Beşiktaş - Torku Konyaspor

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında sahasında Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu.

GİRİŞ 10.02.2016 23:03 GÜNCELLEME 11.02.2016 09:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Torku Konyaspor'u konuk etti. 90 dakika sonunda Torku Konyaspor, 1-0 geriye düştüğü maçta Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Siyah-beyazlı takımın golünü 31. dakikada Cenk Tosun kaydederken, Marcelo Guedes 64. dakikada kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Torku Konyaspor'a galibiyeti getiren golleri ise 65'te Bajic ve 78'de Volkan kaydetti. 

...DAKİKA DAKİKA ANLATIM İÇİN TIKLAYIN...

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Torku Konyaspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, kupada son oynanan Bucaspor maçının 11'inde 10 değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlı ekibin Türkiye Kupası son 16 turunda oynadığı ve 2-0 kazandığı Bucaspor karşılaşmasında ilk 11'de yer verdiğifutbolculardan Jose Sosa dışında tüm oyuncuları değiştirdi.

Siyah-beyazlı ekip maça daha iyi başladı. Daha fazla hücumu düşünen Beşiktaş, 26. dakikada etkili bir hücuma çıktı. Jose Sosa topu kazandıktan sonra, savunmanın arkasına kaçan Cenk Tosun'u düşündü ancak Arjantinli oyuncunun pası biraz kısa düştü. Sosa'nın pası Cenk'e geçse, Beşiktaş önemli bir gol fırsatı yakalayacaktı.

CENK TOSUN HATAYI AFFETMEDİ

Bu pozisyondan kısa bir süre sonra, 31. dakikada Beşiktaş sağ kanattan bir korner kazandı. Korneri kullanmak için topun başına Ricardo Quaresma geçti. Quaresma'nın ortasında top savunmadan sekti. Altıpas üzerinde Cenk Tosun, topu önünde bulur bulmaz sert ve düzgün bir vuruşla golü yaptı. Beşiktaş 31. dakikada Cenk'in golüyle Torku Konyaspor karşısında 1-0 öne geçti. 

...DAKİKA DAKİKA ANLATIM İÇİN TIKLAYIN...

Mücadelenin 43. dakikasında M'Bamba ile Jose Sosa arasındaki hava topu mücadelesinden sonra kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Sosa bu pozisyonda bir sarı kart gördü. 45. dakikada da M'Bamba, bu kez Jose Sosa'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Hakem bu pozisyonda iki oyuncuyu da uyardı. İlk yarıda başka gol olmadı ve ilk 45 dakikayı Beşiktaş 1-0 öne kapattı.

Beşiktaş mücadelenin 55. dakikasında önemli bir pozisyon yakaladı. Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan ortası sonrası savunmada Selim Ay topa yükseklik kazandırdı. Ceza sahası içinde kaleci Kaya Tarakçı topu kontrol etmek isterken Cenk Tosun'a çarpıp yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirince ceza sahasında büyük bir karambol yaşandı. Ancak Kaya son anda topu kontrolü altına almayı başardı.

Şenol Güneş, oyuna ilk müdahalesini 61. dakikada gerçekleştirdi. Sarı kartı da bulunan Jose Sosa oyundan çıkarken, yerini Oğuzhan Özyakup'a bıraktı. Torku Konyaspor, ikinci yarıda ilk 45 dakikaya oranlda biraz daha hareketli bir oyun sergiledi.

ÖNCE KIRMIZI SONRA DA GOL GELDİ

Beşiktaş yine sağ kanattan Quaresma ile etkili bir atağa çıktı. Quaresma'nın ortasında Cenk Tosun'un kafası direğin çok az farkla üstünden auta çıktı. Bu pozisyonun devamında 64. dakikada gelişen Torku Konyaspor atağında Rangelov, Marcelo'nun çekmesinin ardından yerde kaldı. Hakem pozisyonu faul olarak değerlendirdi ve Marcelo'ya son adam olması nedeniyle kırmızı kart gösterdi. Torku Konyaspor ceza yayının içinden bir serbest vuruş kazandı. Konyaspor'da topun başına Bajic geçti. 65. dakikada Bajic frikikten topu ağlara göndermeyi başardı ve Torku Konyaspor skoru 1-1'e getirdi.

BOYKO'DAN BÜYÜK HATA VE KONYASPOR'UN GOLÜ

Mücadelenin 78. dakikasında gelişen Torku Konyaspor atağında Rangelov'un kafa vuruşunu Boyko zor da olsa çelmeyi başardı. Boşta kalan topa yine Torku Konyasporlu oyuncular dokundu ancak Boyko bu pozisyonda da gole izin vermedi ve top kornere çıktı. Kullanılan korner sonrasında Boyko boşa çıktı ve Konyasporlu oyuncunun müdahalesinde top üst direkten döndü. Boşta kalan topu Volkan ağlara gönderdi ve Torku Konyaspor bu golle 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda her iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı. 90 dakika sonunda Torku Konyaspor, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Beşiktaş: 1 - Torku Konyaspor: 2

Stat: Atatürk Olimpiyat 
Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler

Beşiktaş: Boyko, Serdar Kurtuluş, Delgado, Marcelo, Tosic, Necip Uysal, Veli Kavlak (Dk. 67 Beck), Kerim Frei (Dk. 79 Olcay Şahan), Sosa (Dk. 61 Oğuzhan Özyakup), Quaresma, Cenk Tosun

Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Skubic, Selim Ay, Vukovic, Mehmet Uslu, Volkan Fındıklı, Sissoko (Dk. 82 Traore), Mbamba, Selçuk Alibaz (Dk. 46 Rangelov), Hadziahmetovic (Dk. 62 Ali Çamdalı), Bajic 

Goller: Dk. 31 Cenk Tosun (Beşiktaş), Dk. 65 Bajic, Dk. 79 Volkan Fındıklı (Torku Konyaspor) 

Kırmızı kart: Dk. 64 Marcelo (Beşiktaş) 
Sarı kartlar: Dk. 43 Sosa (Beşiktaş), Dk. 45 Mbamba, Dk. 84 Rangelov (Torku Konyaspor)

YORUMLAR 12
  • İSİMSİZ 8 yıl önce Şikayet Et
    büyük takımlar hakem desteği olmayınca böyle oluyor
    Cevapla
  • goca gonyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    hakiki kartalın çakma kartala dersi oldu bu tek kartal var oda konyaspor ;)
    Cevapla
  • şişir 8 yıl önce Şikayet Et
    sallamayın ne geri dönüşü. ofsayt, verilmeyen penaltı, pozisyonu olmayan kazandı.
    Cevapla
  • ramazan 8 yıl önce Şikayet Et
    Supersin konya
    Cevapla
  • Halil 8 yıl önce Şikayet Et
    İkinci maçta Beşiktaş telafi edecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle