Tuzlaspor kupada rakip tanımıyor

Ziraat Türkiye Kupası'nın flaş ekibi Tuzlaspor, kupa maçlarında adeta rakip tanımıyor.

Tuzlaspor kupada rakip tanımıyor
Tuzlaspor kupada rakip tanımıyor
GİRİŞ 29.01.2015 13:27 GÜNCELLEME 29.01.2015 15:21

Spor Toto 3. Lig 1. Grup temsilcisi, bu sezon kupada çıktığı maçlarda, profesyonel liglerin 4 kategorisinden de farklı takımlara karşı galibiyetler elde etti.

İlk eleme turunda, ligde aynı grupta bulunduğu Darıca Gençlerbirliği'ni, 2. eleme turunda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'tan Kartalspor'u, 3. eleme turunda da Spor Toto Süper Lig ekibi Kasımpaşa'yı yenen Tuzlaspor, A Grubu'ndaki mücadelede de PTT 1. Lig temsilcisi Gaziantepspor Büyükşehir Belediyespor karşısında iki galibiyet elde etti.

Grup maçlarında bir üst turu en erken garantileyen takım olan Tuzlaspor'un, grup mücadelesinde Sivasspor ve Gaziantepspor'a karşı da galibiyetleri bulunuyor.

Bu sezon tek yenilgisi var

3. Lig 1. Grup'ta, lider Darıca Gençlerbirliği'nin 2 puan gerisinde, 35 puanla ikinci sırada yer alan Tuzlaspor, 2014-2015 sezonundaki resmi maçlarda tek yenilgisi bulunuyor.

Ligin 18 haftalık bölümünde 9 galibiyet alan, 8 beraberlik yaşayan, bir de yenilgisi bulunan Tuzlaspor, kupada ise eleme turu ve grup maçlarında toplam 7 galibiyet elde etti, bir maçta da berabere kaldı.

Hedef, çeyrek final

Aynı zamanda Tuzla Belediyesi'nde başkan yardımcısı olan Tuzlaspor Kulübü Başkanı Ahmet Çabuk, spora katkı sağlama amacıyla başladıkları kupa mücadelesinde, gelinen noktada Türkiye'nin ilk 8 takımı arasına girmek istediklerini ifade etti.

AA muhabirine hedeflerini anlatan Çabuk, işin başında takımın bu kadar ilerleyeceğini düşünmediklerini, gençleri spora teşvik etmek ve ilçelerini tanıtmak hedefiyle yola çıktıklarını kaydederek, "Ben hep 'Önümüzdeki maça bakalım. Gidebildiğimiz noktaya kadar gidelim' dedim. Bizler aynı zamanda yerel idareciyiz. Önceliğimiz, spora katkımızın olmasıdır. Tuzlaspor kupayı kazansa, halka, gençlere sporu sevdiremedikten sonra, bizim için çok fazla anlamı yok. Şovunu yapmış oluruz ama gençliği işin içine katamadıktan sonra fazla anlamı olmaz" diye konuştu.

Takımlarının elde ettiği başarıyla, yola çıktıkları hedeflere yenilerini eklemeye başladıklarını anlatan başkan Çabuk, "Kazandığımız başarı bizi ciddi manada memnun etti. Ben de hocamız gibi, en azından gruptan sonraki rakibimizi de eleyip, Türkiye'nin 8 takımı arasına kalmayı kendime bir hedef olarak koydum. Arkasından Rabbim kupayı da nasip ederse ona da 'yok' demeyiz" ifadelerini kullandı.

Türk sporunda örnek olmak istediklerini vurgulayan başkan Çabuk şunları kaydetti:

"Belki şu anda futbolun üzerinde çok ciddi kara bulutlar var. Haddimizi, gücümüzü biliyoruz. Tuzlaspor eğer ki kupada final oynama imkanı bulursa, kupayı alma imkanını Rabbim nasip ederse, belki Türk futbolunun da yeniden bir ivme kazanmasında faydalı oluruz kanaatindeyim. Tuzlaspor'u herkes örnek alır. Diğer 3. ve 2. Ligdeki takımlar kendine bu noktada bir cesaret bulurlar. Amatör ve alt liglerde oynayan çocuklarımız da, 'Bizler de bu işi başarırız. Her şey para değil. Kupayı kazanmak için illaki ünlü futbolcu olmak gerekmiyor' şeklinde düşünür ve örnek olur. İnşallah Rabbim bize bu şekliyle nasip eder. Bir hayrımız olur. Diğer türlü biz kupayı kazanıp da sadece kendi kendimizi mutlu edersek, Türk futbolunun yeniden kendine gelmesine katkımız yoksa, fazla anlamı olmaz. Dört büyük takımdan birisi kupayı kazanırsa sadece onların taraftarları sevinecek. Tuzlaspor kupayı kazanırsa tüm Türkiye, tüm sporseverler sevinecek."

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, ilk 8 takım arasına girmenin kulüp için önemli bir başarı olacağını dile getiren teknik direktör Zafer Yiğit ise saha avantajlarını kullanarak gruptan sonraki eleme turunu geçebileceklerini ifade etmişti.

- İç sahada yenilmiyor

Bu sezon ligde ve kupada Tuzla Belediye Stadı'nda çıktığı 16 maçta yenilmeyen 3. Lig temsilcisi için iç saha performansı önemli bir koz.

Kupa mücadelesinde sahasındaki 6 karşılaşmayı da kazanan Tuzlaspor, ligde 10 maçın 6'sından galibiyetle ayrıldı, 4 maçta da eşitliği bozamadı.

Son hafta maçları öncesi 13 puana ulaşarak grup liderliğini garantileyen ve eleme turunu iç sahada oynama avantajını yakalayan Tuzlaspor'un, bu sezon kupada seyircisi önünde aldığı sonuçlar şöyle:

Tur Rakip Skor
1. Eleme Darıca Gençlerbirliği 3-1
2. Eleme Kartalspor 2-0
3. Eleme Kasımpaşa 3-1
A Grubu (2. hafta) Medicana Sivasspor 3-1
A Grubu (4. hafta) Gaziantepspor 2-1
A Grubu (5. hafta) Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 3-1