Norveç'i Fenerbahçe korkusu sardı!

Amsterdam'da yaşanan olaylar Molde-Fenerbahçe maçı öncesi tedirginlik yarattı, kulüp yöneticileri emniyetle toplantı ayarladı.

Norveç'i Fenerbahçe korkusu sardı!
Norveç'i Fenerbahçe korkusu sardı!
GİRİŞ 08.11.2015 15:45 GÜNCELLEME 08.11.2015 15:46

Fenerbahçe'nin Ajax ile Hollanda'da oynadığı maç öncesinde çıkan olaylar Norveçli yetkilileri endişelendirdi. Amsterdam kent merkezinde polisle çatışan, bulunduğu kafenin masa ve sandalyelerini fırlatan sarı-lacivertlilere gönül veren isimlerin görüntülerinin, Molde maçı öncesi İskandinav ülkesinde korku yarattığı ortaya çıktı. Norveç basını olayların görüntülerine yer verip, "Bu taraftarlar üç hafta sonra Norveç'te olacak" diye yazdı.

Grubun kader maçı olacak olan Molde-Fenerbahçe karşılaşması öncesinde mavi-beyazlı ekibini yöneticileriyle güvenlik güçlerinin durumu masaya yatırmaya karar verdikleri belirlendi. Molde Kulübü'nün stat ve medya işlerinden sorumlu yöneticisi Per Lianes yaptığı açıklamada, "Güvenlik konularını görüşmek üzere pazartesi günü polislerle bir toplantı yapacağız" dedi.

'Gerekli önlemleri alacağız'

Bir başka yönetici Svein Erik Jenset ise sarı-lacivertli taraftarlara kapılarının açık olduğunu, en iyi şekilde misafir etmek istediklerini belirterek, "Hollanda'daki olayların bir benzerinin Norveç'te yaşanacağını düşünmüyorum. Emniyet ile kulüp koordineli çalışıyor. Gerekli önlemleri alacağız" ifadelerini kullandı.