Van Hooijdonk ne dediyse oldu!

Pierre Van Hooijdonk'un İskoçlara uyarıları gerçek oldu. Hollandalı, maça damga vuracak olayı günler öncesinden haber verdi.

Van Hooijdonk ne dediyse oldu!
Van Hooijdonk ne dediyse oldu!
GİRİŞ 02.10.2015 10:47 GÜNCELLEME 02.10.2015 10:47

Pierre van Hooijdonk, İskoçlara yaptığı ikazda haklı çıktı. 1995-97 döneminde Celtic, 2003-05 döneminde iseFenerbahçe forması giyen eski Hollandalı futbolcu dün geceki maçı tribünde takip ederken, maç öncesi açıklamaları akıllara geldi. Hooijdonk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "En büyük tehlike Fernandao" ifadesini kullanmıştı.

"En çok Fernandao'ya dikkat etmek gerek"

Sarı-lacivertlilerin Robin Van Persie ve Nani gibi yıldız futbolcuları kadrosuna kattığını belirten Hooijdonk, buna karşın  zorlu mücadelede yeşil-beyazlıların en çok başını ağrıtacak ismin Fernandao olacağını söylemiş, "İlk maçı kaybetmiş olmaları Fenerbahçe'ye Celtic karşısında ekstra bir baskı getirecek. Bence bu maçta 4-4-2 oynayacaklar. Bu yüzden ileride Van Persie ile Fernandao çift forvet olarak birlikte görev yapacaklar. Ancak Van Persie'den çok Fernandao'ya dikkat etmek gerek" demişti.

Beraberliği de, çift forveti de bildi

Pierre Van Hooijdonk'un uyarılarında ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. 43 ve 48. dakikalarda sahneye çıkan ve fileleri iki kez sallayan Brezilyalı forvet maçın kaderine etki eden isim oldu. Hooijdonk ayrıca "Fenerbahçe çift forvet oynayacak" öngörüsünde de isabet buldu. Fernandao oyuna ilk 11'de başlamasa da 40. dakikada oyuna girdikten sonra geri kalan bölümde sarı-lacivertliler ileride çift forvetle mücadele etti. Hollandalı maçın berabere biteceği öngörüsünde de bulunmuştu. 2-2'lik skorla, bu tahmin de doğru çıktı.