı hedefleyen Reyes, Atletico Madrid ile 2010 ve 2012, Sevilla ile 2014 ve 2015'te mutlu sona ulaştı.

İngiliz Ray Clemence, İtalyan Giuseppe Bergomi ve Nicola Berti ile Portekizli Beto, UEFA Kupası sevincini üçer kez yaşadı. Bergomi ve Berti, kupayı 1991, 1994 ve 1998 yıllarında Inter formasıyla kaldırdı. Clemence, 1973 ve 1976 yıllarında Liverpool formasıyla, 1984'te de Tottenham takımıyla kupaya uzandı. Sevilla'nın kupayı alması halinde 4. kez bu başarının altına adını yazdıracak kaleci Beto ise 2011'de Porto, 2014 ve 2015'te Sevilla ile şampiyonluk gördü. 

En çok forma giyen oyuncu Bergomi 

UEFA Kupası'nda en çok forma giyen oyuncu, İtalyanların unutulmaz ismi Giuseppe Bergomi oldu. Bergomi, Inter formasıyla 96 UEFA Kupası maçına çıktı. Frank Rost, Werder Bremen, Schalke 04 ve Hamburg formalarıyla 90 maçla ikinci, Yunan forvet Dimitris Salpingidis ise PAOK ve Panathinakos formalarıyla 76 maçla üçüncü sırada yer aldı.