Fırtına Metalist'i son saniyede yıktı!

UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor grubundaki ilk maçında Metalist Kharkiv'i son saniyede devirdi.

Fırtına Metalist'i son saniyede yıktı!
Fırtına Metalist'i son saniyede yıktı!
GİRİŞ 19.09.2014 01:05 GÜNCELLEME 19.09.2014 01:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylar nedeniyle batıdaki Lviv kentindeki Lviv Arena'da oynanan mücadeleyi bordo-mavililer 2-1 kazandı.

Trabzonspor karşılaşmanın 25. dakikasında yeni transferlerinden Kevin Constant'ın golü ile öne geçerken, Metalist'in beraberlik golü 61. dakikada Volodomir Gomenyuk ile geldi. Bordo-mavililer 90+4. dakikada Papadopoulos'un golü ile üstünlüğü yakaladı ve rakibine şok yaşattı.

Bu sonucun ardından bordo-mavililer gruba 3 puanla başladı. L Grubu 2. hafta mücadelesinde Trabzonspor evinde Legia Varşova ile karşılaşacakken, Metalist ise deplasmanda Lokeren'e konuk olacak.

6 YABANCI İLK 11'DE

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına konuk olan Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodziç, kadroya aldığı 7 yabancı oyuncusundan, 6'sını ilk 11'de oynattı.

Metalist Kharkiv karşısına çıkan bordo-mavililerde, Carl Medjani, Essaid Belkalem, Avraam Papadopoulos, Kevin Constant, Majeed Waris ve Oscar Cardozo ilk 11'de sahaya çıkan yabancı oyuncular olurken, Mustapha Yatabere yedek kulübesinde oturdu. Karadeniz ekibinde, sakatlığı nedeniyle yabancı oyunculardan sadece Jose Bosingwa, maç kadrosunda yer almadı.

Ligin ilk haftasındaki Kayseri Erciyesspor maçında 3 yabancı, Fenerbahçe maçında ise 5 yabancı oyuncuyla sahaya çıkan bordo-mavililerde, teknik direktör Vahid Halilhdoziç, bu kez UEFA Avrupa Ligi'nde yabancı kontenjanının olmaması nedeniyle maçta 6 oyuncusuna görev verdi.

Teknik direktör Halilhodziç, ilk 11'de, Fenerbahçe maçından farklı olarak Fatih Atik'in yerine Sefa Yılmaz'ı, Yatabare'nin yerine de Cardozo'yu tercih etti.

PAPADOPOULOS SAHAYA ÇIKTI

Trabzonspor'un Yunan oyuncusu Papadopoulos, bordo-mavili takım forması altında ilk maçına çıktı.

Fenerbahçe maçında ilk kez maç kadrosuna giren ancak yabancı oyuncu kontenjanına takılan tecrübeli oyuncu, Metalist Kharkiv maçıyla yeni takımında formayla buluştu.

Papadopoulos, savunmanın ortasında Mustafa Yumlu'nun yokluğunda Cezayirli oyuncu Belkalem ile görev yaptı. Fenerbahçe maçında stoperde oynayan Mustafa Akbaş ise kadroda yer almadı.

CARDOZO FORMASINI GİYDİ

Trabzonspor'da Paraguaylı oyuncu Oscar Cardozo, sakatlığının sona ermesinin ardından formasına kavuştu.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda Rostov ile oynanan karşılaşmada sakatlanan ve ligde ilk iki hafta forma giyemeyen Cardozo, iki maç aradan sonra forma giydi.

Teknik direktör Halilhdoziç, Cardozo'yu sahaya sürürken, Fenerbahçe maçında ilk 11'de görev verdiği Yatabare'yi yedek soyundurdu.

CONSTANT HESABI AÇTI

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Trabzonspor rakibine oranla daha etkili bir oyun ortaya koyarken, bordo-mavili ekip aradığı golü de 25. dakikada buldu.

Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda, Sefa Yılmaz'ın güzel ortasına altıpasın içinde hafif sol çaprazda, Kevin Constant kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlara gönderdi. Trabzonspor 1-0 öne geçti.

ONUR İZİN VERMEDİ

Bu dakikadan sonra rakip yarı alanda daha fazla adamla yer almaya başlayan Metalist Kharkiv, 40. dakikada Zeki Yavru'nun hatası ile çok önemli bir pozisyon yakaladı.

Zeki Yavru'dan kaptığı topla hızlı hücumu başlatan Cleiton Xavier, pasını sol çaprazdaki arkadaşı Jaja Coelho'ya verdi ve 3 kişi arasındaki Jaja Coelho, yerden pasını ceza sahası önüne çıkardı. Topla buluşan Cleiton Xavier'in uzak kale direği dibine yaptığı harika plaseyi, Onur Kıvrak son anda parmaklarının ucuyla kornere gönderdi.

İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve Trabzonspor soyunma odasına 1-0 önde gitti.

METALIST BASTIRDI, ATTI

İkinci yarıda beraberlik için daha etkili ataklar geliştirmeye başlayan Ukrayna temsilcisi, yaptığı baskının meyvesini de 61. dakikada aldı.

Sağ kanatta Cristian Villagra'nın ortasını arka direkte Vasyl Kobin kafayla kale önüne doğru çevirdi. Altıpasın içinde kaleye çok yakın bir noktada Volodymyr Homenyuk, kafayla topu ağlara gönderdi ve maça beraberlik geldi.

YATABARE MUTLAK POZİSYON BULDU, FAKAT...

Beraberliğin ardından iki takımın da daha kontrollü biro oyunu tercih ettiği göze çarparken, Trabzonspor 77. dakikada çok etkili bir pozisyon daha yakaladı.

Mehmet Ekici'nin derinlemesine pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topun sahibi olan Mustapha Yatabare, yerden vurdu, ancak kaleci Oleksandr Goryainov için yavaş bir top sonucu mutlak bir gol pozisyonu boşa gitmiş oldu.

Son dakikada Papadopoulos'un bulduğu gol ile Trabzon öne geçti ve galibiyeti kazandı.

METALİST KHARKİV: 1 - TRABZONSPOR: 2

Stat: Arena Lviv
Hakemler: Tom Harald Hagen, Dag-Roger Nebben, Jan Erik Engan (Norveç)

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Belkalem, Papadopoulos, Musa Nizam, Medjani, Salih Dursun (Dk. 71 Mehmet Ekici), Constant, Sefa Yılmaz, Waris (Dk. 82 Yusuf Erdoğan), Cardozo (Dk. 57 Yatabare)

Metalist Kharkiv: Goryainov, Villagra,Torsiglieri, Pshenychnykh, Gueye, Bolbat (Dk. 80 Radchenko), Xavier (Dk. 90 2 Kulakov), Krasnopyorov, Kobin, Homenyuk, Jaja (Dk. 82 Rebenok)

Goller: Dk. 25 Constant, Dk. 90 4 Papadopoulos (Trabzonspor), Dk. 61 Homenyuk (Metalist Kharkiv)

Sarı kartlar: Dk. 71 Constant, Dk. 79 Papadopoulos (Trabzonspor), Dk. 88Kobin (Metalist Kharkiv)

YORUMLAR 11
  • ahmet kadıoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    bizede her yer TRABZON. BİZ TÜRKİYENİN yüz akıyız
    Cevapla
  • KARADENİZ FIRTINASI 9 yıl önce Şikayet Et
    FENEV mi zannetin ŞANLI TRABZONSPOR u .rezillik sizin göbek adınız olmuş.
    Cevapla
  • KARADENİZ FIRTINASI 9 yıl önce Şikayet Et
    ALPER AGA imitasyonmusun...
    Cevapla
  • Fatih Çelebi 9 yıl önce Şikayet Et
    yerli metalist taraftarları gidin yumurcak tv de tusubasa izleyin, burası sizi bozar...
    Cevapla
  • Mahmut Altunkaynak 9 yıl önce Şikayet Et
    ALPER AGA Fenevli olduğun hemen anlaşılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle