Türkiye Kupası'nda bilinmeyen gerçekler!

Ziraat Türkiye Kupası'nı "Geliri az" yalanıyla önemsiz gibi gösterme çabalarına tokat gibi yanıt.

Türkiye Kupası'nda bilinmeyen gerçekler!
Türkiye Kupası'nda bilinmeyen gerçekler!
GİRİŞ 25.12.2014 11:10 GÜNCELLEME 25.12.2014 11:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1- Şampiyonluk ödülü, İngiltere ve Almanya'yla yarışıyor. İspanya ve Fransa'dan ise çok daha fazla

Ülkemizdeki hemen her alanda karşımıza çıkan en büyük eksikliklerden biri doğru araştırma ve veriler elde edilmeden analiz yapılması... Spor kamuoyunda Ziraat Türkiye Kupası'na yöneltilen ancak temelsiz olan eleştirilerin başında ise kupanın gelir düzeyinin düşük olduğu fikri geliyor. Halbuki TFF tarafından açıklanan gelir tablosu alt lig takımlarından şampiyonluk adaylarına kadar herkese önemli vaatler sunuyor. Maç başı ücretlerin dahi karşılanamadığı söylenen Türkiye Kupası'nda şampiyon olan bir kulüp yan gelirlerle birlikte neredeyse 10 milyon euro'luk bir pastaya aday...

2 - Ayrıca bu sezon kupa şampiyonu Avrupa Ligi'ne doğrudan gidecek. Bu da 6 milyon euro gelir demek
TFF'nin açıkladığı gelir tablosuna göre Türkiye Kupası'nda şampiyon olan kulüp 2.1 milyon euro gibi önemli bir gelirin doğrudan sahibi olacak. Ayrıca tarafsız sahada oynanacak final maçının hasılatının yüzde 60'ı kazanan, yüzde 40'ı ise kaybeden takıma veriliyor. Ara turlarda statları dolduracak prestijde rakiplerle oynama ihtimali de yüksek olan potansiyelli kulüplerin 'maç başı ücretlerini dahi karşılayamadığı' gibi absürt bir gerekçenin sorgulanmadan kabul görmesi bu açıdan abesle iştigal. Tribünleri dolduracak sadece bir maç dahi tüm kupa prim ve masraflarını katbekat karşılayacak nitelikte. Ayrıca bu sezonun gelir bakımından getirdiği çok önemli bir detay daha mevcut.

3 - Katılım payı ve yayın haklarıyla birlikte kupa şampiyonu, yaklaşık 10 milyon euro parayı kasasına koyabilecek
UEFA'nın 2015'ten itibaren yürütmeye koyduğu yeni uygulaması bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı çok daha cazip bir hale getirmiş durumda... 2014/15 sezonunda kupayı kazanan takım geçmişteki gibi Avrupa Ligi'nde play-off turu oynamak yerine doğrudan grup kura çekimine katılacak. Türkiye lig ikincisinin dahi gruplara kalamadan Avrupa'dan elenme riski bulunurken, Türkiye Kupası şampiyonu doğrudan Avrupa Ligi'ne kalarak çok önemli bir gelire de doğrudan ortak olmuş olacak. 2013/14 sezonunda Avrupa Ligi gruplarına kalan Trabzonspor performans geliri dışında katılım payından 1 milyon 300 bin, yayın pastasından ise 4 milyon 965 bin euro almıştı. Bu da Türkiye Kupası şampiyonluğunun bu sezon vadettiği geliri 10 milyon euro barajına yaklaştırıyor. 

YORUMLAR 2
  • iBRAHİM 9 yıl önce Şikayet Et
    Neden kimse önemsemiyor O zaman.Bu işte bir TERSLİK var.Avrupa'nın en iyi ligleriyle yarışmasına rağmen BEŞİKTAŞ 2 mağlubiyet aldı 3 maçta.
    Cevapla
  • Sebahattin Karslı 9 yıl önce Şikayet Et
    Grup maçları aşamasında takımlar ne kadar kazanıyor. Önemli olan işin bu tarafı. Yoksa şampiyon olanın dişe dokunur bir gelir elde edebileceğini herkes az çok biliyor.
    Cevapla