F.Bahçe çeyrek final aşkına

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Braga ile temsilcimiz Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

F.Bahçe çeyrek final aşkına
F.Bahçe çeyrek final aşkına
GİRİŞ 17.03.2016 05:16 GÜNCELLEME 17.03.2016 19:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Municipal Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak Braga-Fenerbahçe karşılaşmasını Hırvatistan Futbol Federasyonundan hakem Ivan Bebek yönetecek. 

FENERBAHÇE ÇEYREK FİNAL İÇİN...

İstanbul'da yapılan ilk maçta rakibini Mehmet Topal'ın tek golüyle geçen sarı-lacivertliler, avantajlı geldiği Portekiz'de çeyrek finale çıkmak için mücadele verecek.

Avrupa'da 8 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, son yenilgisini 6 ay önce yaşadı. 8 maçta dörder galibiyet ve beraberlik yaşayan sarı-lacivertliler, en son A Grubu'nun ilk karşılaşmasında 17 Eylül 2015'te Molde'ye kaybetmişti.

Fenerbahçe, Avrupa'da deplasmanda da 5 maçtır yenilmiyor. En son UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'e 3-0 kaybeden sarı-lacivertliler, daha sonraki 5 maçtan 2 galibiyet ve 3 beraberlikle ayrıldı.

BRAGA'NIN SERİSİ KADIKÖY'DE BİTTİ

Braga'nın resmi karşılaşmalardaki 15 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta Fenerbahçe karşısında sona erdi. Portekiz temsilcisi ardından ligde de Belenenses'e 3-0 yenildi.

Portekiz ekibinin en büyük güvencesi ise sahasındaki formu. Braga, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 4 iç saha maçının 3'ünü kazanırken bir kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. 

Öte yandan Braga'da sarı kart cezalısı Brezilyalı oyuncu Luiz Carlos Moreira forma giyemeyecek.

TUR İHTİMALLERİ

İlk maçı sahasında gol yemeden kazanarak avantaj elde eden sarı-lacivertliler, Braga karşısında her türlü galibiyet ve beraberlikte çeyrek finale yükselecek.

Gol attığı tek farklı yenilgilerde de turu geçecek Fenerbahçe, iki farklı yenilgilerde ise elenecek. Mücadelenin 1-0'lık skorla Braga üstünlüğüyle sona ermesi durumunda maç uzatmalara gidecek.

DIEGO'NUN CEZASI BİTTİ

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Diego Ribas, 3 maçlık cezasını tamamladığı için Braga karşısında forma giyebilecek.

Celtic karşısında gördüğü kırmızı karttan sonra UEFA tarafından 3 maçla cezalandırılan Diego, Lokomotiv Moskova maçlarında ve ilk Braga karşılaşmasında forma giyememişti. Diego, teknik direktör Vitor Pereira'nın şans vermesi durumunda sahada yer alabilecek.

Sakatlığından dolayı Beşiktaş derbisinden sonra görev alamayan Gökhan Gönül'ün de Braga maçında oynama ihtimali bulunuyor. Kaburgasında kırık bulunan Gökhan, takımının İstanbul'da yaptığı son çalışmaya katıldı.

Öte yandan sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Lazar Markovic ise bu maçta da takımını yalnız bırakacak.

VOLKAN DEMİREL GOLÜ UNUTTU

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel, kalesinde 453 dakikadır gol görmüyor

Forma giydiği son 5 (4 lig, 1 Avrupa) maçta kalesini gole kapatan Volkan, en son 12 Şubat'ta Kasımpaşa karşısında 87. dakikada Sanharib Malki'nin golüne engel olamadı.

Son Braga maçında kaleyi Fabiano Ribeiro'dan devralan Volkan, Avrupa'da forma giydiği son 4 karşılaşmada da rakiplerine gol izni vermedi. Atromitos'a iki, Ajax ve Braga'ya ise birer maçta gol izni vermeyen Volkan, Avrupa'da 382 dakikadır gol yemiyor. Tecrübeli kaleci en son Shakhtar Donetsk'e 3-0 kaybedilen maçın 68. dakikasında kalesinde gol gördü. Volkan, bu sezon görev aldığı 6 Avrupa maçının 5'inde gol yemedi

Fabiano ve Volkan'ın kalesini koruduğu Fenerbahçe, Avrupa'da oynadığı son 7 maçta sadece 2 gol yedi.

3 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

Sarı-lacivertlilerde 3 oyuncu, Avrupa'da sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe'de bu sezon gruplardan itibaren Avrupa'da ikişer sarı kartı bulunan Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Bruno Alves, bu maçta da sarı kart görmeleri durumunda çeyrek finale çıkılması halinde ilk karşılaşmada oynayamayacak.

AVRUPA'DA 204. SINAV

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Portekiz'in Braga takımına konuk olacak Fenerbahçe, Avrupa'da 204. maçında çeyrek final mücadelesi verecek.

Avrupa'da 41. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, bugüne dek çıktığı 203 maçın 73'ünü kazanırken, 42 kez rakipleriyle berabere kalıp, 88 defa sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe bu maçlarda rakip filelere 252 gol gönderirken kalesinde 304 gol gördü.

DEPLASMANDA 103. AVRUPA MAÇI

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında dış sahada 103. kez sahaya çıkacak.

Bugüne dek rakip sahada oynadığı 102 maçta 24 galibiyet elde eden, 21 maçta beraberlik yaşayan sarı-lacivertliler 57 karşılaşmayı da kaybetti.

Sarı-lacivertliler, deplasman maçlarında 105 gol atarken, kalesinde 190 gol gördü.

MUHTEMEL 11'LER

BRAGA: Matheus, Baiano, Ferreira, Pinto, Goiano, Josue, Vukcevic, Mauro, Rafa, Ahmed Hassan, Stojilijkovic

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego Ribas, Alper Potuk, Volkan Şen, Robin van Persie

SAAT: 22.05 
STAT: MUNICIPAL 
HAKEM: IVAN BEBEK (HIRVATİSTAN)

YORUMLAR 1
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    böyle bi haberde nasıl olur macın ne zaman oynanacağı bilgisi olmaz hayret dogrusu...
    Cevapla