Türkiye Kupası 18. kez Galatasaray'ın!

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Akhisarspor'u 3-1 mağlup eden Galatasaray kupayı müzesine götürdü.

Türkiye Kupası 18. kez Galatasaray'ın!
Türkiye Kupası 18. kez Galatasaray'ın!
GİRİŞ 15.05.2019 22:41 GÜNCELLEME 15.05.2019 23:44
Bu Habere 244 Yorum Yapılmış

Sivas'ta oynanan finalde Akhisarspor'u 3-1 yenen Galatasaray 18. kez kupayı kazandı.

 

 

Akhisarspor'un golünü 56. dakikada Elvis Manu atarken Galatasaray'ın gollerini 80. dakikada penaltıdan Sinan Gümüş, 88. dakikada Feghouli ve 90+4'te Diagne attı.

Galatasaray'da 65. dakikada Diagne bir penaltı kaçırdı. Sarı-kırmızılı takımın kazandığı ikinci penaltı sonrası Akhisarsporlu Lopes art arda iki sarı kart görüp kırmızı kartla oyundan atıldı. Bu karar sonrası Akhisarspor'da birçok futbolcu sarı kart gördü. Kalan bölümde sürekli gerginlikler yaşandı. Maçın son düdüğünün ardından da Akhisarsporlu oyuncular hakeme yoğun bir şekilde itiraz etti.

 

Türkiye Kupası'nda 23. kez final oynayan Galatasaray kupayı 18. kez müzesine götürdü.

ASLAN KUPA'YI KALDIRDI

Türkiye Kupası'nı kazanan futbolculara madalyaları, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hüsnü Güreli, Sivas Valisi Salih Ayhan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, TFF Başkan Vekili Ali Dürüst tarafından verildi. 

Galatasaraylı oyuncular Selçuk İnan ve Fernando Muslera, kupayı birlikte kaldırdı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Fatih Terim ve futbolcular kupayla poz verdi.

Futbolcular daha sonra kupayla tribünleri dolaşarak sevinçlerini taraftarla paylaştı.

Stat: Yeni 4 Eylül

Hakemler: Suat Arslanboğa, Serkan Ok, İsmail Şencan 

Akhisarspor: Fatih Öztürk, Vrsajevic (Dk. 60 Aykut Çeliker), Rotman, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Güray Vural (Dk. 86 Bokila), Lopes, Zeki Yavru (Dk. 90 Cikalleshi), Sissoko, Barbosa, Manu 

Galatasaray: Muslera, Mariano, Marcao, Luyindama, Linnes, Ndiaye (Dk. 67 Sinan Gümüş), Selçuk İnan (Dk. 74 Donk), Belhanda, Feghouli (Dk. 90 Ferdando), Onyekuru, Diagne

Goller: Dk. 57 Manu (Akhisarspor), Dk. 80 Sinan Gümüş (Penaltıdan), Dk. 88 Feghouli, Dk. 90+4 Diagne (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 78 Lopes (Akhisarspor)

Sarı kartlar: Dk. 23 Rotman, Dk. 45+1 Vrsajevic, Dk. 79 Bokila (yedek kulübesinde), Dk. 80 Güray Vural, Dk. 80 Fatih Öztürk, Dk. 90+3 Sissoko, Zeki Yavru (maç bitiminde) (Akhisarspor), Luyindama (devre arasında), Dk. 89 Feghouli (Galatasaray)

YORUMLAR 244
  • Sinan58 /1905 4 yıl önce Şikayet Et
    Kupa var dedilerde bizim almadık arkadaş. Ya lütfen kendinizi kandırmayın şuan nasıl kıskandığınızı tahmin edebiliyorum. Hadi şuraya doğruları yazında bizde zevkten 18+22köşe olalım :)))
    Cevapla
  • o k 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kupalarinda kadrosunda türk hakemi malesef getiremiyecek
    Cevapla
  • giyotin 4 yıl önce Şikayet Et
    Papazlar kulübü.Ne yani bakın bir tane inançlı bir yaratık varmı içlerinde.Hele bir başkanları vardı adı neydi he he tamam duygun yarsuvattı.Tam bir münafık.Yok yahu bunlar bu millete ait insanlar değiller.Sayı o kadar çokki.
    Cevapla
  • Bora 4 yıl önce Şikayet Et
    Haramzadeler,emek hırsızları,
    Cevapla
  • aslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Başakşehiri de tecrübemiz ve bileğimizin hakkıyla yenip Şampiyon olacağız. Fenerliler de şükretsin az. Akhisarın yerinde onlar olup küme düşeceklerdi neredeyse.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle