Rus bakan itiraf etti! Skandal pazarlık

Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko, Avrupa Ligi kura çekimi öncesi UEFA ile Türk takımlarıyla eşleşmemek için gizlice görüştüklerini açıkladı.

Rus bakan itiraf etti! Skandal pazarlık
Rus bakan itiraf etti! Skandal pazarlık
GİRİŞ 18.12.2015 13:25 GÜNCELLEME 18.12.2015 13:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe ile Rus ekibi Lokomotiv Moskova'nın eşleşmesinin ardından, son dönemde kriz yaşayan iki ülkenin takımlarının birbirine rakip olması tartışma konusu olmuştu. Ukrayna ve Rusya takımlarının birbirleriyle eşleşmelerine izin vermeyen UEFA'nın, Türkiye ile Rusya için böyle bir uygulamaya gitmemesi sorgulanmıştı.

Aynı zamanda Rusya Futbol Federasyonu Başkanı olan Rusya Spor Bakanı Vitaly Mutko, bu konuya açıklık getirdi.   

"YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOKTU"

İki ülke takımlarının birbirleriyle eşleşmemesi konusnda UEFA ile görüştüklerini itiraf eden Mutko, "Bu konu tartışıldı. Ancak UEFA'nın konuyla ilgili tavrı netti. Bu konuda bir engelleme olmayacağını ortaya koydular. Türkiye ile kötüleşen siyasi, sosyal ve ekonomik ilişkiler vardı. Ancak diplomatik ilişkiler kesilmemişti. Dolayısıyla UEFA'ya göre var olan bir durum engel teşkil etmiyordu. Daha da ötesi onların bakış açılarına göre, tam tersine spor, sorunu barış içinde çözmek adına arabuluculuk işlevi görebilirdi. Bu yüzden Türk-Rus takımlarını ayırmayı reddettiler. Bunun üzerine yapabileceğimiz bir şey yoktu" dedi.

"LOKOMOTIV'İN TÜRKİYE'DE SORUN YAŞAMAYACAĞINI UMUYORUM"

Son dönemdeki gelişmelerin kendileri açısından olumlu göründüğünü belirten Mutko, "Son olarak Futsal Milli Takımımız Türkiye'ye gitti ve geri döndü. Tüm güvenlik gereklilikleri karşılandı ve hiçbir sorun çıkmadı. Lokomotiv Moskova için de aynısının olacağını umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 18
  • mehmet paşa 8 yıl önce Şikayet Et
    potinimin boyası
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi kendileri gibi ahlaksız zannediyorlar, neyse fikri zikri de o oluyor insanların!
    Cevapla
  • MUHAMMET 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim dinimizde domuz yemek haramdır
    Cevapla
  • kişi - işi 8 yıl önce Şikayet Et
    "kişi ; kendinden bilir işi" diye bir ata sözü vardır. Yani karşısındakinin kendisi gibi davranacağını varsaymaktır. Ruslar: "aynı durumda biz olsak onlara kötü davranırız" diye düşündüğü için tırsıyor haliyle...
    Cevapla
  • RAMAZAN 8 yıl önce Şikayet Et
    ULAN SENDEN katbe kat BU MİLLET ADALETLİDİR MERHAMETLİDİR SİZ KENDİNİZE BAKIN ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle