Karabükspor'dan Avrupa'da tarihi galibiyet

UEFA Avrupa Ligi'nde Play-Off'a kalan Karabükspor Fransızlar'ın güçlü temsilcisi St.Etienne'yi evinde mağlup etmeyi başardı.

Karabükspor'dan Avrupa'da tarihi galibiyet
Karabükspor'dan Avrupa'da tarihi galibiyet
GİRİŞ 22.08.2014 00:25 GÜNCELLEME 22.08.2014 01:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İlk defa katıldığı UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Norveç takımı Rosenborg'u saf dışı bırakan Kardemir Karabükspor, Mevlüt Erdinç'in formasını giydiği Saint Etienne ile Avrupa kupaları yolunda üçüncü maçına çıktı ve Fransız rakibini 1-0 mağlup ederek rövanş için avantaj yakaladı.

Özellikle ikinci yarının başında müthiş bir oyun ortaya koyan Karabükspor'a galibiyet golünü 60. dakikada Kumbela getirdi.

Temsilcimiz mücadeleye etkili başlayan taraf oldu ve topun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu. Karadeniz ekibi, önce 8. dakikada Kumbela ardından da 18. dakikada Erdem Özgenç ile gole çok yaklaştı.

Dakikalarda ilerledikçe konuk ekip, Karabükspor'un baskılı oyununu kırarak rakip kalede tehlikeli pozisyonlar üretmeye başladı.

Fransızlar 29'da gole çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hamouma ortasını arka direğe doğru yaptı. Bu noktada topa yükselen Moustapha Sall kafayı çok iyi vurdu ancak top üst direkten oyun alanına geri döndü.

43. dakikada Saint-Etienne'nde Cohade, uzun bir pasla topu ceza alanındaki Mevlüt Erdinç ile buluşturdu. Mevlüt Erdinç'in gelişine vurduğu top, kale direğinin dibinden az farkla auta çıktı.

İlk devrede iki takım da yakaladığı önemli gol fırsatlarından yararlanamadı ve takımlar soyunma odasında golsüz eşitlikle gitti.

Mücadelenin ikinci devresine çok iyi başlayan Karabükspor, adeta tek kale oynadı ve aradığı golü de Kumbela ile buldu. Hızlı gelişen Karabük atağında sağ çaprazda topla buluşan Kumbela, yerden uzak direk dibine çok güzel vurdu ve temsilcimizi 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Golün ardından konuk ekip daha da risk alarak Karabük kalesinde gol pozisyonları üretmeye çalıştı. Karadeniz ekibi ise hızlı hücumlarla rakip kalede gol aradı.

Kalan dakikalarda iki takım da gol bulamadı ve temsilcimiz mücadeleyi 1-0 galibiyetle tamamladı.

KARABÜKSPOR: 1 - SAİNT-ETİENNE: 0

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu 
Hakemler: Marcin Borski, Rafal Rostkowski, Krzysztof Myrmus (Polonya) 

Kardemir Karabükspor: Waterman, Emre Güngör, Yiğit İncedemir, Mabiala, Traore (Dk. 78 Hakan Özmert), Ahmet İlhan Özek (Dk. 71 Viola), Kumbela (Dk. 89 Akpala), Sow, Erdem Özgenç, Tanju Kayhan, Erkan Kaş 

Saint-Etienne: Ruffier, Clement, Gradel Alain, Mevlüt Erdinç, Cohade, Lemoine (Dk. 80 Corgnet), Brison, Hamouma (Dk. 56 Paouet), Perrin,Bayal Sall, Tabanou

Gol: Dk. 60 Kumbela (Kardemir Karabükspor)

Sarı kartlar: Dk. 88Waterman, Dk. 90 Erdem Özgenç (Kardemir Karabükspor), Dk. 51 Brison, Dk. 64 Clement Dk. 88 Mevlüt Erdinç (Saint-Etienne)

YORUMLAR 5
  • sarı derebeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    Halit Harun bey...... TRT Spor kanalı maçı naklen yayınladı ama spor basınında gereken yeri almadığından kimsenin haberi olmadı malesef...Selamlar
    Cevapla
  • erol kocabaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Karabükspor. Anadolu takımlarının başarılı olması demek Türk futbolunun gelişmesi demektir.Ayrıca Dün akşamki maç deplasmanda değil Karabükteydi. vE maç trtspordan canlı yayından verildi. saygılar...
    Cevapla
  • Yüzdeelli 9 yıl önce Şikayet Et
    Futbolda İstikrar Önemli.. Karabükspor'u süper lige çıktığından beri takip ederim. Kocaelispor'un, Sakaryaspor'un olmadığı bir ligde Anadolu efsaneleri arasında yerini alabilir. Bunun için Karabük'e zaman gerekiyor. Geçen sezon ligde İstanbul takımlarıyla oynadığı maçlarda oldukça başarılı sonuçlar aldı. Her Anadolu takımı gibi Karabükspor'un en büyük handikabı topçularının büyük takımlara transfer olması. Ahmet İlhan gibi bir forveti milli takıma kazandırdılar. Mütevazi bütçelerini başarılı bir şekilde yönetiyorlar. Takımların henüz lige hazır olmadığı şu günlerde Karabükspor'un St.Etienne gibi güçlü bir takımı deplasmanda yenmesi müthiş bir başarı. Aynı başarıyı kendi sahasında da göstermesini bekliyoruz. Başarılar Karabükspor!
    Cevapla
  • Halit Harun Gemalmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun!. Ama hiçbir kanalın şu maçı vermemesi gerçekten skandal.
    Cevapla
  • sarı derebeyi 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorum hani?. Küçük bir ilimizden mütevazi bir takım başarıya imza atmak üzere... Lakin hiç bir kimse yorum yapma zahmetine bile katlanmıyor....Yazık.........
    Cevapla