Kocaman tur şansı için ne dedi?

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve başarılı file bekçisi Volkan Demirel Benfica maçı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

GİRİŞ 01.05.2013 20:33 GÜNCELLEME 02.05.2013 01:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aykut Kocaman, maçla ilgili yaptığı açıklamada ''Bu maça geçmeden önce 1 Mayıs bayramı kutlu olsun diyorum. Tarihimizin en önemli maçlarından birini oynayacağız. Final bir adım uzaklıkta. Benfica, tecrübesiyle, son 4 büyük turnuvada 2 çeyrek final ve 2 yarı final oynama avantajıyla önde gözüküyordu. İçeride oynadığımız maçta 1-0'la rakibimizi alt etmeyi başardık.

Yarınki maç öncesi şartları eşitledik gibi gözüküyor. Avrupa Ligi'nin finaline ulaşmak için A'dan Z'ye tüm beliğimizle, tüm organlarımızla kaliteli bir biçimde mücadele edeceğimizi söylemek isterim. Rakibimiz, ilk maçta oynanan oyunla ilgili verilere sahipler. İlk maçın somut bir takım getirileri olduğu gibi rakip için de olmuştur. Herşey yeniden başlayacak, belki 90 dakika, belki 120 dakika sonunda sonuçlanacak.'' ifadelerini kullandı.

Soru: İstanbul'daki maçın ikinci yarısında oyuna giren ve fizik kapasitesiyle zayıf kalan Salih'ten yararlanmayı düşünüyor musunuz?

* Oyuncularla ilgili bireysel anlamda somut şeyler söylemek istemiyorum. Bazı şeylerin maça kalması daha iyi olur.

Soru: Tur şansı için yüzde verecekmisiniz?

* İçeride aldığımız galibiyetle beraber öne geçtik gibi gözüküyor ama yarınki maçın Benfica'nın sahasında oynanacak olması yine durumu eşitliyor gibi.

Soru: Sevilla maçını hatırlıyoruz, Volkan'ın penaltı kurtarıp kahraman olduğu...

* Maçın penaltılara kalması ihtimallerden biri. Bunların hepsi hikâye. İki tane penaltı çalışmakla penaltıcı takım olunmuyor. İşin zihinsel boyutunda yapıldı bu. Benfica maçından sonra -abartarak söylüyorum- Sanki dünyanın ilk penaltı kaçıran adamı Cristianmış gibi davranıldı. Penaltının gol olma ihtimali yüzde 75'ler civarı gözüküyor. İnsanlar penaltı kaçırabiliyor. Dolayısıyla rica edeceğim; Cristian ne ilk penaltı kaçıran ne son penaltı kaçıran olacak. BU hayat böyle devam edecek.

Soru: 3 önemli oyuncunun olmaması oyun strajesini değiştirecek mi?

* İlk maç için çok iyi oyun oynadığımız görüşüne katılmıyorum. Kazandığımız için iyi denen bir oyun var. Bu oyuna katkıda bulunan oyunculardan üçü olmayacak. Var olan oyuncularla maximum olarak nereye çıkacağız bu önemli. Stratejiyi değiştirecek miyiz? Maç öncesi toplantılar yapacağız, konuşacağız. Futbol, her türlü sürprizi içinde barındıran bir oyun. Kazanırsak büyük sevinç yaşayacağız, kaybedersek de rakibimizi kutlayacağız.

Soru: Evinde oynayan Benfica'yı nasıl ifade edersiniz?

* Oyunları iç saha ya da deplasman, değişmiyor. Kombine bir takım, beraber oynamayı seven takımlarından bir tanesi. Burada itici güç kendi sahalarında oynamaları. Belki bir adım daha önde olacaklar oyun içinde. Bu oyun içi etkenleri nasıl değiştirecek, bunu da yarın göreceğiz.

YORUMLAR 1
  • Mahmut Altunkaynak 10 yıl önce Şikayet Et
    Mıy mıy mıy. Turu geçemeyince Galatasaraya saldıracak mıy mıy ederek.Ama inşallah turu geçerde mıy mıy etmez.
    Cevapla